Meclis Çalışmaları

07/03/2018

 

BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNİN 2018 YILI MART AYI TOPLANTISININ 07.03.2018 TARİHLİ II. BİRLEŞİMİNİNE AİT TUTANAK

 

HAZIR BULUNANLAR    :

Meclis I. Başkan V.              : Necati YILDIZ.

Üyeler                                    : Ali ŞENAY - Ayşegül ÇETİNKAYA - Emre MARAZ - Fahrettin ORANDI - Fatma ATALAY - Fatma Duygu KUMAŞ - Faysal YILDIZ -  Gönül VURAL - Gamze Gül ÇAMUR - Hatice TATLI - Münir DEMİR - Mustafa ÇEKİÇCİ - Mustafa KARAMAN - Nail KURTULUŞ - Ramazan BULUT - Sema TURAN - Şeref BALBAY - Veli TOPAL - Yeşim TEKOĞLU - Ali KÖKOĞUZ - Abdullah AKTAŞ - Adem SEÇİLMİŞ - Aynur ÇETİN - Çağlar HASPOLAT - Hayrettin GÜNGÖR - İsmail YAĞCI-  Latif AYDEMİR - Mikail BİLİCİ - Rukiye BAYRAK KARATAŞ - Tarkan DÜZMAN - Tahsin ÜNAL.

HAZIR BULUNMAYANLAR: Ali ALAN - Cindi Can POLAT - Hamdi VATANSEVER - Hasan KARABAĞ - Kemal BÜYÜKKESİM.

I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILMASI

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Çoğunluğumuz vardır. Toplantıyı açıyorum.

II. BİR ÖNCEKİ MECLİS BİRLEŞİM TUTANAĞININ OYLANMASI

01.03.2018 tarihli Meclis birleşim Tutanağı.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Geçmiş toplantı tutanağını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

III. BİRİMLERDEN GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Gündemde yazıldığı gibi oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

1- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-1787) Bayraklı ilçesi, Yamanlar Mahallesi, 390 Pafta, 3045 ada, 6 nolu parseldeki 11/107 (22,00 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı yasanın 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara satılıp satılmaması hk.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)-  Evet Veli Bey.

 

Veli TOPAL- Sayın Başkanım bu gündem maddesinin Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna sevkini öneriyoruz.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Teklifin Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

IV. DİLEK VE TEMENNİLER

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Önce Aynur Hanım. Kadınlar Gününüz kutlu olsun, hepinizin hanımefendiler.

 

Aynur ÇETİN- Teşekkür ediyoruz. Benden önce davrandınız. Söz alma sebebim de buydu. Yarın hepimizce malum Dünya Kadınlar Günü. Daha yaşanabilir bir dünya için kadınlarımızın hayatın her alanında daha aktif olmalarını temenni ediyoruz. Her şeyden önce toplum için üreten hayata değer katan tüm kadınlarımızın, kadınlarımız elbette ki başımızın tacı, başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere yaşamımızın her anında varlıklarıyla güç ve kuvvet veren tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü şahsım ve parti grubum adına kutluyorum.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Teşekkür ederim. Hatice Hanım.

 

Hatice TATLI- Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri bende 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’ne dair konuşmak isterim. Kadınların 365 günde 2 gün, 3 gün hatırlandığı günlerden birisi. Yakılan fabrikada can veren kadınlardan başlayarak bu günlere geldiğimizde hala kadın haklarına yeterince kavuşamadığımız görülüyor. 144 ülke arasından hala 134’üncü sırada isek bu konuda şöyle bir düşünmek gerekiyor. Çünkü Atatürk’ün 1930’larda yerel seçim 1934 de genel seçimlerde kadınlara bu hakkı vermiş olmasına karşın, sadece siyaset değil kapıyı araladı bize ama biz Atatürk’ün açtığı kapıyı sonuna kadar açamadık. Karar mekanizmalarının her birinde yine kadınların çok alt sıralarda olduğunu görüyoruz. Neden İsveç’e, İspanya’ya özeniyorum acaba? İspanya da 27 bakanlığın 17’si kadın. İsveç’te ise erkeklerden 1 fazlası kadın. Biz tabi birdenbire o aşamaya gelmeyeceğiz elbette, ama Kadınlar Gününde sadece seçme seçilme hakkı değil %1400 artan kadın şiddetinin azalmasını, kadın tacizlerinin azaltılmasını, çocuk istismarının yok edilmesini diliyorum. Ve bir dahaki 8 Mart’larda güzel şeyler söylemek istiyorum. Biz çiçekle, böcekle avunacak aldatılacak kadın grupları değiliz artık. Bu nedenle ben tüm dünya kadınlarının, emekçi kadınların, Türkiye'deki kadınların, meclisteki kadınların ve belediyemizdeki kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Teşekkür ederim Çağlar Bey buyurun.

