Meclis Çalışmaları

08/01/2016

BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNİN 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISININ 08/01/2016 TARİHLİ II. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK


HAZIR BULUNANLAR    :


Meclis Başkanı                      : Hasan KARABAĞ
Üyeler                                    : Ali ALAN- Ayşegül BAHADIR- Cindi Can POLAT- Emre MARAZ- Fahrettin ORANDI- Fatma ATALAY- Fatma Duygu KUMAŞ -Faysal YILDIZ- Gönül VURAL - Gamze Gül ÇAMUR- Hatice TATLI - Hasan KARABAĞ- Münir DEMİR- Mustafa ÇEKİÇCİ -Necati YILDIZ- Nail KURTULUŞ- Ramazan BULUT- Sema TURAN- Şeref BALBAY- Veli TOPAL- Yeşim TEKOĞLU- Ali KÖKOĞUZ - Abdullah AKTAŞ - Adem SEÇİLMİŞ- Aynur ÇETİN- Tahsin ÜNAL- İsmail YAĞCI- Kemal BÜYÜKKESİM- Latif AYDEMİR- Mustafa KARAMAN- Mikail BİLİCİ- Rukiye BAYRAK KARATAŞ -Tarkan DÜZMAN.
HAZIR BULUNMAYANLAR:- Hamdi VATANSEVER -Ali ŞENAY -Çağlar HASPOLAT- Hayrettin GÜNGÖR.
I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILMASI
BAŞKAN- Evet arkadaşlar sesiz olalım. Arkadaşlar geldi mi herkes tamamıyız? Var mı gelecek arkadaş ?  Meclisi açıyorum.
II. GEÇMİŞ TOPLANTI TUTANAĞININ OKUNUP OYLANMASI
BAŞKAN- Bir önceki meclis tutanağının okunmuş gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
III. BİRİMLERDEN GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
BAŞKAN- Önergelerin gündemde yazıldığı gibi okunmasının kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
1- (YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ-60332674-301.06.03.01-72) 5393 sayılı Belediye Kanununun 25'inci  maddesi gereği Denetim Komisyonuna gizli oyla üye seçilmesi hk.
BAŞKAN- Evet.
Hatice TATLI- Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak. Fahrettin ORANDI, Gamze Gül ÇAMUR?
BAŞKAN- Mikrofonun açık mı?
Hatice TATLI- Açık ve Nail KURTULUŞ?u öneriyoruz.
Aynur ÇETİN- Sayın başkanım iyi akşamlar diliyorum. Grup başkanımızın ciddi sağlık sorunu var. O yüzden.
BAŞKAN- Başı sağ olsun.
Aynur ÇETİN- Bu meclise katılamayacak.
BAŞKAN- Ortağı öldü diye duyduk biz ama. Ölmedi mi? Allah uzun ömür versin.
Aynur ÇETİN- Yok yoğun bakımda ama durumu çok ağır. Bugün onun yerine görevi ben üstlendim.
BAŞKAN-  Tamam hayırlısı olsun.
Aynur ÇETİN- Bizim grubumuzdan İsmail YAĞCI ve bendeniz Aynur ÇETİN.
BAŞKAN- İsmail YAĞCI ve Aynur ÇETİN. Şimdi gizli oyla yapılıyor arkadaşlar. Oy pusulasını dağıtalım mı arkadaşlar. İçlerinde pusula var mı kızım? İyi olur, hem ağır o. Tamam mı arkadaşlar? Var mı oy kullanmayan arkadaş? Teslim et divana. Evet arkadaşlar gündeme devam edelim. Buyurun.
2- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-64008364-310.01.04-2) Bayraklı Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü'nün 16.12.2015 tarih ve 92420694/215/788 sayılı yazısı ile Bayraklı ilçesi, 75. Yıl Mahallesinde Cami Yeri  tahsisine ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği talebi hk.
Hatice TATLI- Bu önergenin, İmar Komisyonuna sevkini talep ediyoruz.
BAŞKAN- Bu önergenin, İmar Komisyonuna sevkinin kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
3- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-64008364-310.01-6) İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Tepekule ve Çay Mahallelerini kapsayan 48 ha'lık alanda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planı Revizyon çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince karara bağlanıncaya kadar inşaat ruhsatı süresinde devam eden yapılar ve yapı kullanma izin belgesi almış yapılar (ilave inşaat ruhsatı başvuruları hariç) dışında kalan taşınmazlara ilişkin imar planı ve imar uygulamalarının durdurulması hk.
Hatice TATLI-  Başkanım bu önergenin, İmar Komisyonuna sevkini talep ediyoruz. Ancak İmar Komisyonundaki arkadaşlarımız bu arada bu konuyu görüşüp karara bağlaması gerekiyor.
BAŞKAN- Niçin ?
Hatice TATLI- Çünkü burada inşaatlarını yapıp da büyükşehire gönderdiğimiz 1/1000?lik planda yeni değişiklikler olur inşaat ruhsatı verilmeye devam ederse, inşaat ruhsatlarının durdurulmasına ilişkin.
BAŞKAN- Buyurun Aynur Hanım.
Aynur ÇETİN- Sayın başkanım bu konu ile ilgili hassasiyet arz eden bir durum var. Müsaade ederseniz Ali Bey bir şey söyleyecek.
