Meclis Çalışmaları

04/11/2019

 

BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNİN 2019 YILI KASIM AYI TOPLANTISININ 04.11.2019 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNİNE AİT TUTANAK

 

HAZIR BULUNANLAR    :

Belediye  Başkanı                 : Serdar SANDAL

Üyeler                                    : İsmail SARI- Mehmet TOPTAŞ- İbrahim BALIKÇI- Hulisi BAŞARAN- Yeşim TEKOĞLU-  İrfan ÖNAL- Cindi Can POLAT- Serap KESKİN- İpek KUL- Nilgün ALPASLAN- Osman AKSEKİ- Zehra ONGUN- Gönül GÜNGÖR- Ali UĞUREL- Emel ARSLAN HÜR- Ertuğrul CİVELEK- Hasan KARABAĞ- Alim ÇANKAYA- Metin UYMA- Mukaddes IŞIN-  Kıyasettin AYDEMİR- Şeyhmus BIÇAKÇI- Özgür HIZAL-Dilek YILDIZ-  Osman SAĞLAM- Abdullah AKTAŞ- Mikail BİLİCİ- Hayrullah TELLİ- Seyfettin ATBAŞ- Murat PERVANE- Ahmet ÖZTEP- Emre DEMİR- Orhan TEMİZ- Muhammet ŞAHİN- Derviş KABACIK.

HAZIR BULUNMAYANLAR: Gamze Gül ÇAMUR -Şentürk APAYDIN.

I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILMASI

BAŞKAN- Evet saygıdeğer meclis üyeleri, değerli konuklar çoğunluğumuz vardır. Kasım ayı meclisimizin birinci oturumunu açıyorum. Öncelikle saygı duruşu ve İstiklal Marşımız, buyurun.

Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

II. GEÇMİŞ TOPLANTI TUTANAĞININ OYLANMASI

10.10.2019 tarihli Meclis Tutanağı.

BAŞKAN- Evet gündemimizin ikinci maddesi, geçmiş toplantı tutanağının oylanması. Yeşim Hanım?

Yeşim TEKOĞLU- Oylanmasını talep ediyoruz başkanım.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- Oylanması uygundur.

BAŞKAN- Evet değerli meclis üyeleri, geçmiş toplantı tutanağını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir. Pardon arkadaşlar bir şeyi atladım özür diliyorum. Bu 1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası kapsamında eğitmen ve öğretmenlerimizce arkadaşlarımıza eğitim verilmiş. 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası çerçevesinde bilinçlendirme toplantıları yapılmış. Postacılar İsmet İnönü Kültür Merkezi, İhsan Alyanak Kültür Merkezi, 75.yıl Kültür Merkezi, Osmangazi Konferans Salonunda olmak üzere dört noktada bu konferanslar yapılmış. Biz de bir farkındalık oluşturmak adına şunu söylüyoruz; Maskemi takarım farkındalık yaratırım. Evet, önce ben takıyorum herhalde, gözümü açmalıyım.

Yeşim TEKOĞLU- Tüm meclis üyelerini de davet ediyoruz başkanım.

BAŞKAN- Tüm meclis üyelerini davet ediyoruz. Evet, teşekkür ediyorum arkadaşlar. Buyurun.

III. BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİNCE GÜNDEME İLAVE EDİLMESİ İSTENEN ÖNERGELER

IV. GÜNDEME İLAVE EDİLMESİ İSTENEN BİRİMLERDEN GELEN ÖNERGELER

V. BİRİMLERİN ÖNERGELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

BAŞKAN- Evet Yeşim Hanım?

Yeşim TEKOĞLU- Gündemde yazıldığı şekilde okunmasını talep ediyoruz.

Abdullah AKTAŞ-  Gündemde yazıldığı şekilde okunması uygundur.

BAŞKAN- Evet arkadaşlar gündem maddelerinin gündemde yazıldığı şekilde okunmasını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

1- (BAŞKANLIK MAKAMI-439) Bayraklı Belediyesi ile Balıkesir Balya Belediyesiyle Kardeş (Belediye) şehir olunması hk.

BAŞKAN- Yeşim Hanım?

