Meclis Çalışmaları

01.03.2016

BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNİN 2016 YILI MART AYI TOPLANTISININ 01.03.2016 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK


HAZIR BULUNANLAR    :


Meclis I. Başkan Vekili        : Necati YILDIZ
Üyeler                                    : Ali ALAN- Ayşegül BAHADIR- Cindi Can POLAT- Emre MARAZ- Fahrettin ORANDI- Fatma ATALAY-  Fatma Duygu KUMAŞ -Faysal YILDIZ- Gönül VURAL -Gamze Gül ÇAMUR-Hatice TATLI- Hamdi VATANSEVER- Hasan KARABAĞ- Münir DEMİR- Mustafa ÇEKİÇCİ -Necati YILDIZ- Nail KURTULUŞ- Ramazan BULUT- Sema TURAN- Şeref BALBAY- Veli TOPAL- Yeşim TEKOĞLU- Ali KÖKOĞUZ- Abdullah AKTAŞ- Adem SEÇİLMİŞ- Ali ŞENAY-Çağlar HASPOLAT- Aynur ÇETİN- Tahsin ÜNAL- Hayrettin GÜNGÖR- İsmail YAĞCI- Kemal BÜYÜKKESİM- Latif AYDEMİR- Mustafa KARAMAN- Mikail BİLİCİ- Rukiye BAYRAK KARATAŞ -Tarkan DÜZMAN.
HAZIR BULUNMAYANLAR: -
I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILMASI
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Her ay birinci birleşimde gerçekleştirdiğimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşı?na davet ediyorum.
SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) - Çoğunluğumuz vardır. Oturumu açıyorum.  
II. GEÇMİŞ TOPLANTI TUTANAĞININ OKUNUP OYLANMASI
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) - Bir önceki meclis tutanağının okunmuş gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
III. BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİNCE GÜNDEME İLAVE EDİLMESİ İSTENEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
                                           SAYIN MECLİS HEYETİNE
İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün 22.02.2016 tarih ve 2.790.521 sayılı yazısı ile İzmir İli, Bayraklı İlçesi, Adalet Mahallesi, 25N-IIIb pafta, 25144 ada, 2 no'lu parselin yürürlükteki 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında "Resmi Tesis" olan kullanım kararına, "SGK Tesis Alanı" ifadesinin eklenmesine yönelik plan değişikliği talep edilmektedir.
Söz konusu plan değişikliği talebinin, 3194 Sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi ve 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7/b maddesi uyarınca Meclisimizce karar alınmak üzere gündeme alınması hususunu OLUR'larınıza arz ederim.


Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) - Bu önergenin gündeme alınmasını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
IV. BİRİMLERDEN  GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) - Bu maddelerin gündemde yazıldığı gibi okunmasını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
1- (İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-26169542-262.02.03-727) Belediyemizde sözleşmeli olarak görev yapacak olan 1 adet Ekonomist'e ödenecek aylık net ücretin belirlenmesi hk.
Hatice TATLI- Bu önergenin, Plan Bütçe Komisyonuna sevkini talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) - Bu önergenin, Plan Bütçe Komisyonuna? Pardon Çağlar Bey.
Çağlar HASPOLAT- Sayın başkan bence bu önergenin, komisyonlara göndermeden önce burada belirleyelim. Maaşı belli olsun komisyonlara gitmeden. Bu kadar zamana ihtiyacımız olmayabilir. Çünkü gerçekten ekonomiste ihtiyacımız var. Belediye?nin kuşkusuz.
Hatice TATLI- Cuma günü belirleyeceğiz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) ? Cuma günü belirleyeceğiz.
Çağlar HASPOLAT- Belediye?nin ekonomiste ihtiyacı var.
Hatice TATLI- Cuma gününe gelecek.
Çağlar HASPOLAT-  Cuma gününe yapılması. O zaman hızlı davranılmasını istiyorum.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) ? Peki.  Plan Bütçe Komisyonuna sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Bu önerge Cuma gününe yetişecek şekilde arkadaşlar davranacaklar.
2- (İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-26169542-301.03-1132) Belediyemiz emrinde görev yapmakta olan, hizmet süreleri ve mükteseplerine karşılık derece yükselmesi yapılması zaruri olan 26 personelin; Belediye Meclisimizce ihdas edilen kadro derecelerinin unvanlarına karşılık gelen kadro dereceleri ile değiştirilmesi hk.
Hatice TATLI- Bu önergenin, oylanmasını talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) ? Bu önergenin kabulünü oylarınıza sunuyorum.  Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
3- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-11233977-301.03-1105) Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Postacılar Mahallesi, Onur Mahallesi için yeni oluşturulan sınırların belirlenmesi ve güneyde Çanakkale otoyolu sınır olmak üzere oluşan yeni mahalleye Körfez Mahallesi isminin verilmesi hk.

