Meclis Çalışmaları

01/02/2016

BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNİN 2016 YILI ŞUBAT AYI TOPLANTISININ 01/02/2016 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK


HAZIR BULUNANLAR    :


Meclis Başkanı                      : Hasan KARABAĞ
Üyeler                                    : Ali ALAN- Ayşegül BAHADIR- Cindi Can POLAT- Emre MARAZ- Fahrettin ORANDI- Fatma ATALAY- Fatma Duygu KUMAŞ -Faysal YILDIZ- Gönül VURAL- Gamze Gül ÇAMUR-Hatice TATLI- Hamdi VATANSEVER- Hasan KARABAĞ-Münir DEMİR- Mustafa ÇEKİÇCİ -Necati YILDIZ- Nail KURTULUŞ- Ramazan BULUT- Sema TURAN- Şeref BALBAY- Veli TOPAL- Yeşim TEKOĞLU- Ali KÖKOĞUZ - Abdullah AKTAŞ- Ali ŞENAY- Çağlar HASPOLAT - Tahsin ÜNAL- Hayrettin GÜNGÖR- İsmail YAĞCI- Kemal BÜYÜKKESİM- Latif AYDEMİR- Mustafa KARAMAN- Mikail BİLİCİ- Rukiye BAYRAK KARATAŞ -Tarkan DÜZMAN.
HAZIR BULUNMAYANLAR: Adem SEÇİLMİŞ - Aynur ÇETİN.
I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILMASI
BAŞKAN- Her ay birinci birleşimde gerçekleştirdiğimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşı?na davet ediyorum.
SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI
Evet değerli arkadaşlarım.
II. GEÇMİŞ TOPLANTI TUTANAĞININ OKUNUP OYLANMASI
BAŞKAN- Evet değerli arkadaşlarım bir önceki meclis tutanağının okunmuş gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
III. BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİNCE GÜNDEME İLAVE EDİLMESİ İSTENEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
BAŞKAN- Var mıdır önerge? Tamam olmadığına göre 4 nolu birimlerde gelen önergelerin görüşülmesine geçiyoruz.
IV. BİRİMLERDEN  GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
BAŞKAN- Birimlerden gelen önergelerin gündemde yazıldığı gibi okunmasını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
1- (SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ-37047510-301.03-83) 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 14. maddesinin (a) bendi ile 60. Maddesinin (i) bendi uyarınca belirlenen koşulları taşıyan vatandaşlara nakdi yardım yapılması hk.
BAŞKAN- Evet buyurun.
Hatice TATLI- Bu önergenin, Plan Bütçe ve Sosyal İşler Komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.
BAŞKAN- Bu önergenin, Plan Bütçe ve Sosyal İşler Komisyonlarına sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
2- (DIŞ İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ-82324726-020-23) İZKA'nın açmış olduğu üç mali destek programı kapsamındaki Mesleki Eğitim Mali Destek Programına Bayraklı Belediyesi adına proje sunulmasına/ortak olunmasına ve projenin başarılı olunması durumunda uygulanmasına, sunulan projede kurumumuzu temsile, ilzama ve proje belgelerini imzalamaya Dış İlişkiler Müdürü olarak görev yapan Serap ALTIN'na yetki verilmesi hk.
Hatice TATLI- Bu önergenin, oylanmasını talep ediyoruz.
BAŞKAN- Buyurun Çağlar bey.
Çağlar HASPOLAT- Sayın başkan ben oylanmadan önce bir soru sormak istiyorum.
BAŞKAN- Buyurun.
Çağlar HASPOLAT- Bu projeye sunulması için bir yetki verilecek. Fakat projenin içeriği nedir? Yani buraya verilecek projenin içeriği nedir? Bayraklı için neler yapılıyor ? Nasıl bir proje düzenlenmiş bunu öğrenmek istiyoruz.
BAŞKAN- Evet. Yetkili müdür burada mı? Nedir projenin içeriği arkadaşlarımıza bilgi verin.
Serap ALTIN (Dış İlişkiler Md.V.)-  Proje özelikle kadınlara ve gençlere yönelik bir proje olacak. Yani eğitim projesi diyebiliriz.
BAŞKAN- Hangi konuda bu konuda ayrıntı var mı?
Serap ALTIN (Dış İlişkiler Md.V.)-  Bu konuda başkanım en son yaptığımız çalışmalarda diğer belediyelerden de gördüğümüz gibi parkları kütüphane tarzı bir şeyler açıp küçük portatif şeyler, kadınlara yönelik mesleki eğitim verilmesi hakkında broşürler, belediyemizin açtığı kursların duyurulması.
BAŞKAN- Evet özeti bu ayrıntısı vardır mutlaka. Buyurun.
Çağlar HASPOLAT- Sayın başkan eğer mümkünse bunların içine Bayraklıda olmayan tesisi?