 

Çağlar HASPOLAT- Sayın Başkan, sayın meclis hayırlı akşamlar diliyorum. Bende her gün yeni mucizeler gerçekleştiren özellikle Türk kadınlarının, her adımda dünyayı güzelleştiren özellikle Türk kadınlarının, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.  Ayriyeten Hatice Başkanım biraz eleştirileri biraz ağır oldu. Şimdi kadına şiddete, Türkiye'de kadına şiddete en büyük cezayı hükümetimiz döneminde en büyük yasaları hükümetimiz döneminde…

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Hükümetle ilgili bir şey söylemedi. Toplumsal sorunu ortaya koydu.

 

Çağlar HASPOLAT- Toplumsal doğrudur toplumsal sorundur ama bu yönde en büyük kanunları, yaptırımı, kadına verilen hakları, cezaları en yüksek seviyede bizim hükümetimiz zamanında yapılmış.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- İsterseniz işi siyasete bağlamayalım. Toplumsal boyutunda kalalım.

 

Çağlar HASPOLAT- Toplumsal boyutunda da ben tabii ki hükümetin bu konuda ciddi ciddi yasalar çıkardı, onu da belirtmek istiyorum. Dile getirmek istiyorum özellikle başkanım. Şimdi başkanım bir önceki mecliste yine meclisi siz yönetiyordunuz bu Bayraklı Belediyesi'nin bugüne kadar arsa satışları ne kadar oldu? Kaç tane arsa kaç tane sattı? Ne kadar gelir elde etti? Gayrimenkul satışları, daire satışları ve gecekondu hak sahiplerine ne kadar satışı ne kadar gelir elde edildi diye bir bilgilendirme istemiştik, maalesef onu daha alamadık. Onunla ilgili bir daha hatırlatma yapalım istedim. Bir de başkanım bizim bu Smyrna meydanında bizim bu deve güreşi yaptığımız alan var ya, kutlamalar yaptığımız alanın yanında kuş severlere bir yer gösterdik orada yaklaşık 17-20 arasında kuş sever orada kuş besliyorlar. Bu kendilerinden böyle bir talep geldi. Belediyemiz onları oradan kaldırmak istemiş. Tamam yani eğer orası müsait değilse ya da başka bir şey için kullanılacak yer de göstermemiş belediyemiz nereye bu konuda onlara yer verilecek mi yoksa alın tasını tarağını çıkın,  buradan mı denildi ki öyle denilmiş. Bu konuda bilgi istiyoruz. İkincisi bir de bu şimdi Adalet Mahallesi'nde yeni planlama yapıldı. Bugün herhalde askı süresi son gündü. Bununla ilgili vatandaşlarımızdan nasıl bir tepki geldi? Burada bir bizi de bilgilendirir itirazlar var mı? Bir bilgilendirme alırsak seviniriz. Doğançay'ın da vardı aynı böyle bir imar sorunu Doğançay Mahallesi o ikisi hakkında bir bilgi alırsak Adalet Mahallesi ve Doğançay hakkında.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Evet, bu arsa satışları ile ilgili bildiğim kadarıyla her yıl görüştüğümüz meclisimizde faaliyet raporunda ilgili birim belirtiyor onu. Ayrıca bir bilgilendirme ihtiyaç var mı bilmiyorum ama ısrar ediyorsanız ilgili müdür arkadaşlar burada bence onu Çağlar Bey faaliyet raporlarını incelersek orada çıkıyor zaten bunlar. Bu konudaki hassasiyetinizi gidermek bakımından…

 

Çağlar HASPOLAT- Başkanım bu konuda hassasiyetimiz var ve istediğimiz bir şey…

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Faaliyet raporlarında var bunlar.

 

Çağlar HASPOLAT- Faaliyet raporlarından biz zaten görüyoruz da, bu son döneme kadar ne kadar satılmış biz bunu yazılı istiyoruz. Yani önerge mi verelim başkanım?

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Yıl için mi? bir dönem için mi?

 

Çağlar HASPOLAT- Bayraklı Belediyesi kurulduğu tarihten bu yana

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Ama bu çok yani yani…

 

Çağlar HASPOLAT- Çok zor mu olacak başkanım?

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Zor demiyorum ama şimdi biraz işin içersinde beni bağışlayın mantık arıyorum. Yani faaliyet raporlarında görüştüğümüz şeyin tekrar listelenip yani bürokrasiyi çoğaltmak mı isteğiniz? Bildiğim kadar bürokrasiye çok bürokratik işlemlere karşı bir insansınız. Pratik yalnız ağır basıyor. Yani illa sayfalar dolusu listemi çıkarsınlar?

 

Çağlar HASPOLAT- Ben satılan yerlerin listesini istemiyorum. Bana toplam rakam bu kadar adette yer satılmıştır. Bu kadar adette arsa satılmıştır.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Bu kadar da gelir elde edilmiştir.