Hatice TATLI- Bu önergenin, Mahalle sınırları Tespit komisyonuna, Hukuk, İmar, Sosyal Konutlar, Sosyal İşler ve Çevre komisyonuna sevkini talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) ? Önergenin, Mahalle Sınırları Tespit komisyonu, Hukuk komisyonu, İmar komisyonu, Sosyal Konutlar komisyonu, Sosyal İşler komisyonu ve Çevre komisyonuna sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Önergeyi oyladık Çağlar Bey. Bu konu ile ilgili mi?
Çağlar HASPOLAT- Evet. Başkanım bu konu ile ilgili.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) ? Komisyona geldiğinde.
Çağlar HASPOLAT-  Hayır burada bir şöyle birşey var. Bu ifade ve yöntem yanlışlığı var sayın başkanım. Neden dolayı buna arkadaşların da dikkatini çekmesini istiyorum böyle bir mahalle kuruldu mu?
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) ? Hayır kurulması için görüşülecek.
Çağlar HASPOLAT- Mahalleyi kurmadan ismini arıyoruz. Önce bir mahalleyi kuralım sonra ismini arayalım başkanım. Olmayan mahalleye.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) ? Çağlar Bey bunu komisyondan tartışalım.
Çağlar HASPOLAT- Hayır burada bir ifade yöntem eksikliği var onu bir ifade etmek istiyorum Sayın başkanım. Önce mahalleyi oluşturalım ondan sonra ismini bulalım.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) ? Çağlar Bey komisyonlar bunun için var. Bunu genişliğine tartışsınlar bir hazırlık yapsın gelsinler.
Hatice TATLI- Başkanım.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) ? Buyurun Hatice Hanım.
Hatice TATLI- Şimdi burada kısaltıldığı için öyle okudunuz. Onun önerge size de geldi. Önergeyi okuduğunuzda önce mahallenin teşkil edilmesi ve aynı zamanda da isminin verilmesi. Mahalle oluşacak ve ismi aynı anda da verilmiş olacak. Amaç buydu önce mahalle oluşacak.
Çağlar HASPOLAT- Sayın başkanım biz mahallenin oluşmasına karşı değiliz. Güzel baktık sınırlar falanda çok güzel belirlenmiş ama yani bundan önce İç İşleri Bakanlığına gidecek. Burada aldığımız kararla buradan İç İşleri Bakanlığına gidecek. Oradan onay geldikten sonra önce onları yapalım sonra ismini bırakırız başkanım.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) ? Evet gündeme kaldığımız yerden devam edelim.
4- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-11233977-301.03-1282) Mülkiyeti belediyemize ait Bayraklı ilçesi, Onur Mahallesi 25846 ada, 1 parseldeki taşınmazın devri ile aradaki farkın ödenmesi hk.


Hatice TATLI- Sayın başkan bu önergenin,  Plan Bütçe, Hukuk ve İmar komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.) ? Önergenin, Plan Bütçe, Hukuk ve İmar komisyonlarına sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
Hatice TATLI- Başkanım birşey söylemek istiyorum burada. Yine bu komisyonlarımızın Cuma gününe bu önergeyi çıkarması gerekiyor. Çünkü varılan mutabakat hazırlanan tutanakta Mart ayında bir ödeme söz konusu o nedenle Cuma gününe çıkması gerekiyor.
Çağlar HASPOLAT- Sayın başkan benim burada merak ettiğim bir konu. Özelikle bu ada ve parsel neresi tam olarak?
Hatice TATLI- Şimdi komisyon bakacak ona elbette Onur Mahallesinde.
Çağlar HASPOLAT- Bir bilginiz varsa.
Hatice TATLI- Hayır. Biliyorsunuz ki bu kamulaştırmasız el atmadan doğan ve önergeyi de okuduğunuzda şuanda eski para ile  2 trilyona yaklaşan bir ödeme söz konusu ve uzlaşma sağlandı yasa gereği biliyorsunuz karşılıklı şey yapılabiliyor. Uzlaşma komisyonu kuruldu. Komisyonda Onur Mahallemizdeki yine komisyon üyelerimiz gidip bakabilirler yerlerine gidip bakabilirler.
Çağlar HASPOLAT- Başkanım tam olarak neresi?
Hatice TATLI- El atılan yer bizim hayır hayır Bayraklı da yeni hizmet binamıza girerken tam köprüden geçtiniz hizmet binasının sınırının sağ tarafındaki yer. Bir kısmını Büyükşehir, bir kısmını biz el atmışız yani Karşıyaka atmış biz değil. Karşıyaka el atmış.
Çağlar HASPOLAT- Benim burada öğrenmek istediğim yani burada Büyükşehir?in yaptığı bir kamulaştırmasız  el atmanın bedelini Bayraklı ödemesin.
Hatice TATLI- Hayır hayır. Onlar bedelini ödediler. Para olarak ödediler.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Çağlar Bey galiba bütün usul tartışmaları bugüne biriktirdiniz.
Çağlar HASPOLAT- Yok değil Başkanım. Burada öğrenmek istiyorum.
Hatice TATLI- Büyükşehir ödedi hakkına düşeni ödedi.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Beşinci maddeye geçelim.
5- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-11233977-301.03-997) Mülkiyeti Belediyemize ait Bayraklı ilçesi, Emek Mahallesi,  25M-IA pafta, 37045 ada, 1 parselin gecekondu hak sahibine satışının yapılması hk.
Hatice TATLI- Bu önergenin, Plan Bütçe ve Hukuk komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Önergenin, Plan Bütçe ve Hukuk komisyonlarına sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
6- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-11233977-301.03-926) İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Turan Mahallesi, 25M-IIA pafta, 36820 ada, 1 parseldeki 1/138(2,00m2) Belediye hissesinin 3194 sayılı yasanın 17. maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara satılıp satılmaması hk.
Hatice TATLI- Başkanım 5?de oyladık ama 6?dan başlayarak, 12?de dahil hissedara satılıp satılmamasına ilişkin. Bu 5,6,7,8,9,10, 11 ve 12. Gündem maddelerinin,  Plan Bütçe ve Hukuk komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? 5?i oylamıştık. 6?dan 12?ye kadar önergelerin Plan Bütçe ve Hukuk komisyonlarına sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
13- (DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ-51131661-301.03-245) Belediyemiz hizmetlerinde kullanılan 35 KAT 49 plakalı BMC/LEVEND marka aracımızın Sarıpınar Belediye Başkanlığına hibe edilmesi hk.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Evet Çağlar Bey.
Hatice TATLI- Bir dakika ben birşey söyleyeyim de.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Olur Belediyesi kabul etmemişti bunu.
Çağlar  HASPOLAT- Başkanım bu araç başımıza bela oldu başkanım. Gönderiyoruz geliyor geriye, gönderiyoruz geliyor geriye.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  Yok bir işe yarayacak.
Çağlar HASPOLAT-  Allah aşkına yani bu sefer kabul etmişlerse başkanım. Kesin kabul etmişler ise.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Muş?a ait bir belde belediyesine gidecek.
Çağlar HASPOLAT- Araç parası kadar nakliye parası ödedik başkanım. Gidiyor geliyor. 
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Araç gidip gelemedi bildiğim kadarı ile.
Çağlar HASPOLAT- Burada. İyi o zaman.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Evet.
Hatice TATLI- Bu önergenin oylanmasını talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Bu önergenin, kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Terletiyor Çağlar Bey ben ondan memnun değilim. Evet.