BAŞKAN- Tarihi eser mi?
Çağlar HASPOLAT- Tarihi eser değil. Tabi tarihi eserde olur burada bu.
BAŞKAN- İZKA veriyor mu?
Çağlar HASPOLAT- Tabi bu tarz projelere destek veriyor. Sanayi bölgemiz yok. Yani böyle bir sanayi bölgemiz olabilecek bir yerlere destek, böyle bir proje sunarsak iyi olur.
BAŞKAN- Sanayi sitesine gerçekten ihtiyacımız var o konuda iktidar partisi gurubuyla bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bu maddenin kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
3- (İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-26169542-301.03-434) Belediye Meclisimizin 01.12.2010 tarih 10/194 sayılı kararı ile ihdas edilen 1 adet 1 dereceli Tekniker Kadrosunun iptal edilerek yerine 1 adet 4. dereceli programcı kadrosunun ihdas edilmesi ve 1 adet 1.dereceli Mimar Kadrosunun iptal edilerek yerine 1 adet 1.dereceli Ekonomist kadrosunun ihdas edilmesi hk.
Hatice TATLI- Bu önergenin de oylanmasını talep ediyoruz.
BAŞKAN- Bu maddenin kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
4- (İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-26169542-301.03-432) Belediye Meclisimizin 02.05.2014 tarih 42 kararıyla onaylı 1 dereceli Kreş Müdürü kadrosuna karşılık olarak Kreş Müdürlüğünün kurulması hk.
Hatice TATLI- Bu önergenin, Sosyal İşler, Eğitim ve Kültür Komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.
BAŞKAN- Buyurun.
Çağlar HASPOLAT- Sayın başkan bu komisyona girerken de komisyondaki arkadaşlarımız için de bir müdürlük kurulmasının ciddi bir maliyeti var. Eğer mümkünse müdürlük kurulmadan bu iş yapılamaz mı kreşimiz böylede yürütülemez mi? Bunu da lütfen böyle şeye alsınlar. Çünkü bir müdürlüğün maliyeti yüksek. Ne kadar düşürürsek o kadar iyi olur.
BAŞKAN- Şimdi şöyle bir tasarımız var bizim. İlk etapta Çamkıran?daki binamız daha önce Kaşif Çocuklar Eğitim Merkezi olarak kullanılan bir binaydı. Lavaboları alt yapısı ona göre hazırlanmış. İşte bu yaz büyük bir olasılıkla kendi binamıza geçersek ilk etapta açacağımız kreş o binada olacak diye düşündük onun için maliyeti çok fazla değil ama mutlaka bir maliyeti olacak. Ona arkadaşlarımız ilkinden başlayarak bir maliyetle komisyona getirsinler. Yani global bir maliyet hazırlayın. Tamam mı? Oldu bu ne yapıyoruz bunu. Sosyal İşler, Eğitim ve Kültür Komisyonlarına sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Olur Bütçeye de gönderelim. Bütçe Komisyonuna da aynı maddenin sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
5- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-11233977-301.03-456) İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Bayraklı Mahallesi, 25N-IC pafta, 33289 ada, 6 parseldeki 3/77(9,00m2) Belediye hissesinin 3194 sayılı yasanın 17. maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara satılıp satılmaması hk.
BAŞKAN- Yamanlar mı bu, Yamanlar Mahallesi mi?
Hatice TATLI- Bu Bayraklı Mahallesi. Başkanım 5,6 ve 7 birisi Bayraklı diğeri Yamanlar.
BAŞKAN- Yani bu Bayraklı merkezdeki özellikle Kentsel dönüşüm alanına girenleri bir bakında yani onunla ilgili bir uyarımız vardı arkadaşlar.
Hatice TATLI- Bunun Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.
BAŞKAN- Bu maddenin Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
Hatice TATLI- Başkanım 6 ve 7?de aynı katagoride.
BAŞKAN- 6. Ve 7. Maddelerinde Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
8- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-64008364-301.03-126) İmar ve İskan Bakanlığı'nca 05.01.1982 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Bornova Uygulama İmar Planı Özel İşaretler paftasında yer alan, bina yükseklikleri ile yan ve arka bahçe mesafelerine ilişkin tablonun, Bayraklı İlçe sınırları içinde kalan kısmının, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13.03.2015 tarih ve 05.314 sayılı kararı doğrultusunda iptal edilmesine ilişkin plan değişikliği önerisi hk.
Hatice TATLI- İmar komisyonuna sevkini talep ediyoruz.