Yeşim TEKOĞLU- Oylanmasını talep ediyoruz başkanım.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- Oylanması uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet arkadaşlar Balya Belediyesinin kardeş belediye olmasını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

2- (BAŞKANLIK MAKAMI-441) Bayraklı Belediyesi ile Zonguldak Alaplı Gümeli Belediyesiyle Kardeş Şehir olunması hk.

BAŞKAN- Yeşim Hanım?

Yeşim TEKOĞLU- Oylanmasını talep ediyoruz başkanım.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- Oylanması uygundur başkanım.

BAŞKAN- Arkadaşlar oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

3- (İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-5753) Belediyemizde sözleşmeli olarak görev yapacak olan 1 adet Tercüman'a  ödenecek aylık net ücretin belirlenmesi hk.

BAŞKAN- Yeşim Hanım?

Yeşim TEKOĞLU- Başkanım Plan Bütçe komisyonuna sevkini talep ediyoruz. Yalnız arkadaşlar bir sonraki meclis gündemine yetiştirirlerse Plan Bütçe komisyonu toplansın diye bir talebimiz var.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyona sevki uygundur.

BAŞKAN- Evet arkadaşlar ilgili önergeyi ilgili komisyona havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

4- (KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ-683) Kütüphane Müdürlüğümüze bağlı olarak Adalet Mahallesinde hizmet vermekte olan "Adalet Mahallesi Kütüphanesi" isminin "Halil Serkan ÖZ Kütüphanesi" olarak değiştirilmesi hk.

BAŞKAN- Yeşim Hanım?

Yeşim TEKOĞLU- Başkanım bunun Hukuk, Eğitim ve Sosyal İşler komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.

BAŞKAN- Abdullah Bey.

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur.

BAŞKAN- Evet önergenin ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

5- (PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ-2135) İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Manavkuyu Mahallesi 275/1 sokak üzerinde bulunan parka " Bahadır Grammeşin" adının verilmesi hk.

BAŞKAN- Yeşim Hanım?

Yeşim TEKOĞLU- Başkanım bunun Hukuk, Sosyal İşler, Kültür, Çevre ve Sağlık, Esnaf komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.

BAŞKAN- Abdullah Bey.

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet beş nolu önergemizin ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

6- (PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ-2136) İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Refik Şevket İnce Mahallesi 2140/22 sokak Borsa İlköğretim Okulu karşısında bulunan parka " Şenay Aybüke Yalçın" adının verilmesi hk.

BAŞKAN- Yeşim Hanım.

Yeşim TEKOĞLU- Başkanım bununda yine Hukuk, Sosyal İşler, Kültür, Çevre ve Sağlık, Esnaf komisyonuna ve bir öncekinde de unuttum başkanım Sosyal Konutlar komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.

BAŞKAN- Abdullah Bey.

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet arkadaşlar önergenin ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

7- (PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ-2137) İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Adalet Mahallesi 1643/34 Sokak üzerinde bulunan parka " Necmettin Yılmaz" adının verilmesi hk.

BAŞKAN- Yeşim Hanım?

Yeşim TEKOĞLU- Başkanım 7. ve 8. aynı gündem maddesi arzu ederseniz ikisini birden komisyonlara havale edelim.

BAŞKAN- Abdullah Bey.

Abdullah AKTAŞ- Evet uygundur.

BAŞKAN- Evet arkadaşlar 7 ve 8. maddeleri ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

9- (KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ-1624) Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan Gençlik Meclisi Yönetmeliği hk.

BAŞKAN- Yeşim Hanım.

Yeşim TEKOĞLU- Başkanım Hukuk, Sosyal İşler, Kültür, Eğitim, Gençlik ve Çocuk, Kent Konseyi, Madde Bağımlılığıyla ile AR-GE komisyonlarına havalesini talep ediyoruz.

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur.

BAŞKAN- Evet arkadaşlar ilgili maddenin ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

10- (KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ-1625) Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan Çocuk Meclisi Yönetmeliği hk.

BAŞKAN- Yeşim Hanım?

Yeşim TEKOĞLU- Başkanım Hukuk, Sosyal İşler, Kültür, Eğitim, Gençlik ve Çocuk, Kent Konseyi, Madde Bağımlılığıyla Mücadele ve AR-GE komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur.