Ali KÖKOĞUZ- Sayın başkan değerli meclis üyeleri, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Sayın başkan buradaki bu planlanan bölge de inşaatların durdurulması ile ilgili bir karar alacağız şimdi. Gerçi arkadaşlarınız hassasiyet göstermiş ilave inşaat ruhsatı başvuruları hariç yapı kullanma izin talep eden. İlave derken gerçi biz komisyondan da göreceğiz ama ön bilgi vermek için söyleyeyim. İlave inşaat ruhsatı derken m2 büyümesi gibi anlaşılıyor veya katta ki m2 büyümesi gibi anlaşılıyor burada esnafın dükkanları olabilir. Bir dükkanı ikiye bölebilir vatandaş örneğin pideci dükkanı veya iki dükkanı teke çevirmek isteyebilir. Tadilat ruhsatı almak isteyebilir onları da dahil edelim ki mevcutlar Anayasal hakkını kazanmış vatandaşlar tadilat ruhsatları ile işlerini devam ettirebilsinler dükkanları açabilsinler, işyeri ruhsatlarını alabilsinler bunları da ilave edelim o zaman.
BAŞKAN- Buyurun. Bahar Hanım.
Bahar ERDİCAN (Belediye Başkan Yrd.)-  Sayın başkanım sayın meclis üyelerim. Bahsi geçen teklifte önerimiz zaten Ali Beyin söylediği gibi, yani iki dükkanın tek dükkana dönüşümü yada ayrılması yada dahili bazı küçük tadilatlar hariç bunların uygulaması durmayacak. Çünkü ruhsat ve oturma raporu alınması müktesebi var o yüzden. İlaveden kastımız. Kat ilavesi.
BAŞKAN- Kat ilavesi. Şimdi İmar Komisyonumuz, şöyle bir şey var arkadaşlar büyükşehir artık bizim yaptığımız 1000?liklerle beraber 5000?likleri bitirecek. Yoğunmuş da arkadaşlardan baskı ve talebimizle Çay mahalle ve Tepekule muhtemelen Şubat ayında meclisimize gelecek. Dolayısıyla bu mecliste geçirelim ki Şubatta 5000?liklerle beraber bu işler bitsin. Hazırladırlar da. Biz çünkü taslak yapmıştık. Siz söyleyin Ali Bey ?hayatta olmaz? dedi deyin. Hayır hayır söyleyin tarih geçsin yapsınlar hiç olmazsa evet komisyon üyesi arkadaşlarımı şurada şu odaya geçerlerse. Ali Bey sizi de alalım sizden kim var başka? Bir beş dakika divana oturur musun. Gerçi bende divan üyesim de azınlığa düşmüyor divan. Divan için hep beraber sayılıyoruz. Devam edelim mi biz gündeme ne diyorsun. Şimdi geçiyoruz bu madde gelecek. Komisyona sevk ediyoruz. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Komisyondan gelen raporlar.
IV. KOMİSYONLARDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ
1- (DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ-51131661-301.03-2454) Müdürlüklerimizden gelen talepler doğrultusunda Belediyemiz hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi için 2 adet Çift Sıra Koltuklu Kapalı Kasa Kamyonet, 1 adet Binek Araç, 1 adet Tek Kabin Kasalı Kamyonet,1 adet 4x4 Pick-up (Kamyonet, arazi hizmetleri için sürücü dahil 3 veya 6 kişilik), 1 Adet Hasta Nakil Ambulansı araç ihtiyacının 237 sayılı Taşıt kanunun 10.maddesine istinaden 2016 yılı bütçesinden satın alınarak karşılanmasının kabulüne ilişkin Plan Bütçe Komisyonu (oy çokluğu) raporu.
Aynur ÇETİN- Sayın başkan tekrar söz isteyeceğim.
BAŞKAN- Buyurun.
Aynur ÇETİN- Şimdi komisyonda görüşürken arkadaşlarımız çekincede değil ama bir araştıralım demişler fiyatlarla ilgili husus herhalde açıklanmamış?
BAŞKAN- DMO dan alıyoruz biz.
Aynur ÇETİN- Aslında burada karar oy çokluğu ile değil. Oy birliği ile düzeltelim biz.
BAŞKAN- Bu maddenin kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler etmeyenler. Komisyonlardan oy çokluğu ile gelmiştir. Burada arkadaşlar oy birliği olarak düzeltiyorlar. Oy birliği ile kabul edilmiştir. Fahrettin Bey öbür kulağın duymuyor seninde.
2- (ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ-37758380-848.10-2372) Zabıta Personeline 2016 yılı için  Aylık Maktu Fazla Çalışma ücreti 572 Türk Lirasını geçmeyecek şekilde ödenmesinin kabulüne ilişkin Plan Bütçe Komisyonu (oy birliği) raporu.
Hatice TATLI- Komisyondan geldiği şekilde kabulünü talep ediyoruz.
BAŞKAN- Bu maddenin Komisyondan geldiği gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
3- (İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-26169542-262.02.03-6410) Belediyemizde sözleşmeli olarak görev yapmakta olan 39 sözleşmeli personele 2016 yılında belirlenen taban ücretin %15 fazlası olarak net aylık ödenmesinin kabulüne ilişkin Plan Bütçe Komisyonu (oy birliği) raporu.
Hatice TATLI- Komisyondan geldiği şekilde oylanmasını talep ediyoruz.
BAŞKAN- Bu maddenin, komisyondan geldiği gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
4- (MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ-77899301-251.06-5950) Belediyemiz ihtiyaçları için 11.900.000,00TL kredi kullanılması, iş ve işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesinin kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Hukuk Komisyonları (oy çokluğu) ortak raporu.