BAŞKAN- Bu maddenin, İmar Komisyonuna sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
9- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-64008364-301.03-127) Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 09.04.1997 tarih, 160 sayılı kararı ile uygun bulunan ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca 13.05.1997 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Büyük Yamanlar İmar Planına ait, Plan Notlarında belirtilen; ''İmar adalarında gabari Hmax: 24.80 m. yapı nizamı serbesttir.'' ifadesinin,  İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13.03.2015 tarih, 05.314 sayılı Meclis Kararı doğrultusunda ''İmar adalarında Yençok 8 Kat, yapı nizamı serbesttir.''  şeklinde yeniden düzenlenmesi hk
Hatice TATLI- İmar komisyonuna sevkini talep ediyoruz.
BAŞKAN- Bu maddenin İmar Komisyonuna sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
10- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-64008364-301.03-128) İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.10.2015 tarih ve 985 sayılı kararı ile onanan Onur Mahallesi 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve İzmir 1. İdare Mahkemesinin 03.04.2015 tarih, E:2014/2014 sayılı kararı doğrultusunda, İzmir İli, Bayraklı İlçesi, 26M-IVb paftada, Onur Mahallesi?nin İzmir Çevre Yoluna bağlantısını sağlayan yolun genişliğinin 20 metre olacak şekilde yol güzergahı ve yakın çevresinin yeniden düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği önerisi hk.
Hatice TATLI- İmar komisyonuna sevkini talep ediyoruz.
BAŞKAN- Şimdi bu konuda hemen kısa bir bilgi verelim. Bu çevre yolundan Onur mahallesine bağlantıda sanırım 3 ev kalmış. Bunlar mahkemeye taşındığında 5000?likleri olmadığı için istimlakları yapılamamış şimdi biz 1000?liklerini yapıp, Büyükşehir?de 5000?liklerini yapıp oranın istimlaklarını gerçekleştirip, Hayrettin GÜNGÖR kavşağı ismini mi verelim. O gerçekleşecek. Değil değil. Ama onun orası değil. Onunki köprü Hayrettin GÜNGÖR köprüsü yapalım onu. Evet.
Hatice TATLI- İmar komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.
BAŞKAN- Bu maddenin, İmar Komisyonuna sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
11- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-64008364-301.03-142) 1/5000 Ölçekli Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı'na ait plan notlarında, "Turizm+Ticaret" tanımının yeniden düzenlenmesine ilişkin, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 18.12.2015 tarih ve 05.1349 sayılı kararı doğrultusunda; 1/1000 ölçekli Yeni Kent Merkezi Salhane-Turan Bölgesi Uygulama İmar Planı'na ait plan notlarında "Turizm+Ticaret" tanımının yeniden düzenlenmesine ilişkin plan değişikliği önerisi hk
Hatice TATLI- İmar komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.
BAŞKAN- Bu maddenin, İmar Komisyonuna sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
Hatice TATLI- Başkanım İmar Komisyonundaki arkadaşlarımız 8 ve 11 Cuma gününe yetiştirebilirlerse.
BAŞKAN- Planlarla ilgili değil mi?
Hatice TATLI- Evet bunu Büyükşehir?e göndereceğiz çünkü. Onlarda gündemlerine alacaklar.
BAŞKAN- 5000?lik olan Onur Mahallesindeki.
Hatice TATLI-  8 ve 11 nolu.
BAŞKAN- 8 ve 11 deki önergeleri bu hafta içinde imar komisyonu görüşürse.
Hatice TATLI- Cuma gününe.
BAŞKAN- Cuma gününe yetiştiririz Büyükşehir?e. Ben bu planlarla ilgili kısa bir bilgi vereyim mi? Bu Tepekule, Çay mahallesi bu 5000?likler olmadığı için bekliyor şuanda. Büyükşehir?imizle tamamen arkadaşlar uzlaştılar. Birkaç ufak değişiklik birkaç binlikte de yaparak. Herhalde bu haftamı görüşeceksiniz Cuma günü. Görüşmeler bitti gündeme alındı Büyükşehir aldı ve diğer kalan mahallelerde 5000?likleri  yapılarak aynı anda devreye girecek bizim çalışmamız boşa gitmeyecek yani. Bir de Aziz Beyle sizde, bende bulduğum zaman görüşeceğim. Özelikle bu kentsel dönüşüm alanın geleceğini konuşalım. Bir taraftan eski imarlı bölge inşaat devam ediyor uygulama, bir taraftan hiç uygulanmayan çürüyen bir yapı var. Yapılamayacaksa ona göre başımızın çaresine?
Çağlar HASPOLAT- Sayın başkan özelikle bu bölgenin alt yapı sorunu yani ileriye dönük hem trafik..  Tabi bu Turan bölgesi.
BAŞKAN- Turan bölgesi.
Çağlar HASPOLAT- Turan bölgesinin, Salhane bölgesinin özelikle alt yapı sorunu. İleride çok ciddi sorunları biz çekeceğiz biz yaşayacağız. Bununla ilgili alt yapı sorununu da dile getirelim yani İmardaki arkadaşlarımız. Bu konuda hassas olmalarını özelikle rica ediyoruz başkanım.