14- (MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ-77899301-301.05-1469) Tüm hisseleri Belediyemize ait olan Baybel Gıda Turizm Organizasyon Temizlik Reklam Yayım Spor Hizmetleri İnsan Kaynakları Bilişim Eğitim Taşımacılık Yapımcılık Madencilik Makine Mobilya İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin sermaye artışı ve katılınması hk.
Hatice TATLI- Bu önergenin, Plan Bütçe ve Hukuk komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Bu önergenin, Plan Bütçe ve Hukuk komisyonlarına sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
Hatice TATLI- Başkanım bu 14. Gündem maddesinin de Cuma gününe kadar görüşülmesini talep ediyoruz.
Çağlar HASPOLAT- Başkanım itiraz ediyorum acelesi yok onun. Bunun acelesi yok başkanım. Bir dahaki meclise kalsın başkanım.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Oy çokluğu ile geçer. Oy birliği ile geçsin.
Çağlar HASPOLAT- Oy çokluğu ile geçeği kesin de. Bir dahaki meclise atalım. Çok acele etmeyelim.
Hatice TATLI ? Gerekli olduğu için bunu söylüyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Şimdi.
15- Bayraklı ilçesi, Adalet Mahallesi, 25N-IIIb pafta, 25144 ada, 2 nolu parselin yürürlükteki 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında "Resmi Tesis" olan kullanım kararına, "SGK Tesis Alanı" ifadesinin eklenmesine yönelik plan değişikliği talebi hk.
Hatice TATLI- Ek gündem maddesinin İmar komisyonuna sevkini talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Ek gündem maddesinin İmar komisyonuna sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
V. KOMİSYONLARDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ
1- (KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ-86631065-301.03-147) Bayraklı Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan ödüllü "Fotoğraf Yarışması" kapsamında dereceye girenlere verilmesi düşünülen para ödüllerinin kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Eğitim, Kültür Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.
Hatice TATLI- Komisyonlardan geldiği şekilde oylanmasını talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Bu maddenin komisyonlardan geldiği gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
2- (KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ-86631065-301.03-148) Bayraklı Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan ödüllü "Şiir Yarışması" kapsamında dereceye girenlere verilmesi düşünülen para ödüllerinin kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Eğitim, Kültür Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