Hatice TATLI- Komisyonlardan geldiği şekilde oylanmasını talep ediyoruz.
BAŞKAN- Bu maddenin, komisyonlardan geldiği gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
Aynur ÇETİN- Hayır oy çokluğu ile.
BAŞKAN-  Kaldırmadınız elinizi. Oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Evet bitti maddeler. Dilek ve Temenniler var. Buyurun arkadaşlar dilek ve temennilere ?Geçmeyelim? diyorsun. 10 dakika ara verelim.
BİRLEŞİME 10 DAKİKA ARA VERİLDİ

Hasan KARABAĞ
   Meclis Başkanı     
                                   
                                                                       Üye                                        Üye
                                                                 Sema TURAN                Ayşegül BAHADIR

BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNİN 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISININ 08/01/2016 TARİHLİ II. BİRLEŞİMİNİN 2. OTURUMUNA AİT TUTANAK
HAZIR BULUNANLAR    :
Meclis Başkanı                      : Hasan KARABAĞ
Üyeler                                    : Ali ALAN- Ayşegül BAHADIR- Cindi Can POLAT- Emre MARAZ- Fahrettin ORANDI- Fatma ATALAY- Fatma Duygu KUMAŞ -Faysal YILDIZ- Gönül VURAL - Gamze Gül ÇAMUR- Hatice TATLI - Hasan KARABAĞ- Münir DEMİR- Mustafa ÇEKİÇCİ -Necati YILDIZ- Nail KURTULUŞ- Ramazan BULUT- Sema TURAN- Şeref BALBAY- Veli TOPAL- Yeşim TEKOĞLU- Ali KÖKOĞUZ - Abdullah AKTAŞ - Adem SEÇİLMİŞ- Aynur ÇETİN- Tahsin ÜNAL- İsmail YAĞCI- Kemal BÜYÜKKESİM- Latif AYDEMİR- Mustafa KARAMAN- Mikail BİLİCİ- Rukiye BAYRAK KARATAŞ -Tarkan DÜZMAN.
HAZIR BULUNMAYANLAR:- Hamdi VATANSEVER -Ali ŞENAY -Çağlar HASPOLAT- Hayrettin GÜNGÖR.
BAŞKAN- Komisyon raporu geldi mi? Oy birliğiyle mi geçti. Komisyonlardan gelen raporların beşinci maddesi olan gündeme ilave ettiğimiz maddenin kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Değerli arkadaşlar denetim komisyonu sonuçları 34 oy kullanılmış, Fahrettin ORANDI 32, Gamze Gül ÇAMUR 31,  Nail KURTULUŞ 31, İsmail YAĞÇI 33, Aynur ÇETİN 33 oyla seçilmişlerdir. 33?ü bulacağız. Evet arkadaşlar.
V. DİLEK VE TEMENNİLER
BAŞKAN- Söz almak isteyen arkadaş var mı? Yoksa, Hamdi VATANSEVER, Ali ŞENAY, Çağlar HASPOLAT, Hayrettin GÜNGÖR?ün mazeretlerini kabulünü oylarınıza? Geçti hepsi. Siz içerideydiniz.
Aynur ÇETİN- Sayın başkan oraya geçmeden söz verirseniz kısa 5 dakika.
BAŞKAN- Buyurun.
Aynur ÇETİN- Biz son madde kredi kullanmayla ilgili olarak komisyonlardan oy çokluğu ile geçti bu madde bununla ilgili bir iki cümle sarf etmek istiyoruz.
BAŞKAN- Buyurun efendim.
Aynur ÇETİN- Neden oy çokluğu. Neden muhalefet ettik. 2016 yılının başındayız henüz. Biz belediyemizin daha az borçlanmayla mevcut imkanlarını, mali imkanlarını, öz kaynaklarını daha verimli şekilde yatırımlara yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunu savunuyoruz.
BAŞKAN- Teşekkür ediyoruz.

Aynur ÇETİN- Bu anlamda daha az kredilenme, daha az borçlanma ile yürütülmesinin daha sağlıklı olacağı, daha kamuya yararlı olacağı düşüncesindeyiz. Bu nedenle daha Ocak ayı başında böyle bir talebin kabulü değil de reddi yönünde  oyumuzu kullandık teşekkür ediyorum.
BAŞKAN- Buyurun.
Hatice TATLI- Geçen mecliste de başkanımızın açıkladığı gibi personel giderlerinin yeni düzenlemeler ile her ay bir milyon liralık ek yük getirdi belediye bütçesine ve devlet katkısının da olmadığı için bu krediye ihtiyacımız olduğunu söyledi. Üstelik AKP?li belediyeler de aynı yönde kararlar aldılar. Çünkü hepsinin ihtiyacı var. Biz sadece asgari ücretle çalışıp devleti şu kadar yardım etmesi değil. Daha öncede ifade ettikleri gibi asgari ücretin üzerinde çalışanlara da belli oranda, yüksek oranlarda zam yapılmakta. Bu nedenle belediye bütçemiz bu kredilenmeye çok uygun. Yasa diyor ki; ?Gelirlerin yuvarlanmasının % 10?nunu aşmamalı.? Bizim borcumuz bütün belediyeleri inceleyiniz. AKP?li olanları, CHP?li olanları da ve bu kadar az borcu olan bir belediyeyi zor bulacaksınız. Bizim gelirlerimiz 2014 yılında 113 milyon lira. 113 milyonun % 10?u olarak hesapladık. 11 milyon 981 lira tuttu. Bu da son derece belediyemizin kolaylıkla ödeyebileceği, bizim iç ve dış borçlarımıza baktığınızda son derece az, kredileri ödemişiz zaten 40 küsurdu, 20 bin  liraya indi ödüyoruz kredilerimizi. Firmalara da 14 bin lira ve toplam 35 bin lira bir borcumuz var bizim sadece ve o nedenle oy çokluğu ile değil. Oy birliği ile geçmesi gerektiğine inanıyorum.