BAŞKAN- İZSU Genel Müdürü kim bizim şimdi o Bayan mı? 
Hatice TATLI- Figen Hanıma da durumu tekrar açıkladık.
BAŞKAN- Figen Hanım emekli olmadan bir görüşseniz iyi olur.
Hatice TATLI- Görüştük başkanım. Üçü ile de görüşüyoruz. Ahmet Bey, Güven Bey ve Figen Hanımla da.
BAŞKAN- Sürekli emekli oluyorlar.
Hatice TATLI- Evet emekli olmadan görüştük bir kez.
Çağlar HASPOLAT- Başkanım bir şey daha ekleyeyim. Altınyolun yeraltına alınması.
BAŞKAN- Sen zaten onu mecliste?
Çağlar HASPOLAT- Beni onu zaten mecliste dile getiriyorum, Büyükşehir?de dile getiriyorum. Ama yani özelikle?
BAŞKAN- Veli Beye söyle bizim grupta.
Çağlar HASPOLAT- Özelikle.
BAŞKAN-  Veli bey Altınyol temsilcimiz olarak.
Çağlar HASPOLAT- Onu da yapılsın söz Veli Bey alt geçişi yapacağız onu da.
BAŞKAN- Yani evet.
V. KOMİSYONLARDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ
1- (KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ-51019025-301.03-636) Recai ŞEYHOĞLU'nun annesi Rasime ŞEYHOĞLU'nun isminin bir kütüphaneye verilmesi şartı ile kitap bağışında bulunma talebinin, bir kültür merkezimizin iç bölümünde olması kaydıyla kabulüne ilişkin Hukuk, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Sosyal İşleri Komisyonları (oy çokluğu) ortak raporu.
Hatice TATLI- Komisyonlardan geldiği şekilde kabulünü talep ediyoruz.
BAŞKAN-  Bunu kabul etti mi şahıs.
Hatice TATLI- Evet etti geldi. Komisyonlarda görüştü hepsi ile beraber.
BAŞKAN- Bekletmiştik bunu  komisyonlarda.
Çağlar HASPOLAT- Evet başkanım şimdi bunu biz. Burada biz kitap bağışı yapılmasına karşı değiliz ama böyle bir kütüphaneye isim verilmesine karşıyız. Yani vereceği kitap maddi değeri, manevi değeri bilmiyoruz ama kitap bağışına karşı değiliz ama kütüphaneye isim verilmesine karşıyız başkanım.
BAŞKAN- Kütüphanenin binasına değil de bir odasına veriliyor.
Çağlar HASPOLAT- Odasına da olsa yani tahmin edersem değeri 16 bin ile 20 bin arasında olan bir kitap bağışı?
BAŞKAN- Değerini arttırmaya çalışın arkadaşlar.
Çağlar HASPOLAT- Yani değeri artsa bile.
BAŞKAN- Değerli kitaplar olsun.
Çağlar HASPOLAT- Yani bu kadarda ucuz olmamalı başkanım.
BAŞKAN- Doğru söylüyorsun. Buyurun bu konu ile ilgili mi?
Gamze Gül ÇAMUR- Bu konu ile ilgili. Şimdi başkanım baya bir zaten 5 komisyon beraber değerlendirdik.
BAŞKAN- Konuştunuz mu beyefendi ile.
Gamze Gül ÇAMUR- Beyefendi ile konuştuk biz grup adına karar almamızdaki sebep şuydu onu açıklayalım. AK Parti grubundaki arkadaşlarımız olayın maddi boyutu ile ilgilendiler. Ancak biz grup arkadaşlarımız olarak hep beraber bu açılacak olan 41. kütüphane olacak ve daha önce?
BAŞKAN- Aynı şahıs mı açıyor bunu.
Gamze Gül ÇAMUR- Aynı şahıs anne oğul olarak ve bir çok köylerde açmışlar olayın bir manevi boyutu var. Bir aydınlanmaya hizmet etmişler. Bu nedenden dolayı biz maddiyatından çok manevi olarak, Kültür Bakanlığından da ödül almış bir proje bu. O nedenle sadece onun adı olarak bir bina değil de, binamızın içinde bir odaya adının verilmesini manevi olarak uygun bulduk gurup olarak. Evet onore etmek için.
BAŞKAN- Kültür Bakanlığı ödül mü vermiş?
Gamze Gül ÇAMUR- Evet Kültür Bakanlığından ödülü var.  Olay sadece 2000 kitap, 10 bin lira, 5 bin lira değil.
BAŞKAN- Şimdi buna hayır dersek Kültür Bakanımız kırılmaz mı? Yok mudur?