BAŞKAN- Evet arkadaşlar ilgili maddenin ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

11- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-7407) Gelir İdaresi Başkanlığı İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Bornova Vergi Dairesince haczedilen veya teminat olarak gösterilen gayrimenkullerin değer tespiti veya satışı amacıyla 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanununu gereğince Satış Komisyonunda görev almak üzere meclis üyelerimizden bir asil belirlenmesi hk.

BAŞKAN- Yeşim Hanım?

Yeşim TEKOĞLU- Başkanım meclis üyemiz Alim ÇANKAYA’yı öneriyoruz.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- Seyfettin ATBAŞ’ı öneriyoruz.

 Yeşim TEKOĞLU- Başkanım bir asil dediği için tek kişi…

BAŞKAN- Sadece bir asil diyor ama yani yedek yok. O yüzdenEvet, yedeği yokmuş. Yedek var mı? Varsa yazalım arkadaşlar.

Yeşim TEKOĞLU- Yok olsa… Asil diye talep etmişler.

 BAŞKAN- Evet oylarınıza sunuyorum arkadaşlar. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

12- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-7128) Bayraklı ilçesi, Gümüşpala Mahallesi, 25 M-IIA pafta, 36820 ada, 2 nolu parseldeki 13/94 (26,00m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı İmar Kanununun 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedarlara hisseleri oranında satılıp satılmaması hk.

BAŞKAN- Yeşim Hanım?

Yeşim TEKOĞLU- Başkanım 12. madde dahil olmak üzere 30 dahil hepsi hisse satışı aynı gündem maddeleri. Bunların Plan Bütçe, Hukuk ve İmar komisyonlarına sevkini talep ediyoruz.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur.

BAŞKAN- Arkadaşlar 12 ve 30. maddeler dahil olmak üzere ilgili maddelerin ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum arkadaşlar. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

VI. İHTİSAS KOMİSYON RAPORLARININ GÖRÜŞÜLMESİ

1- (İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-5570) Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün kurulmasının kabulüne ilişkin Hukuk, Kültür, Sosyal İşler, Kadın Erkek Eşitliği, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

BAŞKAN- Yeşim Hanım?

Yeşim TEKOĞLU- Başkanım komisyonlardan geldiği şekliyle oylanmasını talep ediyoruz..

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- Komisyonlardan geldiği şekliyle oylanması uygundur.

BAŞKAN- Evet arkadaşlar komisyonlardan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 2- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-922) Bayraklı İlçesi, Çiçek Mahallesi, 25N-1C pafta, 1615/1 ve 1615/2 sokağın kesiştiği noktada yer alan kamuya terkli alanda 3x5 metre ebatlarında trafo yeri belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebinin kabulüne ilişkin İmar, Çevre ve Sağlık, Sosyal Konutlar Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

BAŞKAN- Yeşim Hanım?

Yeşim TEKOĞLU- Başkanım komisyonlardan geldiği şekliyle oylanmasını talep ediyoruz.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- Komisyonlardan geldiği şekliyle oylanması uygundur.

BAŞKAN- Evet arkadaşlar ilgili önergenin komisyonlardan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

3- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-6085) Bayraklı ilçesi, Bayraklı Mahallesi, 26N-IIID Pafta, 33110 ada, 5 nolu parseldeki 1/2 (101,34 m2) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı İmar Kanununun 17.maddesi gereğince parseldeki diğer hissedara hissesi oranında satışının kabulüne ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu (oy çokluğu) raporu, İmar Komisyonu (oy birliği) raporu.

Abdullah AKTAŞ- Başkanım burada bir düzeltme yapmak istiyorum ben.

BAŞKAN- Buyurun.

Abdullah AKTAŞ- 3. Maddeden 90. maddeye kadar tamamen aynı, aynı konular. Bunun tamamının oy birliği ile geçirilmesini talep ediyoruz.

Yeşim TEKOĞLU- İmar komisyon raporu doğrultusunda oylanmasını talep ediyoruz başkanım biz de.

Abdullah AKTAŞ- Komisyonlardan bazen oy çokluğu gelmiş, tamamen oy birliği olarak düzeltilmesini istiyoruz.

Yeşim TEKOĞLU- İmar komisyonu şeklinde başkanım oylayalım.

BAŞKAN- O zaman kaçıncı maddeden itibaren?

Abdullah AKTAŞ- 3 ile 90 arası.