BAŞKAN- Evet buyurun Tarkan Bey.
Tarkan DÜZMAN- Sayın başkan değerli meclis üyeleri, iyi akşamlar. Şimdi Hatice Hanımın söylediklerine katılamıyorum maalesef. Bir belediyenin borçlu veya borçsuz olması bizi çok ilgilendirmiyor. Biz eğer 2014, 2015 yılında kalıcı yatırım yapan bir belediye olmuş olsaydık akın bir Kültür Merkezimiz yok doğrumudur. Biz geçenlerde bir program yapabilmek için 400-500 kişilik, onlara Kültür Merkezi denmez onlar dört tarafı kapalı yani yaptığımız icraatlara bahsettiğiniz belediyelere şimdi önümüzdeki meclise AK Parti?nin borçlanmış belediyelerin listesi ile gelirim. 2014, 2015 yılında minimum 35 milyon, 35? er milyon kalıcı yatırım yaptıklarını gösteririm. Böyle bir yatırımımız varsa ben bilmiyorum yani 900 bin liraya ben bir kapalı spor salonu yaptık. Doğançay?da bir halı saha yaptık. Yani böyle ufak, şu şey kaç para KILIÇDAROĞLU?nun 2,5 trilyon yani küçük yatırımlar bunlar bizim belediyemize göre. Bahsettiğiniz AK Partili belediyelerin borçlanma sebebi hizmet sonucunda oluşan borçlar.
BAŞKAN- Menderes Belediyesi ne kadar kredi alıyor.
Tarkan DÜZMAN- Sizin Bayraklı? yok ben başka bir şey. Menderesi bilmiyorum ama ben bir dahakine çalışarak geleceğim. O zaman bire bir açıklamasını yapacağım. Hangi belediye ne kadar borçlanmış, neden dolayı bizde borçlanalım. İcraatta yapalım. Borç ödenir borç yiğidin kamçısıdır. Teşekkür ederim.
BAŞKAN- Teşekkür ederim. Buyurun Ali Bey.
Ali ALAN- Başkanım iyi akşamlar. Meclis üyesi arkadaşlarım iyi akşamlar diliyorum. Şimdi yatırım yapılabilmesi için öz kaynaklarla bu işi çözemiyorsanız mecburen borçlanma bu  işin doğasında var. Borçlanmayı da malum çok cüzü bir borçlanma yapıyoruz. 300 bin nüfuslu belediyeyiz 11 milyon gibi bir borçlanma yapıyoruz. 80 bin nüfuslu Menderes şurdan 30 kilometre ilerde Menderes var. Geçen mecliste getirdikleri Menderesin borçlanma rakamı 23 milyon 320 bin TL. Ama haklı Belediye Başkanı yatırımlar yapacaktır. Bu borçlanmayı ama nüfusu oranladığımız zaman neredeyse biz 4 katı büyüklükte bir ilçeyiz, belediyeyiz. Acil ihtiyaçları olan bölünmüş bir ilçe.
BAŞKAN- Daha da borçlanabilir.
Ali ALAN- Evet.
BAŞKAN- Belli olmaz bu işler.
Ali ALAN- Yani bu anlamda bu borçlanmanın yatırımlara kayacağı için bu anlamda onaylarımızı verdik teşekkür ederim.
BAŞKAN- Evet buyurun.
Fahrettin ORANDI- Sayın başkan değerli meclis üyesi arkadaşlarım. Tarkan Beye ben katılamıyorum. Neden diyeceksiniz katılamıyorum. Bayraklıda 330 bin nüfusu var. 2002 yılına baktığımızda 2009 yılında 2015 yılına kadar merkezi hükümetin Bayraklıya bir çivi çaktığını bana göstersin kendisinden özür dileyeceğim birincisi bu. İkincisi Bayraklıda yapılan hizmetlerin Bayraklı halkı takdir ile karşılamakta ve Bayraklı halkı yapılan hizmetleri yerinde görerek önümüzdeki 2014 seçimlerinde bir daha bizleri görevlendirmiştir. Bunun yanında eleştiri yapıldığı zaman yapıcı olmak lazım. Benim sizden ricam başkanım şu biz 2009 ile bugüne kadar yaptığımız yatırımları bizim belediye meclis üyesi arkadaşları mahalleleri kanaat önderleri muhtarlarımızla beraber?
BAŞKAN- Gezdirelim.
Fahrettin ORANDI- Mahalle muhtarlarımız ile beraber bir dolaşalım. Bir de onların yaptığı işleri onlar bize göstersinler. Biz dolaşalım görelim. Teşekkür ederim.
BAŞKAN- Evet. Buyurun.
Abdullah AKTAŞ- Başkanım Fahrettin Bey dolaşalım dedi ya Şehit Üsteğmen Türker Sokağından başlayalım. Nasıl bir yatırım yapılmış. Şimdi 8 ay önce?
BAŞKAN- Sen hiç bir şey beğenmiyorsun Abdullah Bey.
Abdullah AKTAŞ- Başkanım beraber gidelim.
BAŞKAN- Karşında park yapıldı şahane.