Çağlar HASPOLAT-Sayın başkan bizi yanlış anladınız herhalde yani meclis üyesi arkadaşımız da yanlış anladı herhalde. biz kitap bağışına karşı değiliz, böyle bir projeye de karşı değiliz. Yani kütüphaneye isim verilmesine?
BAŞKAN- Değsin diyor arkadaşlar.
Çağlar HASPOLAT- Değsin yani. Bize göre de ucuza gitmiş diyoruz yani.
Hatice TATLI- Başkanım hastanelerde odayı birisi tefriş ediyor onun adını veriyorlar.
BAŞKAN- Yani hastanelerde yapılıyor bu. Valla ne kadar oda varsa ben onları ayarlarım. Hakikaten yalnız ona çizgi koyalım. Neyse bu polemiğe girmeyelim. Kabul edenler, etmeyenler? Oy çokluğu ile  kabul edilmiştir. Bazı sayfaları ne karıştırıyorsun şimdi sen. Ne güzel gidiyoruz şurada .Evet 2. madde efendim buyurun. 
2- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-64008364-310.01.04-2) Bayraklı Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü'nün 16.12.2015 tarih ve 92420694/215/788 sayılı yazısı ile Bayraklı ilçesi, 75. Yıl Mahallesinde Cami Yeri tahsisine ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği talebinin reddine ilişkin İmar Komisyonu (oy birliği) raporu.
BAŞKAN- Burası şey değil mi?
Hatice TATLI- Bizim kız misafirhanesinin yanındaki.
BAŞKAN- İyide burası tarihi eserden çıkarılsın verelim bu anıtlar kuruluna önce bir müracaat edilsin burası. Yani şimdi camiye karşı çıkıldı falan filan diye süpeküle edilir bu.
Hatice TATLI- Orası değil.
BAŞKAN- Değil mi neresi?
Hatice TATLI- 75. Yıl?da
BAŞKAN- Burası hangisi?
Hatice TATLI- Orman alanında kalan. Okulun bahçesi ormandan gelen.
Çağlar HASPOLAT- Sayın başkan burada okul bahçesine denk geldiği için öyle bir sıkıntı var tabi ki bu karşı gelinecek yer yok. Ama biz burada daha farklı bir çalışma yapıp hem bir örnek cami ve okul projesi için adım attık. Orman bakanlığından yer istedik. Önümüzdeki günlerde tam kesinleşirse  sizlerle de paylaşacağız.
BAŞKAN- 75. Yılda ki mi?
Çağlar HASPOLAT- 75. Yılda başkanım.
BAŞKAN- Tamam. Evet komisyondan geldiği gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.

3- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-11233977-756.02-7663)-Mülkiyeti Belediyemize ait Bayraklı ilçesi, Bayraklı Mahallesi, 26N-IIIC  pafta, 33128 ada, 1 parsel, 190 m2 taşınmaz malın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre satışının kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Hukuk Komisyonları (oy birliği) ortak raporu, İmar Komisyonu (oy çokluğu) raporu.
Hatice TATLI- Komisyonlardan geldiği şekilde, İmar Komisyonun oy çokluğu, Plan Bütçe?
BAŞKAN-  Ali Bey muhalefet etmedi mi Hatice Hanım.
Hatice TATLI- Hukuk Komisyonu oy birliği.
BAŞKAN- Oy çokluğu mu ama ?oy birliği? diyor.  İmarda muhalefet var. Nasıl oylayacağız bunu şimdi. Komisyonlardan geldiği gibi kabulüne Ali Bey?in muhalefetine binaen oylarınıza sunuyorum.
Çağlar HASPOLAT- Sayın başkan komple biz grup olarak muhalefetiz buna, bir tek Ali Bey değil. İmara biz komple grup olarak karşıyız.
BAŞKAN- Ama komisyonu konuşuyoruz biz burada şimdi. Komisyonlardan geldiği gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Pardon Ne vardı burada kabul etmediniz?
Ali KÖKOĞUZ- Sayın başkan değerli meclis üyeleri hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bu söz konusu gündem maddesi tamamı belediyenin arsası 190 m2 köşe başı dört katlı bir arsa burası. Burada eskiden bir gecekondu varmış. Sanırım bir buçuk katlı çok eski bir gecekondu. Mal sahibi ölmüş, burada oturan da yok. Dilekçenin sahibi İstanbul Söğütlü Çeşmeden Mediha LAÇİN isimli birisi. İstanbul?dan birisi burayı almak için müracaat etmiş oturan vs. yok. Dilekçedeki tam adresi yazıyorum. Mediha LAÇİN talep etmiş Söğütlü Çeşme mahallesi Cami Altı Sokak No:32/3  Küçükçekmece/İSTANBUL?dan almak için müracaat yapmış. Bu da beni rahatsız etti yani burada oturan yok bir şey yok. Vatandaşa vicdanen hadi yardımcı olalım demek gerekir ama İstanbul?dan birisinin burasını alması benim içime sinmedi.