BAŞKAN- Evet 3 ve 90 arasındaki maddeleri İmar komisyonundan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir. Teşekkür ederim. Abdullah Bey özellikle teşekkür ediyorum, sağ olun.

VII. DİLEK VE TEMENNİLER

BAŞKAN-  Evet gündemin yedinci maddesi Dilek ve Temenniler. Söz almak isteyen meclis üyelerimiz varsa… Evet, önce oradan Murat Bey.

 

Murat PERVANE- Sayın başkanım kıymetli meclis üyelerimiz çok değerli hazirun. Bugün meclis üyemiz Şentürk APAYDIN’ın abisi Atanur APAYDIN’ın vefatını üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine Allahtan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Hayırlı akşamlar.

 

BAŞKAN- Allah rahmet eylesin diyoruz biz de. Buyurun Cindi Bey.

 

Cindi Can POLAT- Sayın başkanım değerli meclis üyesi arkadaşlarım ben de meclis üyesi arkadaşımız Şentürk APAYDIN’ın abisine Allahtan rahmet diliyorum. Kendisine ve ailesine başsağlığı diliyorum. Ayrıca değerli arkadaşlar Cumhuriyetimizin 96. Yılını bütün yurtta olduğu gibi bizde Bayraklı da İzmir de büyük bir coşku ile kutladık. Zira Cumhuriyetimiz 100. Yılına giderken içeride etnik bölücü ve tarikatçı cemaatçi dışarıda ise, emperyalist bir kuşatma ile karşı karşıyadır. Ancak unutulmamalıdır ki, bizim Cumhuriyetimiz çok zor şartlar altında emperyalizme karşı verilen bir bağımsızlık sonucunda emperyalizme rağmen kurulan bir Cumhuriyettir. Hepimizin bildiği gibi Osmanlı İmparatorluğu I. Dünya Savaşında birçok cephede çok ciddi başarılar sağlamasına rağmen, birlikte olmuş olduğu ülkelerin yenik sayılmasıyla birlikte I. Dünya Savaşında Anadolu birçok emperyalist ülke tarafından işgal edilmek istenmiştir. Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun önderliğinde vatansever, cefakâr, çalışkan Anadolu insanının ortaya bağımsızlık noktasında kararlı bir irade koymasıyla Kurtuluş Savaşı başlatılmış ve 9 Eylül de düşmanın İzmir’den denize dökülmesiyle birlikte ülke işgalcilerden kurtulmuş ve Cumhuriyete giden yolun önü açılmıştır. Yine Cumhuriyetimiz kolay kurulmadı büyük emekler, bedeller ödenerek büyük uğraşlar, fedakârlıklar ve bağımsız savaş sonunda kurulmuştur. Bir kez daha bu vesile ile tek bir egemenlik var oda millet egemenliğidir. Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır deyip, büyük mücadeleyi başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadele kahramanlarını bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Değerli arkadaşlar işte çok zor şartlar altında büyük uğraşlarla kurulan bu Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak sahip çıkmak hepimizin en önemli görevidir. Çünkü Cumhuriyet birlikte yaşama kültürünün en temel gereksinimi olan demokrasi demektir. Çoğunluğun yönetme azınlığın var olma hakkı demektir. Cumhuriyet, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması herkesin dilediği gibi özgürce yaşaması demektir. Barış demektir, kardeşlik demektir, huzur demektir. Cumhuriyet Adalete güven ve Hukukun üstünlüğü demektir. Cumhuriyet devletin vatandaşının güvenliğini sağlayıp eşit sağlık eğitim ve benzeri hizmetlerin verilmesi yani eşit yurttaşlık demektir. Cumhuriyet, Atatürk İlke ve İnkılâplarına sahip çıkmak demektir, Atatürk demektir. Yaşasın Cumhuriyet. Ben bir kez daha herkesin bütün ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Teşekkür ederim.

 

BAŞKAN- Evet bizde temennilerinize katılıyoruz. Teşekkür ederim. Buyurun.