Abdullah AKTAŞ- Hayır hayır değil. Beraber gezelim. Beğenirseniz bende geleceğim buradan herkesden özür dileyeceğim.
BAŞKAN- Ne var bu Türker Aydın sokağında meşhur.

Abdullah AKTAŞ- 8 ay önce başkan yardımcınızdan rica ettim. Bir asfalt yapıldı. İki saat sonra geldi İZSU aynı yeri asfalt yapılan yeri kazdı. 7 aylık bir çalışma yapıldı. 7 ay sonra yolun bir şeridi asfalt yapıldı sonra bizim Bayraklı Belediyesi geldi kazdı park için. Tamam yapılana ben bir şey demiyorum. Ama yapılan iş ne şeyine uygun şuan çatlak ne kadar arrsanız taş var orada yapılan bir çok yer çöktü. Artı eksik kalan?
BAŞKAN- Büyükşehir mi yapıyor o tadilatı.  İZSU? yun yaptığı çalışma o.
Abdullah AKTAŞ- Aksaklıklar olabilir. Yağıştan dolayı arkadaşlar giremeyebilir ben bunlara bir şey demiyorum. Ama mesela 15 cm yaklaşık yolun ortasında orta refrüjde 15 cm daha düşük kanaletler yapıldı. Araçlar oraya vurarak geçiyor. Bir araç kanal kapağının açık kalmasından dolayı altını vurdu çekici ile götürdüler. Aynı şekilde o yolun paralel araç şeye girdiği için çekici ile götürüldü. Şimdi bunu söylememdeki sebep şu artık yapılan birçok yerde de çökmeler var. Şimdi ya buraya bir takviye verelim?
BAŞKAN- Kesin kabulleri yapılmadığı için onları yaptırıyoruz hep.
Abdullah AKTAŞ- Şimdi müteahhidin çalışmasında ya bir eksiklik var ya bu insanlar işi tam bilmiyor. Bir yerde bir eksik var. Şuan oradaki esnaf  %20, % 30 karından kayıplarda yani çeklerini ödeyemeyecek hale geldiler.
BAŞKAN- Evet.
Abdullah AKTAŞ- Doğrumudur başkanım.
BAŞKAN- Bir bakalım beraber gidelim oraya.
Abdullah AKTAŞ- Yani oraya bir takviye edelim. Çünkü bu arkadaşlarla burası 6 ayda ancak biter yani.
BAŞKAN- Tamam tamam. Buyurun Aynur Hanım. Şeref Bey konuşacak sonra.
Aynur ÇETİN- Ben grubum adına son söz almak istiyorum. Bu konu başka bir konu ile ilgili belediyemiz kadının emek dünyası adı altında kadın girişimcilere el emeği, göz nurunu pazara dökmek isteyen kadınlara ön ayak oldu. Bununla ilgili güzel atılımlar yaptı bunu kabul ediyoruz. Ancak hatta geçen sene de bununla ilgili bir kooperatifte kuruldu. Daha ileriye götürebilmek adına ancak bana gelen bizzat bana gelen birkaç şikayet son zamanlarda bu konuda haksız rekabete neden olacak şekilde bir kısım kadın girişimcilerin burayı yap göz nuru, el emeği ile yapıp satma şeklinde değil, toptancıdan al sat şekline çevirdiğini ve bu şekilde de denetimlerin yetersiz kaldığını hatta denetimi yapan kişilerin sürekli değişikliğe uğratıldığını denetiminde bu anlamda iyi olmadığını, hatta bir kısım kadın girişimcinin de stantlarını kapatmak zorunda kaldığını söylerler. Bu hususun üzerine gidilip hassasiyetle iyi denetlenmesini ve gerekli tedbirlerin alınmasını diliyoruz. Teşekkür ederim.
BAŞKAN- Teşekkür ederim. Bu proje tabi ki örnek bir proje ama aksayan yönlerini takip edelim. İlgili müdürle konuşalım. Sizden önce bir arkadaş söz almıştı. Şeref Bey evet buyurun.
Şeref BALBAY- Sayın başkan çok değerli meclis üyeleri hepinize iyi akşamlar diliyorum. AK Partili meclis üyem Aynur Hanımın kendisine saygımız sonsuz ama söyledikleri ve düşündüklerine saygımızın olması çok zor görünüyor. 2002 yılında iktidara gelen AK Parti hükümeti 222 milyar dolar iç ve dış borçla teslim aldığı Türkiye?yi 2015 yılında iç ve dış borcu 600 milyar dolara ulaştırmıştır. AK Parti hükümetini burada öz kaynakları ile götürdüğünü görüyoruz. Kendisine biraz daha araştırmasını, biraz daha öz kaynaklar noktasında bilgili olmasını tavsiye ediyorum. Teşekkür ederim. İyi akşamlar diliyorum.
BAŞKAN- Tarkan Bey hızlı AK Parti mensubudur. Buyurun.
Tarkan DÜZMAN- İşte bunlar yanlış bakın başkanım yapmayın.
BAŞKAN- Hep yanlış oluyor işte evet.
Tarkan DÜZMAN- Hızlı mızlı, biz diyor muyuz. Hasan Başkan hızlı bir CHP?lidir.
BAŞKAN- Derseniz diyebilirsiniz.
Tarkan DÜZMAN- Derseniz tahrik edersiniz daha sert konuşuruz.
BAŞKAN- Tahrik olma sen. Tahrik olma.