BAŞKAN- Emlak Müdürü burada mı bizim. Ahmet Bey üstünde gecekondu yok mu onun. İçinde oturan var mı?   Kim alıyor burayı?
Ahmet KAÇMAZ (Emlak ve İstimlak Md.V.)- Yasal varisçilerin mirasçıları ancak ilgililerinin 2981?e göre hak sahipliğini kaybettiği için yani zarürü olarak 2886?a dönüyoruz. Yani 2981?de doğrudan doğruya hak sahibinin olması lazım. Yasal mirasçıları da yeterli şartlara haiz olmadığı için doğrudan doğruya 2886?ya?
BAŞKAN- Hangi sokakta bu.
Ahmet KAÇMAZ (Emlak ve İstimlak Md.V.)- Refik Şefket İnce mahallesi başkanım.
Ali KÖKOĞUZ- Köşe başı dört katlı güzel bir arsa. Yani  İstanbul?daki Söğütlü Çeşme?deki bir vatandaşın bunu almasını anlayamadık. O bakımdan ret verdik.
BAŞKAN- Bunun rayicini kim belirliyor satarken? Kurul mu veriyor? Bunu bana getireceksiniz. Eğer rayici piyasa koşullarına uygun olmazsa ben satışı iptal ederim.
Ali KÖKOĞUZ- Hepimizin de bunu bilmesi lazım.
BAŞKAN- Bilmesi lazım. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
Ali KÖKOĞUZ- Dilekçede bir imza var. İmzaya benzemiyor yani bir yanlışlık var bu işte. Bir bakmanızı rica ediyorum.
BAŞKAN- Bakacağım dosyaya.
Ali KÖKOĞUZ- Lütfen.
BAŞKAN- Tamam. Ben bu tür arsaların satışından da yana değilim bakarız. Oyladık biz onu artık. Oy birliği ile. Komisyonlardan geldiği gibi.  Oy birliği ile satışını. Evet 4.
4- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-11233977-756.02-7997) İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Bayraklı Mahallesi, 25N-IC pafta, 37633 ada, 37 parseldeki 1/23(8,00m2) Belediye hissesinin 3194 sayılı yasanın 17. maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara satışının kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Hukuk Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.
Hatice TATLI- Başkanım 4,5 ve 6 komisyonlardan oy birliği ile gelmiş Plan Bütçe ve Hukuk. Komisyonlardan geldiği şekilde 4,5 ve 6  oylanmasını talep ediyoruz.
BAŞKAN- 4,5 ve 6?nın kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
VI. DİLEK VE TEMENNİLER
BAŞKAN- Söz almak isteyen arkadaş var mı? Buyurun. Önce arkadaş kaldırdı elini.
Tarkan DÜZMAN- Sayın başkan değerli meclis üyeleri hayırlı akşamlar. Şimdi başkanım ben özel bir şey bahsedeceğim ama geçen gün Çağlar HASPOLAT?ın bir cenaze durumu vardı. O cenaze ile ilgili ben sabahleyin Sağlık İşleri Müdürümüzü aradım. Dedim ki ?Çağlar Beyi arayıp bir ambulans gönderir misiniz.? ?Tabi başkanım arayalım gönderelim.?Çağlar Beyi aradıklarında da demişler ki; ?Buraya kadar gelip imza atmanız lazım. Çünkü 100 km?nin üstünde meclis kararı var. Biz buna para talep ediyoruz.? Doğrudur katılıyorum. Ama Osmangazi?den özellikle tutum orası gidiş geliş 103 km. Yani biz bir parayı da geçtim,  Çağlar HASPOLAT?ı hastaneden, cenazedeki vefat eden kardeşi gibi, annesi geçen sene babası geçen sene?
BAŞKAN- Evet. Başın sağ olsun Çağlar Bey.
Tarkan DÜZMAN-  Hiç kimsesi olamayan bir kardeşimiz. 10 yıldır da ortaklar. Karşı komşunuz. Evi de sizin belediye?ye bakıyor yani cenaze evi karşıda.
BAŞKAN- Sağlık Hizmetlerinin karşısında.
Tarkan DÜZMAN- Sağlık Hizmetleri ve bunu da Başkana iletin dedim  Son aradıklarında başkanın bilgisi var mı? Yani 2 km için biz orada beklerdik ki bir meclis üyesi olarak Belediye Başkanının veya o heyetin kendi meclis üyesine sahip çıkması gerekir, orada km?nin konusu olmaz. Bizler parayı hepimiz verebilecek kabiliyetteyiz. Aracı gönderirsin cenazeyi yerine ulaştırırsın  ücreti neyse kesilir ödenir.
BAŞKAN- İmzaları yerinde alın kızım bunları.