Hatice TATLI- İkinci komisyon raporunun da komisyonlardan geldiği gibi oylanmasını talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? İkinci komisyon raporunun da, komisyonlardan geldiği gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
3- (İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-26169542-301.03-432) Belediye Meclisimizin 02.05.2014 tarih 42 kararıyla onaylı 1 dereceli Kreş Müdürü kadrosuna karşılık olarak Kreş Müdürlüğünün kurulmasının kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Eğitim, Kültür, Sosyal İşler Komisyonu (oy çokluğu) ortak raporu.
Hatice TATLI- Komisyonlardan geldiği şekilde oylanmasını talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Bu maddenin komisyonlardan geldiği gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
Çağlar HASPOLAT- Başkanım bir saniye.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Evet Çağlar Bey.
Çağlar HASPOLAT-  Burada edilmeme sebebini de ben açıklamak istiyorum başkanım. Bir kreşi biz istedik. Kreş kurulmasının ihtiyaç olduğunu biz söyledik. Yasa ile evet yani biz kreş kurun müdürlük kurmayın demiştik burada. Müdürlük kurulması şart değil. Ek bir maliyettir, ek bir giderdir, belediyeye ek bir yüktür. Biz burada bakın özelikle şurayı okumak istiyorum. Belediyemizin sınırları içerisinde gerçekleşen nüfus artışı gerek ise hızla gelişen teknoloji ile birlikte ilçemiz halkına daha iyi hizmet vermek. Bunun yanında Atatürk İlke ve İnkılaplarını hayatta geçirebilen, görüşlerini rahatlıkla ifade edebilen, karşılaştığı problemleri çözebilen, hayata farklı pencereden bakabilen, toplumsal sorumlulukları daha var birsürü gidiyor başkanım. Üniversite kurun demedik ki başkanım kreş açacaksınız. Yani bir üniversitede bu eğitimler veriliyor. 5 yaşında bir çocuğa bir kreş ve müdürlük olması şart değil.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Çağlar Bey izin verin. Bu noktada mesleki olarak birşey söylemem gerekiyor. Bir çocuğun kişilik alt yapısı 0 ile 5 yaş arasında şekillenir. Yani temel binanın temeli ne ise?
Çağlar HASPOLAT- Sizinle hem fikiriz. Ama olayı o kadar abartınız ki biz buna karşı değiliz. Kreşi isteyen biziz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Burada meclis üyesi sıfatımla, Çağlar Bey karşılıklı olmasın. Ben konuşayım sonra siz konuşurusunuz. Meclis üyesi sıfatımla değil mesleki sıfatımla yani bu işin eğitimini görmüş birisi olarak söylüyorum. Bir çocuğun kişilik alt yapısı, yani binanın temeli ne ise çocuğun psikolojik alt yapısı da ilk 5 yaş içinde oluşuyor. Bu kadar önemli bir konuda bana göre gerekçeyi az bile yazmışlar.
Çağlar HASPOLAT- Biz gerekçesine karşı değiliz başkanım yanlış anladınız yanlış yorumluyorsunuz. Biz müdürlük kurulmasına karşıyız. Gerekçe güzel.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Siz tasarruf  tedbirlerinden yanasınız anlaşıldı. Hatice Hanım buyurun. Tamam Çağlar Bey konu anlaşıldı.
Hatice TATLI-  Şimdi sizin ilk söylediğinizde sanki gerekçesine karşıymışsınız gibi Atatürk ilkeleri diye başladınız. Burada neye karşı olduğunuzu anlayamadım. Demek istemiştim 1, 2 hızla büyüyen dikkat ederseniz. Şimdi bir tek Çamkıran binamızı böyle düşünüyor yönetim olarak başkanımız. Ama biz çok parçalıyız ilçe olarak. Birkaç yerde daha açabiliriz bir tek müdürlük yapmazsanız bir tek yerde olmayacak ki bu. Birkaç yerde belki üç bölgede olacak. Onlara sahip olabilmek onların sorunlarını çözebilmek için bir müdürlüğe ihtiyaç var herşeyden önce. Bütün her yerde bakınız kurulan diğer ilçelerdeki kreşlerde de yasa gereği  kurulan hepsinin ayrı müdürlükleri oluşmuştur. Bu gerekçe ile hazırlanmıştır.
Çağlar HASPOLAT- Başkanım o zaman kreş sayısını çoğaltalım. Ondan sonra müdürlük kuralım.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Çağlar Bey yeteri kadar anlaşıldı. Zamanı tasarruflu kullanalım.
Çağlar HASPOLAT- Zamanımız var başkanım. Birde Kütüphane müdürlüğü lav edildi doğrumudur başkanım.
Hatice TATLI- Hayır devam ediyor ne demek.
Çağlar HASPOLAT- Kültür Müdürlüğü lav edilmedi mi?
Hatice TATLI- Hayır hayır.
Çağlar HASPOLAT- Devam ediyor.
Hatice TATLI- Evet 14 tane kütüphanemiz var bizim. Yenisi açılacak Manavkuyuda yakında.
Çağlar HASPOLAT- Eminsiniz başkanım.
Hatice TATLI- Evet eminim.
Çağlar HASPOLAT- Teşekkür ederim.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Müdürlüğünün lavının öyle birşey söz konusu değil. Evet devam edelim gündeme.
4- (SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ-37047510-301.03-83) 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 14. maddesinin (a) bendi ile 60. Maddesinin (i) bendi uyarınca belirlenen koşulları taşıyan vatandaşlara nakdi yardım yapılmasının kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Sosyal İşler Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.
Hatice TATLI- Komisyonlardan geldiği şekilde oylanmasını talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Bu maddenin komisyonlardan geldiği gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

5- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-64008364-301.03-127) Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 09.04.1997 tarih, 160 sayılı kararı ile uygun bulunan ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca 13.05.1997 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli Büyük Yamanlar İmar Planına ait, Plan Notlarında belirtilen; ''İmar adalarında gabari Hmax: 24.80 m. yapı nizamı serbesttir.'' ifadesinin,  İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13.03.2015 tarih, 05.314 sayılı Meclis Kararı doğrultusunda ''İmar adalarında Yençok 8 Kat, yapı nizamı serbesttir.''  şeklinde yeniden düzenlenmesinin kabulüne ilişkin İmar Komisyonu (oy birliği) raporu.
Hatice TATLI- İmar komisyonundan geldiği şekilde oylanmasını talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Bu maddenin komisyondan geldiği gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.
6- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-11233977-301.03-456) İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Bayraklı Mahallesi, 25N-IC pafta, 33289 ada, 6 parseldeki 3/77(9,00m2) Belediye hissesinin 3194 sayılı yasanın 17. maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara satışının kabulüne ilişkin Plan Bütçe, Hukuk Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.
Hatice TATLI- Sayın başkan 6,7 ve 8 nolu hep hissedara satışı ile ilgili Plan Bütçe ve Hukuk komisyonlarından oy birliği ile geçmiş. Komisyonlardan geldiği şekliyle üç komisyon raporunun da oylanmasını talep ediyoruz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? 6,7 ve 8 nolu maddelerin komisyonlardan geldiği şekilde kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.
VI. DİLEK VE TEMENNİLER
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Var mı söz almak isteyen. Arkadaşımız? Buyurun Rukiye Hanım.
Rukiye BAYRAK KARATAŞ- Sayın başkan, sayın meclis üyeleri, herkese hayırlı akşamlar diliyorum. Ben bir konu ile alakalı sizden bilgi almak istiyorum. Aylar önce yaptığımız toplantılarda aldığımız kararlarda düğün salonlarının, düğün salonları için bir meblağ belirledik. Bununla alakalı burada konuşma yaptık. Dedik ki; vatandaş bu meblağı ödeyip salonu boş bir şekilde tutabilir mi? Hizmeti dışarıdan alabilir mi? Burada verilen cevaplar zaten kayıtlarda vardır. ?Evet? dediniz. Yalnız şimdi uygulamada bir takım hatalar oluyor. Vatandaş düğün salonlarını tutmaya gidiyor. Hiçbir şekilde bizim böyle bir hizmetimiz yoktur. ?Boş tutamazsınız? söyleniyor. Bununla alakalı bir açıklama alabilir miyim neden?
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Tabi açıklama? Hatice Hanım siz mi yapacaksınız? Kim yapacak bu konuda açıklama ilgili müdürlük, Kültür Müdürü arkadaşımız. Kültür müdürümüz yok. Bunu Cuma günkü mecliste? Fahrettin Bey bu konuda bilgi sahibi. O cevaplasın.
Fahrettin ORANDI-  Sayın başkan değerli meclis üyesi arkadaşlarım. Düğün salonları ile ilgili Rukiye Hanımın bahsettiği konular  Kültür Müdürlüğüne bizim müracaat ediliyor.