Tarkan DÜZMAN- Şimdi, Fahrettin Bey, Tarkan Bey dedi ya böyle böyle  2002 yılında AK Parti hükümeti zaten bu eksikliği gördü. Bu zamana kadar hep Karşıyaka Belediyesi tarafından hiçbir hizmet Bayraklıya yapılmadı. Önce eleştireceksek Bayraklıyı, Karşıyaka Belediyesini yönetenleri eleştirmek lazım. Çünkü bizlerin adına gelen paraları götürdüler Mavişehire, Karşıyaka sahile. Ne bileyim Bostanlıya oralara güzel hizmetler verdiler. Otopark?
BAŞKAN- Belediyelerin içinde bütün siyasi partilerin rengi vardır.
Tarkan DÜZMAN- Ben şimdi onun sorusuna cevap vereyim.
BAŞKAN- Anap var, Doğru yol var, DSP var, CHP.
Tarkan DÜZMAN- Zaten parti ayırmadım.  Ne dedim ?Karşıyaka Belediyesini yönetenlere kızmak lazım? dedim. AK Parti hükümeti de 2002 yılında yıkılmış bir Türkiye?yi ele aldı. Ondan sonra yaptığımız hizmetleri burada sayamam. Yani sabaha kadarda olsa gene sayamam bunları saymayacağım. Ama 2008 yılında Bayraklı?nın hizmetsizliğinin farkına vararak Bayraklıyı öncelikle belediye yaptı. Devlet her ilçeye her mahalleye kendisi hizmet yapamaz. Bu hizmeti de geliştirdiği belediyelerle Bayraklı Belediyesi 2009 yılında belediye hizmetini alarak bu eksik sonuçta, belediyede bir devlet kuruluşu doğru mu?
BAŞKAN- O zaman hiç birşey yapmasınlar.
Tarkan DÜZMAN- Hayır buraya gelen bütçe nereden geliyor. % 90?nı merkezi hükümetin gönderdiği bütçeden. Size diyor ki; ?Sayın Hasan KARABAĞ ben size bütçe gönderiyorum sizde oradaki vatandaşın eksiğini gediğini giderin? diyor. Fahrettin Beye böyle bir cevap verme gereğinde bulundum. Şeref Beyde şimdi sayısal rakamlara girdi. Türkiye 2002 yılında bitmiş durumdaydı. Yani hiç bir şeyi yoktu. Emekli maaşları ödenemeyecek duruma gelmişti.
BAŞKAN- DERVİŞ beyin düzelttiği projeden sonra hazıra geldiniz.
Tarkan DÜZMAN- Neyse hadi burada AK Parti icraatlarını saymak istemiyorum. Arkadaşlara önerim genel siyasete girmesinler. Burada genel siyaset konuştuğumuz sürece konuşmalar bitmez. Biz Bayraklıda yaşıyoruz. Bayraklı için hep birlikte ne yaparız onlar için konuşalım. Bayraklı dışında hep söylüyorum bunu arkadaşlar ama arada bir söz alıp illa genel siyasete merkezi hükümete dokunduruyorlar. Bunu yaparlarsa biz burada icraat yapamayız. Arkadaşları uyarmanızı tavsiye ediyorum.
BAŞKAN- Tamam mı Tarkan Bey.Şimdi arkadaşlar arkadaşımızın borçla ilgili benzetmesiydi yani sonuçta merkezi hükümette borçlanıyor. Yatırım yapmak için bütçeyi bir şekilde kullanacağız. Ama çevrilebilir borç olması lazım. Yani abartmadan bu işi. Tabi Türkiye bütçesi abartılmış borçla yönetiliyor o ayrı konu. Şimdi söz konusu Bayraklıya hükümetin bir şey yapmaması hükümete dair. Mesela biz kirayı veriyoruz sana ne yaparsa da yapar, yapmazsa da yapmaz diyebilirsin. Peki benim Kültür Merkezi yok diyorsun. Kültür Merkezi Emniyet Müdürlüğünce şuanda işgal altında bizim binamız. Çıkın diye yazı yazdık kimse oralı olmuyor. Niye o çocukları ben buradan alıyorum Postacılardaki Kültür Merkezine dershane olarak oralara gönderiyorum. Yani bir an önce bu Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık diğer müdürlükler bakın bir trafik şubesi yok Bayraklının. Bunlar kurulsun ortak çalışacağız biz sonuçta kamu kuruluşuyuz. Dün Gümüşpala muhtarlığına karakoluna gittim bir cenazemiz dolayısıyla bir sürü eksiği var karakolun. Verdi çocuk karakolun oradaki arkadaşlar hepsini yapacağız. Sonuçta biz kamunun birlikte hareket eden kurumlarıyız. Yani devletin bir eksiği varsa devlete dair yatırımlarda öz eleştiri yapın arkadaşlar. Bundan gocunmayın bizde varsa yapacağız. Bizde eksiksek yapacağız. Ama sizde gayret gösterin yani bu kaymakamlık yapılsın. Yani nerede yapılıyor başlamadı daha yani bu hastane bitsin. Bir hastanemiz yok. Efendim Emniyet Müdürlüğü bitsin. Müftülüğün yarım yamalak bir binası oldu arsasını biz tahsis ettik oranında orayı da değiştirdik başka bir alanda. Onu da yaptık. Yani bu merkezi hükümete dahil Bayraklıda yapılacak şeyler hızlanırsa bizde oradan faydalanırız. Kamuda faydalanır. Mesela belediye hizmet binası ile, kaymakamlık aynı noktada yakın olursa insanlar indiğinde arabayla oradan oraya zaten biz parçalıyız şurada hadi bir araya geldiğimizde daha kolay birbirini bulacak vatandaş inecek metrodan kaymakamlıkta da işini görecek. Emniyeti oraya alırlarsa emniyette de orada işini görecek. Vatandaş için söylüyoruz olay bu. O konuda biz sizden yardım istiyoruz. Biz sizden milletvekilleriniz, Bakanlarınız aracılığıyla buraya yapılması gereken kamu kamuya ait yatırımları yapalım başka bir derdimiz yok. Bizde görevimizi yapamıyorsak eleştireceksiniz zaten hakkınız sizin. Evet arkadaşlar başka buyurun Adem Bey.