Tarkan DÜZMAN- Bakın bu arkadaş dışarıdan bir vatandaş değil.
BAŞKAN- Fark etmez dışarıdan vatandaşa da aynı şey yapılsın.
Tarkan DÜZMAN- Belediye meclis üyesi sahip çıkılması lazım yani.
BAŞKAN- Aynı şekilde.
Tarkan DÜZMAN- Bu bir. İkincisi araçlardan sorumlu arkadaşınızı aradım. Esnafı taşımak için bir araç talep ediyoruz dedim. ?Şehir dışına başkanın izni olmadan gönderemiyoruz.? Dediler. Dedim ki arkadaşa ?Ara Belediye Başkanımızı rica et. Bizim ricamız olduğunu söyle?  olmadı. Sonra biz ne yaptık. Ambulansı Büyükşehir?den istedik. Minibüsü de Bornova Belediye Başkanımız?
BAŞKAN- Benim telefonum var sizde.
Tarkan DÜZMAN- Başkanım o zaman personelinize talimat verin biz başkana iletin diye söylüyoruz. Hatice Hanımı da aradım daha kimi arayayım. Kaç kişiyi arayacağım bu konu ile ilgili. Cenaze aracımız büyükşehir?den geldi. Minibüsümüz Bornova Belediyesinden geldi. Bu durumdan üzüntü duyduk iletmek istedim.
Hatice TATLI- Başkanım konuya ilişkin.
BAŞKAN- Evet buyurun.
Hatice TATLI-  Tarkan Bey beni aradı. Bende Sağlık İşlerini aradım. Sonra halledildi. Ben Çağlar Bey?e döndüm. ?Gerek kalmadı Büyükşehir?den halletlik? dedi. Yoksa bizim belediyemiz götürecekti başkanım. Size de iletilecekti. ?Hallettim? dediği için?
Tarkan DÜZMAN- Hatice Hanım biz sizden çözüm bulamadıktan sonra hali ile o cenaze orada beklemeyecek. Bayraklı Belediyesinden cevap gelmesini. Bir saat içinde oldu çünkü biz kurum müdürünüzü aradık. Müdürünüze dedik belediye başkanına iletin falan. Yani burada biz sahipsizlik var. Üzücü bir şey yani bizde bu belediye sonuçta CHP?ye hizmet eden değil Bayraklıya hizmet eden ve cenaze de karşı komşunuz, evi de karşıda yani. Sahip çıkılması lazımdı.
BAŞKAN- Evet. Sağlık İşleri müdürlüğü sizin bütçesine ?Evet? dediğiniz bir müdürlük. Bu konuda arkadaşlar pratik çözümler bulun cenazenin gittiği yerde imza alın. Yani aracın gittiği yerde imza alın.
Gülşah TEZEL ARI (Sağlık İşleri Md.V.)-  Hatice Hanımla konuştuk biz halletmiştik Çağlar Bey ama maalesef sonradan sizin geri dönüşünüz olumsuz bir yanıt olunca devam edemedik doğal olarak ve bu bizim yapabileceğimiz bir şey değil.
BAŞKAN- O konu ayrı. Benim söylediğim ayrı bir şey. Ben diyorum ki cenazeye araç gittiğinde orada alın imzayı. İmza atan bir şey yoksa o zaman uygulamayı durdurursunuz. Anlatabildim mi?  Muhatabı orada gidin. Şimdi cenaze sahibi size uzaktır. Yamanlardan oradan buradan gelmeyebilir gittiğinde oradan imzasını alın geçin. Şimdi şöyle meclisten bütçesi geçmiş, tarifesi geçmişleri başkanlık oluru bile Sayıştay veremezsiniz diyor. Dolayısıyla o tarifeyi uygulamak zorundayız. Büyükşehir statüsünde bu işler. Cenaze işleri Büyükşehir?in olduğundan onlar yapabiliyor. Ama biz gene verebiliyoruz bizim öyle bir sıkıntımız yok da ücrete tabi 100 km?den sonra mı? Tamamen alıyoruz. Şehir dışı evet. Böyle tamam. Araç konusunda da yani Sayıştay bize geldiğinde herhalde bizimle ilgili çok gezi yapıyor diye Sayıştaya da bir takım bilgiler gidiyor. Geldiğinde işte oraya verildi mi buraya verildi mi? Araçları internetten duyuruya çıkın. Müracaat edin olursa verin. Bir sürü bizi sıkıntıya soktular ama cenaze için veriyoruz. Buyurun.
Abdullah AKTAŞ- Başkanım ben şeyi öğrenmek istiyorum. Şehir dışına kaç km olursa olsun km si 2,5 TL mi? Fark etmiyor. Peki şimdi 500 km gitti yani 250 km gitti, 250 km geldi.
BAŞKAN- Gidişi alıyoruz.