Kültür müdürlüğünden düğün salonu bedel fiyatı neyse düğün sahiplerine talep ediliyor. Eğer hizmet alımı yapılmak isteniyorsa belediye kendi birimimizde öneriliyor. Eğer başka bir yerden getirilecekse tabi boş bir şekilde tutuluyor. Diğer hizmetleri vermiyoruz.
Rukiye BAYRAK KARATAŞ- Budur.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Konu anlaşıldı mı?
Rukiye BAYRAK KARATAŞ- Tamam budur. Ama şimdi.
Fahrettin ORANDI- Şimdi hizmet olayına da gelince de Bayraklının belediye birimine yani şirketi BAY-BEL şirketimiz var. Bu şirketimiz hizmet sunumu yapıyor. Tabi Belediye?nin parası bizim dışarı gitmesin, hem vatandaşa daha iyi hizmet yapılsın diyerek çalışmalarımız bu doğrultuda bunun dışında başka birşey yok.
Rukiye BAYRAK KARATAŞ- Peki  hizmeti belediyenin şirketinden aldığımız sürece o fiyatı biliyor musunuz ? Zorunlu değil. Cümle güzel zorunlu değil. Ama inanınki bunun uygulamasında yanlışlık var. Ben size buraya 4 kişi, 5 kişi getirip evet daha dün gitti. ?Hayır bizim böyle bir hizmetimiz yok. Biz salonu boş vermiyoruz. BAY-BEL?den hizmet almak zorunluluğunuz var? diyor vatandaşa?
Fahrettin ORANDI- Onu onu araştıralım. Onunla ilgili arkadaşlarla konuşalım. Kültür Müdürümüz yok burada. Konuyu araştıralım Cuma günkü?
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Araştırılıp daha detaylı bilgi verilsin.
Rukiye BAYRAK KARATAŞ- Tamam.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Tamam Rukiye Hanım teşekkür ederim.
Rukiye BAYRAK KARATAŞ- O zaman ben şunu rica ediyorum. İki kişi baş vurmuş bu iki kişinin işini halledelim. Haftaya da?
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? O konuda adres ben değilim biliyorsunuz. Şimdi kültür müdürümüz yok burada, sayın başkanımız yok. Ben vekaleten konu hakkında fikir sahibi değilim. Onun için Cuma günü hazırlıklı olarak size cevap verelim.
Rukiye BAYRAK KARATAŞ- Peki Cuma günü görüşelim.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Evet Ali Bey buyurun.
Ali ŞENAY- İyi akşamlar sayın başkan. Şimdi hak sahibine sattığımız arsalardan dolayı tapuda haciz varmış müteahhit arkadaşlar çok mağdur. Alan arkadaşlar çok mağdur. Tapu devrini yapamıyorlar. Bunun için bir çözüm.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Terkin edilmeden mi satılıyor? Bilmiyorum konu hakkında bilgi sahibi değilim.
Ali ŞENAY- Hak sahibine sattığımız arsalardan dolayı şuanda müteahhitler. Haciz var.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? İlgili Emlak kamulaştırma müdürümüz. Ahmet Bey, Ahmet Beye mikrofonu verirmisiniz?
Ahmet KAÇMAZ (Emlak ve İstimlak Md. V.)- İyi akşamlar. Doğrudur tapudaki gayrimenkullerde Koyuncu Otomotiv tarafından koyulan bir haciz var. Hacizsin gerekçesi şu Kamulaştırmasız el atma davasından kaynaklı bir haciz konusu. Dava henüz Yargıtayda temiz aşamasında yani oradan bir onanması gelmedi. Ama ilgilileri idari mahkeme kararını gerekçe göstererek haciz koydular. Biz taşkın haciz talebinde bulunduk. Haciz yersizdir diye onunla ilgili icra dairesine ayrıca bir dava açtık. Hem Danıştay?daki temyiz sürecimiz devam ediyor  hem de bizim açtığımız icra dairesinde işlemler devam ediyor. Bizim buradaki tek derdimiz vatandaşları biraz bekletiyoruz burada. Onunda sebebi hacizli olarak devri gerçekleştirmeyelim ama içerideki yürüyen prosedür işlemlerini de bir şekilde devam ettirelim zaman kazanalım. Bu süreçte ne kişiler zor durumda kalsın hani lehte devir yapacağımız insanlar, ne kurumu zor durumda bırakalım diye geçici bir süre kişilerden affımızı istedik. Bu şekilde işlemlerimize devam ediyoruz yani zaruri bir işlem. Yok şimdi bizim taşkın haciz talebi ile ilgili icra dairesindeki işlem en kısa zamanda Mart gibi bu ay içerisinde bitecek.
Ali ŞENAY- Birde başkanım ben daha önceki mecliste de söylemiştim. Bu 1609 Sokakta yeni belediyemizin karşı sokağı köprüden çıkışta otopark sağlı sollu araç park ediliyor bunlara bir duba yapılması istemiştim. Hasan Başkanımız ilgili arkadaşı benimle görüşmesini söyledi ama beni iki aydır arayan yok gelen yok.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Fen İşleri ilgileniyor o işle galiba değil mi?