Adem SEÇİLMİŞ- Sayın başkanım hayırlı akşamlar diliyorum hepinize. Biz burada AK Parti, CHP meclis üyeleri hep beraber birlik olalım başkanım. Bayraklı ya ne yapıyorsak.
BAŞKAN- İşte bu benim bütün anlatmak istediğim.
Adem SEÇİLMİŞ- Yarın Adnan Kahveci köprüsü açılışı var.
BAŞKAN- Buyurun hep beraber açalım.
Adem SEÇİLMİŞ- Ama bir mesaj gelmedi. Sayın başkanım bununla ilgili hep beraber.
BAŞKAN- Ben söyleyecektim mecliste.
Adem SEÇİLMİŞ- Yani bununla ilgili bir mesaj gelmedi. Evet biz gene Bayraklıya ne gerekiyorsa ne yapılıyorsa?
BAŞKAN- Mesela o güzel bir şey olacak.
Adem SEÇİLMİŞ- Yarın kaçta açılış başkanım.
BAŞKAN- 11.00?de arkadaşlar hepinizi bekliyoruz.
Adem SEÇİLMİŞ- Tamam hep beraber oradayız inşallah hayırlı akşamlar diliyorum.
BAŞKAN- Teşekkür ederim. Başka söz almak isteyen. İsmail Bey buyurun.
İsmail YAĞCI- Sayın başkan değerli meclis üyeleri, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Başkanım yatırımlar yapılırken mesela Tepekule, Çay mahallesi olsun kaldırım ve parke kilit taşlar denetimlerini biraz daha sıklaştırırsak. Çünkü bakın gidin yağmurdan sonra parke taşları baya bozulmuş yani çökmelerle ilgili bir. İkincisi geçen hafta bilginiz var mı bilmiyorum. Bizim dükkanın orada bir tekmeleme olayı oldu temizlik işlerinden bir arkadaşımız.
BAŞKAN- Kimi tekmeledi?
İsmail YAĞCI- Camları.
BAŞKAN- Senin ?
İsmail YAĞCI- Benim ve komşumun.
BAŞKAN- Neden?
İsmail YAĞCI- Benim telefonumda resimler var görürsünüz.
BAŞKAN- Getirin onu.
İsmail YAĞCI- Yani gerekli arkadaşlara iletildi bilmiyorum ne yapıldı, nasıl yapıldı. Uyarıldı mı?
BAŞKAN- Herhalde işine son verilen bir arkadaş var o herhalde.
İsmail YAĞCI- Büyük bir ihtimalle.
BAŞKAN- Sabah erken saatlerde.
İsmail YAĞCI- Evet. Saat 5?te görgü tanıkları da var.
BAŞKAN- Bıraktı gitti zaten o.
İsmail YAĞCI- Teşekkür ederim.
BAŞKAN- Oluyor bu işler İsmail Bey. Evet buyurun.
Ali ALAN- Başkanım gerçi bizim ilçemizi pek ilgilendirmiyor. Bornova da eski Bornovalı olarak konuşuyorum. Peterson köşkünün alt tarafında 20 senedir Kültür Bakanlığının bir projesi var. Her sene belli bir kaynak aktarılıyor. Böyle ilerliyor ama çok kötü bir görünümde oradaki Kültür Merkezi?
BAŞKAN- Evet. Bizim mesela.
Ali ALAN- Yani tamam Bayraklıya ait bir yer değil ama. Sonuçta İzmir için bir şey rica ediyoruz. Bornovadaki?
BAŞKAN- Bak Tepekule?nin?
Ali ALAN- Samimi söylüyorum. Büyük bir kazanç olur.
BAŞKAN- Ali Bey bitirdiyseniz bir şey söyleyeceğim. Tepekule?nin kazılarına Büyükşehir Belediyemiz, dinliyor musunuz Tarkan Bey? Tepekule kazılarına Büyükşehir Belediyemiz ilgili Profesör bana geldi anlaşma yaptık. Büyükşehirde dedi 50 milyar her ay, 600 milyar senede olmak üzere katkı koyacak dedi. Bunun izninin çıkmadığı haberi geliyor merkezi hükümet tarafından. Benim duyumum o çıktı ise bilmiyorum.
Tarkan DÜZMAN- Şimdi ben tekrar söz alacağım mecburen. Biz daha açıklamak istemedik. İlçe Başkanımız ile beraber haftada 15 günde bir Ankara?ya gidip geliyoruz. Bayraklıdaki bir çok proje için.
BAŞKAN- Teşekkür ederiz.