Abdullah AKTAŞ- Gidişi alıyoruz. Tamam.
BAŞKAN- Sadece. Evet başka söz almak isteyen arkadaş? Yoksa ne zaman yapıyoruz meclisi? Pardon pardon 1 dk. Buyurun sayın HASPOLAT.
Çağlar  HASPOLAT- Sayın Başkan ben sizden de bir özür bekliyordum şahsınızdan. Geçen Ocak ayının ilk toplantısında kullanacağınız bir kredi ile ilgili ben burada fikir beyan ederken. Burada herhalde şekeriniz mi yükseldi o gün tersinizde miydiniz bilmiyorum ama.
BAŞKAN- Valla benim şekerim revize oldu da senin sinirlerin revize olmadı herhalde.
Çağlar HASPOLAT- Benim sinirlerim gayet yerinde başkanım. Ben gayet üsluplu ve edepli bir şekilde?
BAŞKAN- Size öyle geliyor. Görüntüleri size ben göndereyim.
Çağlar HASPOLAT- Buyurun gönderin zaten şeyde gelmedi son tutanaklar orda konuşulan şeyler. Siz mikrofonu kesmişsiniz zaten. Yani orada benim kendi şahsıma dediğiniz lafları ben kabul etmiyorum başkanım.
BAŞKAN- Siz bilirsiniz.
Çağlar HASPOLAT- Aynen de iade ediyorum başkanım.
BAŞKAN- Ama şöyle bana iade ettiğiniz lafları her türlü iade edebilirsiniz. Eğer ben yaptıysam. Ama şunu söyleyeyim bu meclisi siz dahi yönetseniz sizde sükunetini sağlamak zorundasınız. Meclisin iç tüzüğünün 12. maddesi Yakup Bey çok iyi bilir. Danıştay da bir karar verdi. Emsal karar var o kararı sizde uygulamak zorundasınız. Yani eğer bu mecliste sükunet sağlanamıyorsa idari tedbirleri uygulamak zorundasınız.
Çağlar HASPOLAT- Benim nasıl bir saygısızlığım oldu başkanım.
BAŞKAN- O konuyu kapattık artık açmayalım.
Çağlar HASPOLAT- Ben o konuyu kapatmadım başkanım. Kapatmıyorum da.
BAŞKAN- Konuyu kapatalım artık arkadaşım.
Çağlar HASPOLAT- Yani ben burada külhanbey de değilim. Kabadayı da değilim.
BAŞKAN- Tamam değilseniz bundan sonra külhanbey olmadığınızı söyleriz.
Çağlar HASPOLAT- Bana burada bu sözleri, tavırları söylemenizde yanlış bir belediye başkanı olarak bir belediye başkanına yakışmıyor. Bir meclis üyesine de böyle konuşmanız hoş değil başkanım.
BAŞKAN- İşte başladınız yine. Aynı tempoda konuşmaya.
Çağlar HASPOLAT- Ve arkasından da seni buraya yazan  gönderende hata demenizde ayrı bir şey.
BAŞKAN- O benim görüşüm. Kabul etmiyorsan görüşüne katılmıyorum dersin.
Çağlar HASPOLAT- O zaman benimde görüşümü söyleyeyim. Sizi de buraya başkan yapanda yazanda hata.
BAŞKAN- Ona halk karar vermiş yalnız.
Çağlar HASPOLAT-  Ona halk karar vermiş. O halka gelmeden önce, genel merkezde sizi  yazanda hata. Tamam.
BAŞKAN- Halk karar vermiş halk.
Çağlar HASPOLAT- Ödeştik. Madem öyle başkanın anlayacağı dilden konuşayım ben. Madem öyle bizi, şimdi seçilmişlik başka bir şeydir. Beni burada partim seçer meclis üyesi olurum. Başkanı da partisi seçer ismini verir başkan olur. Halk seçer ayrı bir dava, bende burada belli bir kesimi temsil ediyorum. Bu tarz konuşmalarınızı da kabul etmiyorum başkanım. Geri iade ediyorum size.
BAŞKAN- Sizin iadeleriniz havada kalır. Ben meclis üyesi değilim. Kimin ne olduğunu bu piyasa biliyor.
Çağlar HASPOLAT- Aynen öyle bildiğinizi anlatın o zaman başkanım.



VII. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
Çağlar HASPOLAT- Piyasa ne biliyor başkanım?
BAŞKAN- Adem SEÇİLMİŞ ve Aynur ÇETİN?in mazeretlerini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
VIII. 2. BİRLEŞİMİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ.
BAŞKAN-  5 Şubat Cuma günü saat. 18.00?de görüşmek üzere meclisi kapatıyorum.

 


Hasan KARABAĞ
Meclis başkanı

 


Ayşegül BAHADIR                                        Sema TURAN

              Üye                                                                       Üye