Ali ŞENAY- Üçüncüsü de başkanım bu 1609 Sokakta yine mazgallarla ilgili. Ben her yağmur yağdığında belediyede çalışan arkadaşlara  acıyorum. Neden derseniz yukarıdan gelen yağmur sel taşkınları logar kapaklarını atıyor. Attığı takdirde de parke taşlarını kaldırıyor. Ben daha önceki mecliste de bunu aynen  gündeme getirmiştim. Ya buna düzgün birşey yapalım. Çünkü ben gerçekten giden paraya da belediyedeki çalışan arkadaşlara da açıyorum. Ben bunu daha öncede görüşmüştüm. Hatice Hanımla da buluşacaktık yine buluşamadık. Bu 1609 Sokakta kesişen bütün sokaklara mazgal yapılması lazım. Daha önce artık Bayraklı Belediyesi mi yapmış, Karşıyaka mı yapmış bilmiyorum ama Çiçek mahallesinde?
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? İZSU nun işi.
Ali ŞENAY- Hayır o sokaklar bize ait. İZSU?nun değil o sokaklar bize ait başkanım.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Mazgal işi İZSU?nun değil mi?
Ali ŞENAY- Hayır hayır başkanım. Yağmurda dalga kıran yapılması lazım. Çok basittir. Hasan Başkanım yaparız dedi. Bakın bende bir resim var Çiçek mahallesinde?
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Herhalde yaptırırız demiştir.
Ali ŞENAY- Bakarız dedi yaptırırız dedi. Ben geçen yağmurda ben resmini de çektim. Bakın başkanım şu sel şeklinde geliyor bu yapılmış. Bakın yolda bir gram yağmur yok. Merdivenden mazgala iniyor buradan da logara gidiyor.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Evet aynı şekilde olsun istiyorsunuz.
Ali ŞENAY- Aynı şekilde olsun. Sadece vatandaş da mağdur. Belediyemizde mağdur.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Büyükşehir?deki arkadaşlarımız konu hakkında takipçi olacaklardır. 
Ali ŞENAY- Teşekkür ederim başkanım.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Herhalde notlarını da almışlardır. Ben teşekkür ederim. Başka evet Çağlar Bey buyur.
Çağlar HASPOLAT- Başkanım şimdi ben meclisin ilk açılışında konuştuğum şey bu ekonomiste bir an önce ihtiyacımız var diye söylemiştim. Şimdi gerçekten Bayraklı Belediyesinde bu son günlerde gelen hacizler Bayraklı Belediyesini ve etrafında iş yapanları mağdur ediyor.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Ekonomiste neden bu kadar?
Çağlar  HASPOLAT- Bir an önce çözsün bu işleri, bir an önce bu işleri çözsün bu icraları kaldırsın.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Siz ironi yapıyorsunuz.
Çağlar HASPOLAT- Biraz ironi yapıyorum başkanım. Doğru diyorsunuz. Şimdi bu hacizlerin sebebi gelen hacizlerin sebebi Büyükşehir?den dolayımı? Bir bilginiz var mı başkanım?
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  Benim bilgim yok. Ben bilgi alarak bilgi veriyorum.
Çağlar HASPOLAT- Yani Büyükşehir yüzünden geliyorsa, Büyükşehir Bayraklıya üvey evlat muamelesi yapmaya devam ediyor.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Çağlar Bey orada konuşmanız gerekeni burada mı konuşuyorsunuz?
Çağlar HASPOLAT- Tabi ki başkanım burada da konuşacağız orada da konuşacağız. Hep birlikte konuşalım orada, mesele Bayraklı ise burada da konuşalım orada da konuşalım.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  Eyvallah konuşalım. Buyurun Hatice Hanım.
Hatice TATLI- Şimdi Çağlar Bey de bilecek ki bütün bu hacizlerin temel nedeni kamulaştırmasız el atma sadece eski para ile söylüyorum ben eski insanım sadece bir yer için bile 13 trilyonluk bedel çıkıyor bize düşünün. Bu Karşıyaka zamanında yapılmış yıllar önce doksanlı yıllarda yapılmış olan ve doksanlı yıllarda büyükşehir tarafından kamulaştırmasız el atma, diyor ki ?İdarede devamlılık esastır.? Şimdi bilir kişi geliyor. Israrla biz Büyükşehir yaptı? diyoruz. Hayır raporunu düzenliyor bilir kişiye itiraz ediyoruz. İkinci bilir kişi geliyor yine yapıyor. Bayraklı Belediyesine diyor  ve böylece taşınamayacak bir yük oluşturuyor. İşte bu nedenlerle de hacizler gelmeye başladı. Biz faizler artıyor artıyor ödeyemiyoruz bunları