 

Çağlar HASPOLAT- Bu kadar da gelir elde edilmiştir. Yani…

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Biraz daha ayrıntılı rica edelim. Önümüzdeki faaliyet raporunda bu konular biraz daha ayrıntılı işlensin Çağlar Bey’in isteğini yerine getirmiş olalım.

 

Çağlar HASPOLAT- Başkanım faaliyet raporu ben yani biz meclis üyesi olarak burada bu bilgilendirmeyi alamıyorsam o zaman ben faaliyet raporunda beklemem başkanım burada ben o zaman önerge vereyim bir dahaki meclise yazılı önerge vereyim, öyle cevap alayım başkanım.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Önergeyi vermiş oldunuz şuanda zaten tutanaklara geçti.

 

Çağlar HASPOLAT- Ben o zaman yazılı önerge vereyim başkanım 2 seferdir sözlü önerge veriyorum burada cevabını alamıyorsam o zaman bir sıkıntı var.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Peki ilgili birimdeki arkadaşlar çalışma yapabilirse buyurun Ramazan Bey.

 

Ramazan BULUT- Sayın başkanım öncelikle herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Çağlar Bey’in söylemiş olduğu o kuşçularla ilgili konu daha önce edindiğim bilgiye göre orada zaten belediyemiz yer vermişti onlara ama bir süre tanınmıştı onlara. Sonradan gelen şikayetler doğrultusunda BİMER den ve çevreden gelen şikayetler doğrusunda maalesef çok farklı amaçlarla kullanılmaya başlanıldığını polis raporuyla tespit edilmiş o yüzden kaldırılmak isteniyor başkanım.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Yani yer gösterilmeden mi kaldırılıyor?

 

Ramazan BULUT- Yer gösterilecek ama onlar gösterilen yerlere gitmek istemiyorlar. Çok kötüydü Pazar günleri orası artık trafik çekilmez hale gelmişti o meydan.

Latif AYDEMİR- Sayın başkan köprü altı gösterilmiş…

 

Çağlar HASPOLAT- Başkanım tabiî ki eğer öyle bir öyle bir sebep varsa ona bir şey demiyoruz. Ama bunlar buradan taşınırken bir yer gösterilmişse…

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Gösterilmiş ama beğenmiyorlar

 

Çağlar HASPOLAT- Gösterilmiş ama gösterilmemiş diyorlar.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Mustafa Bey buyurun ÇEKİÇCi  

 

Mustafa ÇEKİÇCİ- Herkese iyi akşamlar şimdi kuş pazarıyla ilgili BİMER’e şikayet edildiği için kalktı. 20 tane kuşçu arkadaşımız yer tuttular, kiraladılar. Kafeslerini oraya koydular. Bizde çevre düzenlemesini yaptık, aynı zamanda Piyale’nin arka tarafında kuş pazarı oluyor başkanım.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Kuş pazarı sorunu çözülmüş. Sorun çözülmüş. Teşekkür ederim.

 

Çağlar HASPOLAT- Bizim sorunumuzu çözelim.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Bu Adalet Mahallesindeki önümüzdeki mecliste bilgilendirilirse şahsen hepimizin bu konuda bilgilenmeye ihtiyacı var. Adalet Mahallesindeki imar planlarıyla ilgili önümüzdeki mecliste bir bilgilendirme yapılmasını biz de arzu ediyoruz. Şuan hazırlık olması lazım önümüzdeki meclis oturumunda birde Doğançay’la ilgili. Evet başka buyurun Abdullah Bey.

 

Abdullah AKTAŞ- Adalet Mahallesine ben bir ilave yapayım o zaman, şimdi bir tane aile orada bir belediyeye ait hisseli bir satışla ilgili başvuruda bulunmuş. Ama şuanda da imar değişikliği yapılıyor. Şuan bu süreç nasıl devam edecek? Yani satışı durdurulacak mı imardan dolayı ya da baki kalıp alacak mı hak sahibi? Nasıl olacak müdürümüzden bir bilgi alabilir miyiz?

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Yani önümüzdeki oturumda bu konularla ilgili hepimiz bilgilendirilelim. Bilgi sahibi olalım. Bu söylediğiniz şey de içinde olmak üzere. Evet başka yoksa…

 

V. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Ali ALAN, Cindi Can POLAT, Hamdi VATANSEVER, Hasan KARABAĞ, Kemal BÜYÜKKESİM’in mazeretlerini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

 

VI. BİR SONRAKİ TOPLANTININ İLK BİRLEŞİMİNİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ.

 

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- Önümüzdeki toplantı ne zaman?

Veli TOPAL- 2 Nisan Pazartesi günü saat 18.00.

Necati YILDIZ (Meclis I. Başkan V.)- 2 Nisan Pazartesi günü toplanmak üzere oturumu kapatıyorum. Teşekkür ediyorum.

 

  Necati YILDIZ

Meclis I. Başkan V.

 

 

 

                                               Sema TURAN                              Ayşegül ÇETİNKAYA

                                                       Üye                                                        Üye