 

İpek KUL- Sayın başkan sevgili meclis üyeleri hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Öncelikle bugün hepimize Lösemi ve Disleksi Farkındalık Haftası kapsamında turuncu maskelerle farkındalık sağlama imkânı sunan Belediye Başkanımıza ve Kültür Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu bağlamda her çocuğumuzun farklı özellikleri olduğunu, her çocuğumuzun özel olduğunu çocuklarımızın hayatlarını dezavantajlı hale getiren durumlar karşısında gerekli sorumluluğu hepimizin alması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bugünün çocukları yarının gençleri olacak ve her koşulda ne farklılıkları olursa olsun hiçbir çocuğumuzu ötekileştirmeden onlara sahip çıkmamız, ülkemizin geleceğine sahip çıkmamız gerektiği anlamına geliyor. Çocuklar bizim vatanımızdır, çocuklarımıza ve vatanımıza sahip çıkmalıyız. Maskemi takarım farkındalığımı yaratırım diyerek sözlerime son veriyor ve herkese teşekkür ediyorum.

 

BAŞKAN- Biz de teşekkür ediyoruz. Buyurun.

 

Muhammet ŞAHİN- Sayın başkan çok kıymetli meclis üyeleri öncelikle hayırlı akşamlar diliyorum. Lösemi Haftası olması münasebetiyle memleketimizdeki tüm lösemi hastalarına ve diğer şifa arayan tüm vatandaşlarımıza yüce rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. Başkanım geçen mecliste dile getirdiğimiz bir konu vardı (Mikrofon problemi nedeniyle deşifre edilememiştir) … projesiyle alakalı bunun bu mecliste bir gösterimini yapacaktınız. Onunla alakalı bir konu geçmişti bir önceki mecliste. İlgili birimdeki arkadaşlar herhalde unuttular bu konuyu.

 

BAŞKAN- Bence de unuttular. Perşembe gününe getirelim. O arkadaşımız burada mı? Bizim bu sokak sağlıklaştırması dahil Smyrna Meydanıyla ilgili çalışma… Ya olabilir atlamış olabilirler, çok şey yapmamak lazım. O gün arkadaşımız da yoktu herhalde hatırlatma yapılmamış. Perşembe günkü mecliste sunum yapacağız. Olur mu?

 

Muhammet ŞAHİN- Bizler söylediklerinizi unutmuyoruz başkanım.

 

BAŞKAN- Biz de unutmayız merak etmeyin. Bu ayki meclisimiz bitmedi daha.

 

Muhammet ŞAHİN- Tamam başkanım. Bir diğer konu da daha önceki meclislerde gündeme getirmiştik. Hasan TAHSİN ve Aybüke YALÇIN öğretmenin ilçemizde adının yaşatılması bu anlamda almış olduğunuz karardan dolayı teşekkür ediyorum sizlere. Onun için de biz ikisini de dile getirmiştik. Her ikisinin isminin ilçemizde isminin yaşatılması ile alakalı almış olduğunuz karar ve özveriden dolayı teşekkür ediyorum şahsınıza ve partinize. Bir diğer konuda daha önce size belirtmiştim başkanım bu mahallelerimizde bu çöp konteynırlarının yıkanmasıyla alakalı. Maalesef birçok mahallemizde vatandaşlar çöp konteynırlarını evlerinin önüne koymak istemiyorlar, bu çöp konteynırlarının kokusundan dolayı insanlar birbirleri ile tartışıyorlar. Sürekli bu konu ile ilgili vatandaş bize rahatsızlıklarını iletiyor. Bunu da defalarca söyledik ama bununla ilgilide acil bir önlem alırsanız sevinirim. Dezenfekte edilmesiyle alakalı konuda. Bizim şuan da söyleyeceklerimiz bu kadar. Teşekkür ediyorum, hayırlı akşamlar diliyorum.

 

BAŞKAN- Teşekkür ediyorum uyarılarınız için sağ olun. Evet, başka söz almak isteyen arkadaşım var mı? Buyurun Abdullah Bey.

 

Abdullah AKTAŞ- Öncelikle geçtiğimiz hafta idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizin 96. Yılını kutladık. Bir kez daha ben buradan meclisten kutlamak istiyorum. Lösemili hastalarımıza da Allahtan acil şifalar diliyorum. Ayrıca Şentürk APAYDIN abimizin, abisinin vefatından dolayı da kendilerine başsağlığı diliyorum, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Şimdi başkanım ben bir şey sormak istiyorum. Özellikle Smyrna Meydanı tarafında Aydın Çine’ye ait olan çöp arabaları görüyoruz, çöp konteynırları arabaları. Bir yerlerden hibe mi aldık, haberimiz yok ya da Aydın daki belediye buraya müdahil mi oluyor? Bizim temizliğimizi bunlar mı yapıyor. Bir türlü anlayamadık yani.