kendi bütçemiz ile bu kamulaştırmasız el atmalarla işte bu arsa takasının temel nedeni de burada yatıyor zaten. O kadar çok yağmur gibi yağıyor ki işte Hukuk İşleri müdürümüz burada Hukuk İşleri müdürümüz burada kaç tane kamulaştırmasız el açma davası açıldı. Kendisi söyleyebilir burada bir tane hacizli şeyimiz var, arkadaşlarımızın söylediği. İçeriği de o.
Çağlar HASPOLAT- Sayın başkan bu son zamanda gelen hacizlerin bir anlamı vardır o zaman. Ben ben, hayır hayır bu kamulaştırma bu daha önce olan birşey sayın başkan. Sayın başkanım bu daha önce olan bir şey. Bu son zaman büyükşehir tarafından Büyükşehir Belediyesi tarafından üst üste bu cezanın Bayraklı Belediyesine neden verildi diye merak ediyorum. Bir cezalandırma siz istediğiniz kadar, istediğiniz kadar farklı söyleyin bu davalar daha önce de vardı ve son bu bir ay içerisinde Bayraklı Belediyesine rücu edildi.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Böyle birşey beklemiyorum çünkü biz Sosyal Demokratların en kuvvetli yanı adalet duygusudur öyle birşey olmaz. 
Çağlar HASPOLAT- Şunu söyleyeyim. Burada mağdur olan tarafın tabiki Bayraklı Belediyesi olduğuna inan tarafım. Bakın Bayraklı Belediyesi burada mağdur ediliyor.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Siz bir kasti Bayraklı Belediyesine karşı şey yapıyorsunuz.
Çağlar HASPOLAT- Ben bunu Büyükşehirde de dile getireceğim. Sayın başkanım. Getireceğim şimdi özelikle şunun altını çizmek istiyorum.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  Çağlar Bey siz hakikaten bugüne mi biriktirdiniz her şeyi.
Çağlar HASPOLAT- Davalar bugün başkanım, davalar bugün. Konular bugün.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Bende diyordum anlayış gösterirler. Ben şimdi derse gideceğim bir an önce bittirir kaçarım.
Çağlar HASPOLAT- Bunun muhatabı tabiki Bayraklı Belediyesi o zaman. O zaman Büyükşehir?e bu kamulaştırmaları rücu edin o zaman. Onlar ödesin Bayraklı halkı ödemesin.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  Senin bakış açını not ettik tutanaklara da geçti. Çağlar Bey, Çağlar Bey.
Çağlar HASPOLAT- Bu dava konusu yeni bir dava konu değil. Eskiden kalma bir dava üst üste gelmesinin sebebi nedir ? Onu soruyorum. Yargı ile ilgisi yok Büyükşehir gönderiyor buraya. Haberiniz olsun.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Bu konu ile ilgili mi bunu bir sonuca bağlayalım.
Fahrettin ORANDI- Sayın Başkan. Değerli meclis üyesi arkadaşlarım. Çağlar Bey bakın biz sizi dinliyoruz, sizde dinleyin. Değerli kardeşim, Sayın Başkanım Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir muz Cumhuriyeti değildir. Yasalar vardır. Yasalar çalışır. Yasalar doğrultusunda işlemler öyle yapılır. Devlette süreklilik vardır. 1994 yılında eski Büyükşehir Belediye Başkanımız ÖZFATURA zamanında bu el atmalar yapılmış yani şimdiki mevcut Belediye Başkanımız Aziz Bey zamanında bile yapılmamıştır. Bornovada da öyle, Bornovada da böyle bu yasal olarak arsa sahibi başvurduğunda yerine el atmıştır. Bu el atılmalarla ilgili hangi Belediyenin sınırları içerisinde kalıyor Bayraklı Belediyesi sınırları içerisinde kalıyor. Orada bulunan arkadaşlarımızda Bayraklı sınırları içerisinde kalan yerlerle bilir kişiler gelir. Bilir kişilerde tabiki bu konuyu gündeme getiriyor. Gündeme getirdiği sırada da Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda hassastır. Yani biz Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeler Cumhuriyet Halk Partisinde Demokrasi vardır. Yeri geldiği zaman biz birbirimizi eleştiririz. Halkımıza doğruyu söyleriz. Halkımızdan birşey gizlemeyiz. Ve bu konular gelişen mevzuatlar doğrultusundadır. Yalnız Bayraklı Belediyesi Hatice Hanım. Bayraklı Belediyesi Türkiye?de  974 İlçe var bu ilçeler içerisinde bütçesini en düzenli şekilde kullanan bir belediyedir. Onun için?
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? Çağlar Bey insaf herşeye cevap vermek zorundamısın? Benim Demokratlığımın limitini zorluyor.
Fahrettin ORANDI- Yoksa biz Bayraklıda yaptığımız hizmetlerle ilgili değil.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  Hatice Hanım son söz Hatice Hanımın buyurun.
Hatice TATLI- Şimdi Hukuk İşleri Müdürümüz burada sayın başkan, Hukuk İşleri Müdürümüz burada bu konu ile ilgili kendisinden bilgi rica edelim. Kamulaştırmasız el atmalarda sürecin işleyişi ile ilgili şu anki davalarla ilgili.
Seniha YALÇIN (Hukuk İşleri Md. V.)- Sayın Başkan neden bu kadar davalar çok sorusunun cevabını vereyim. Mevzuat değişti. Ülkemizde kamulaştırmalarla ilgili kanunlarımızda çok köklü değişiklikler oldu ayrıca kamulaştırmadan doğan bedellerin ödenmesi ile ilgilide daha öncede bizim gösterdiğimiz biz taşınmaz haciz edilip bedeli alınırken, Haczin kapsamı demin müdürümün bahsettiği taşkın hacize biz maruz kaldık. 13 milyon liralık bir alacak için bizim bütün taşınmazlarımıza, hesaplarımıza haciz koyma taleplerine biz karşı karşıya kalabiliyoruz. Buda mevzuatın değişmesinden dolayı ayrıca da fiili el atma olgusu olmaksızın imar planına konulan  her türlü özel mülkiyet kamuya ayrılmışsa dava konusu oluyor tamamen iç hukuktaki mevzuat değişiminden kaynaklandığından davalarda artış oldu. Haczin sebebi de tek bir dosyadan hacizimiz var oda belli zaten kayıtlarda Koyuncu Otomotiv başka hacizimiz yoktur efendim.
Çağlar HASPOLAT- Sayın başkan başka hacizlerde gelecek 40 bin, 50 bin lirayı bulan?
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  Yani böyle bir organizasyon mu var. Çağlar Bey bir organize iş mi var burada.
Çağlar HASPOLAT- Kesinlikle başkanım bir organize iş var. Bulacak. Bayraklı Belediyesi?nin bütçesi 160 bin lira değil mi başkanım. Yani 40,50 bin lira Büyükşehir?in bak Büyükşehir?in hatasından dolayı Bayraklı ödeyecek bu parayı Bayraklıya ödetilmeyecek bu para biz buna karşıyız. Bayraklı Belediyesine ödetilmesin Büyükşehir bu davaya sahip çıksın. Aynı dava aynı dava.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  Evet en son sözüne Cumhuriyet Halk Partisi grubu da eminim ki katılacaktır. El birliği ile daha güçlü olan belediyeye ödetmek için.