Tarkan DÜZMAN- Rica ederiz. Mesela Kültür Bakanlığı ile çalışmayı yapıyoruz. Şuanda oranın Profesörü bize bir dosya hazırlıyor. Genel başkan yardımcımız ile ve Bakan Beyle görüştük. Oranın bir Profesör altında, Doçentler şeklinde doldurularak. Biz siz nasıl ücretli öğretmen çalıştırıyorsunuz, Milli Eğitimde biz ücretli öğretmen çalıştırıyoruz, aynı mantıkta orada branşında görevli arkeologlar vs. ne gerekli ise şuan onun1 aydır çalışması sürüyor. Ama kolay işler değil tabi.  Oranın faaliyete geçirilerek hem Bayraklıya, hem İzmir?e Turist getirilmesi için Bakanlıkla böyle bir çalışmamız var.
BAŞKAN- Büyükşehir?de versin efendim. Alalım oradan da para alalım. Büyükşehir hazır para veriyor. Alalım.
Tarkan DÜZMAN- Tamam onu da iletelim. Ondan bizim haberimiz yok. Biz kendi çabalarımız ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu bir.
BAŞKAN- Şartını koy. Bakalım şartlar ne ise. Evet buyurun.
Tarkan DÜZMAN- İkincisi diğer mahallelerde bir sağlık tesisi ile alakalı bir yerimiz var. Sağlık Bakanlığına ait.
BAŞKAN- Postacılar mı?
Tarkan DÜZMAN- Evet oraya uyuşturucu ile alakalı bir hani bunları söylemek istemedik. Şimdi söylüyoruz. Olduktan sonra söyleyelim ki hani söylemiştiniz havada kaldı olmasın.
BAŞKAN- Eleştiririz tabi.
Tarkan DÜZMAN- Biz çaba sarf edeceğiz buradaki AK Partililer olarak.  Gençlik Merkezi projesi var. Şuanda bir sürü devam eden proje var.
BAŞKAN- Bu Kırçiceği?nin arkasında ayırdığımız yer için değil mi?
Tarkan DÜZMAN- Evet orasını gençlik merkezi olarak.
BAŞKAN- Geçirdik meclislerden değil mi?
Tarkan DÜZMAN- Orayı gençlik merkezi olarak şuanda çalışmalarımız var.
BAŞKAN- Tamam.
Tarkan DÜZMAN- Üç tane böyle proje var onun dışında?
BAŞKAN- Resmi tesis alanı orası.
Tarkan DÜZMAN- Hastane projesi başladı. 24 saat çalışıyor devam ediyor. İnşallah iki yıl içinde Bayraklı?ya değil artık Ege bölgesine hitap edecek bir hastane olacak. Onun dışında Kaymakamlık binasından bilginiz vardır zaten daha öncede görüştük onu.
BAŞKAN-  İhale edildi mi o ?
Tarkan DÜZMAN- Proje ihalesi yapıldı. Yani biliyorsunuz bütçe geçici bir bütçe yapıldı. Mart ayında yapılacak bütçe ile 2016-2017 aynı şekilde.
BAŞKAN- Kat karşılığı değil mi?
Tarkan DÜZMAN- Evet. Emniyet binası da yeri tahsisi belli ama geçen yıl belli hükümetin sıkıntılarından dolayı malum olaylardan dolayı bazı yatırımlar gecikti. Emin olun bizde AK Parti Bayraklı ailesi olarak?
BAŞKAN- Teşekkür ederiz.
Tarkan DÜZMAN- Zamanımızı Ankara?da geçirip Bayraklıya hizmetleri getirmek için çalışıyoruz.
BAŞKAN- Teşekkür ederiz.
Tarkan DÜZMAN- Rica ederiz.
BAŞKAN- Başka söz almak isteyen arkadaşımız var mı? Buyurun Latif Bey.
Latif AYDEMİR- Sayın Başkanım hayırlı akşamlar diliyorum. Gelirken az evvel köprü yanında hemen bir levha dikkatimi çekti. ?Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. İzmir Büyükşehir Belediyesi.? Merak ettim durdum, yanaştım. Arkadaşlara kolay gelsin dedim. Çokta güzel emekçi kardeşlerimizdi. Hangi belediye dedim. Bayraklı Belediyesi tamir ekibi, yama ekibi bir iş yapıyor. O emekçi kardeşlerimizin reklamını büyükşehir yapmasın. O zaman.
BAŞKAN- Yok o daha önceden asılmış bir şeydir.
Latif AYDEMİR- Yok hemen yerdeydi başkanım. Yolun ortasındaydı. Birde Bayraklıya böyle bir köprü kazandırılıyorsa?
BAŞKAN- Adnan Kahveci.
Latif AYDEMİR- Bununla ilgili sayın büyükşehir bizlerinde davet edilmemesi.
BAŞKAN- Davet edildi işte.
Latif AYDEMİR- Gerçi Adem Bey dile getirdi.
BAŞKAN- Davet ediyorum ben.
Latif AYDEMİR- Teşekkür ederiz.
BAŞKAN- Bir şey değil. Tamam mı arkadaşlar ? 
VI. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
BAŞKAN- Hamdi VATANSEVER, Ali ŞENAY, Çağlar HASPOLAT ve Hayrettin GÜNGÖR?ün mazeretlerinin kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
VII. TOPLANTI GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ VE KAPANIŞ
BAŞKAN- Evet ne zaman yapıyoruz.?
Hatice TATLI- 1 Şubat Pazartesi. Saat: 18.00.
BAŞKAN- 1 Şubat Pazartesi saat: 18.00?de görüşmek üzere meclisi kapatıyorum.



Hasan KARABAĞ
Meclis Başkanı

     

     Üye                                Üye
Sema TURAN                Ayşegül BAHADIR