Çağlar HASPOLAT- Kesinlikle başkanım.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  El birliği ile Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak sizin el birliği ile Büyükşehir?e evet. İsmail Bey bu konu ile ilgili mi?
İsmail YAĞÇI- Sayın başkan değerli meclis üyeleri hepinizi selamlıyorum. Sayın başkanım Bayraklı Belediyesi Türkiye?deki bütün ilçe belediyelerde denk bütçe ile ilgili birinci ise neden ekonomiste ihtiyacımız var.  Denk bütçe ise başarılı bir belediye ise neden ekonomiste ihtiyacımız var.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?   İsmail Bey benim bildiğim kadarı ile ekonomiste izafe edilen sanki biraz abartılı geldi bana?
İsmail YAĞCI- Yani sonra geçmişteki Türkiye Cumhuriyeti meclisinde Kemal DERVİŞ olayına dönmesin teşekkür ederim.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  Evet not et. Arkadaşlar bütün hıncınız banaymış bugün.
Aynur ÇETİN- Şimdi sabırların zorlandığı noktadayız an itibari ile çok kısa tutmak istiyorum. Bu biraz önceki konu ile ilgili. Merhaba diyorum öncelikle başkanım.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  Teşekkür ediyorum.
Aynur ÇETİN-  Ve meclis üyeleri haziruna. Şimdi bu kamulaştırmasız el atma dosyaları evet can sıkıcı baş ağrısı var bununla ilgili tabi ki süreç takip ediliyordur muhakkak Hukuk birimince. Aynı temenniye katılmak adına  burada Hukuk İşleri Müdürümüz hazır iken Büyükşehir Belediyesi?nin eğer burada bir sorumluluğu hakkaniyeti uygun olarak bir sorumluluğu varsa bu tazminatların rücu edilmesine ilişkin bir hukuki süreç başlatıldı mı  ya da başlatılabilir mi? Bir rahatlayalım. Bu konu ile ilgili bir bilgi verecek mi müdürümüz.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  Evet Müdüre Hanım. Bu konuda bir girişimimiz var mı?
Seniha YALÇIN (Hukuk İşleri Md. V.)- Sayın başkanım rücu etmek için bedelin ödenmesi gerekir. Davalarımızın hepsi üst mahkemelerde Danıştay?da, Yargıtay?da temyiz karar düzeltme aşamalarında. Ancak yerel mahkeme kararları, mahkeme kararı ile icraya konulabiliyor. Ancak rücu etmemiz için ödemeyi bitirip varsa bir başka kusuru olan veya sorunu olan rücu yapılır. Yalnız başka bir yanlış anlamayı gidermek isterim. Hani burada sanki Bayraklı Belediyesi?nin hakkı savunulmuyor başkasının ödemesi gerekeni biz ödüyoruz gibi yanlış bir algı var. Böyle birşey söz konusu değil. Malum olduğu üzere siz meclis üyelerimizin çok iyi bildiği gibi ülkemizde yerinden yönetim Anayasal bir ilkedir. Belediyelerin görev ve yetkisi de sınırları dahilindedir buda Belediye kanununda çok açık bir hükümdür. Her belediye kendi sınırları dahilinde yetki görev ve sorumluluk sahibidir. Biz hiçbir kimse için hiçbir belediyenin sınırındaki bir yer için bedel ödemiyoruz. Ancak devlette devamlılık ve mülkiyet esasına göre geçmişte fiili el atmayı Karşıyaka veya Bornova fiili el atma yapmış o yer bizim mülkiyetimize geçtiği için kamulaştırma yetkisi zaten bizim. Burada

Bayraklı Belediyesinin zafiyete uğradığı, uğratıldığı şeklinde bir kanaat oluşmasın. Kesinlikle bu davalarda zaten ileri sürülmesi gereken tüm tezler etkili bir şekilde ileri sürülmektedir. 
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  Teşekkür ederim.
VII. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)?  Arkadaşlar bu akşam meclis tam kadro katılmış hep böyle olmasını temini ediyorum.
VIII. 2. BİRLEŞİMİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ.
Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)? 4 Mart saat. 18.00?de buluşmak üzere meclisi kapatıyorum teşekkür ederim.

 


Necati YILDIZ 
Meclis I. Başkan V.

 

                                     
Ayşegül BAHADIR                                        Sema TURAN

           Üye                                                                           Üye