 

BAŞKAN- Aydın Çine mi?

 

Abdullah AKTAŞ- Evet. Çine belediyesine ait araçlar dolaşıyor üzerinde Çine belediyesi yazan. Çöp konteynırları, çöp araçları.

 

BAŞKAN- Yani araçların nerede gezeceğine biz karışmayız ama bizimle bir bilgisi yok şuan.

 

Abdullah AKTAŞ- Ama şuan bizim Ana caddedeki Haşim İşcan daki çöpleri alıyor bu arabalar. Herhalde Aydından gelip…

 

BAŞKAN- Efendim. Yani bizimle bir ilgisi yok yani ona bir bakalım araştıralım.

 

İbrahim BALIKÇI-  O geri dönüşüm Çine Belediyesi arabalarını muhtemelen sattı.

 

BAŞKAN- Temizlik İşleri Müdürümüz var mı bir bilginiz?

 

Burak SONER (Temizlik İşleri Müdür V.)-  Başkanım Ozan Abay Caddesinde Mitsubishi nin bir servisi var oraya tamir amaçlı gelen araçlar olabilir ama bize oradan çöp toplandığına dair herhangi bir ihbar veya bir şikâyet gelmedi başka belediyelerde.

 

BAŞKAN- Bir daha bakalım ama bende ilk defa duyuyorum.

 

Abdullah AKTAŞ- Hayır daha öncede bazı araçlarımızın Gaziemir de çalıştığını falan gördükte Bayraklı Belediyesine ait.

 

BAŞKAN- Şimdi Abdullah Bey bakın bir saniye orayı karıştırmayın. Biz yeni ihalede araçlarımızın modellerini değiştirdiğimiz için bizim eski araçlar oradaki firmanın garajında bekliyor.

 

Abdullah AKTAŞ- Yok o değil o başka. Orada o otoparkta bekleyenleri söylemiyorum ben onlar başka. Şimdi bu müdürümüzün bahsettiği araç değil bu bildiğimiz kamyonet yani çöp kamyonundan bahsediyoruz ufak bir araç değil.

 

İbrahim BALIKÇI- Başkanım şuan Sahibinden. com’a girin satılık çöp arabalarını  göreceksiniz bunları geri dönüşümcüler alıp kağıt karton topluyorlar.

 

BAŞKAN- Yani bizimle bir ilgisi yok bilmiyorum. Hayır, hayır bizimle bir ilgisi yok araçların.

 

Abdullah AKTAŞ- Hayır Çine Belediyesi yazması biraz tuhaf yani. Kağıt bile toplasa geri dönüşüm işi bile yapsa araçlar Bayraklı Belediyesinin içinde ne işi var yani Çine Belediyesine ait bir aracın. Yani kendi mıntıkasında çalışsın başkanım bizim mıntıkamıza girmesin o zaman başkanım.

 

BAŞKAN- Arkadaşlar Çine Belediyesinin aracı burada çalışabilir onlar ihaleyle araçları almışlarsa araç satmışlarsa başka bir adam onunla burada seyahat edebilir yani bizi ilgilendirmiyor. Belediye olarak bizi ilgilendiren iş resmi olarak bizimle bir bağı var mıdır, yok mudur? Bizimle resmi bir bağları yok.

 

Abdullah AKTAŞ- Şimdi şöyle başkanım bu seyahat aracı değil, bu gerçekten çöp toplarken görüntülenmiş bu fotoğraf.

 

BAŞKAN- Yani bir daha araştıralım bakalım ama bizimle bir ilgisi yok şuan.

 

Abdullah AKTAŞ- Bir sorum daha var. Şimdi Adalet Mahallesiyle ilgili bir toplantı yapmıştık,  bu toplantı sonucunda da bu planların tekrar revizyon edilmesi, iyileştirilmesi gibi bir karar almıştık. Bununla ilgili bir çalışma oldu mu? Ya da ne tür bir çalışma var? Müdürümüz buradaysa bilgilendirirse seviniriz.

 

BAŞKAN- Şimdi orada da arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Gerek sizden gerekse vatandaştan gelen öneriler nezdinde gerekli düzenlemeleri yapıyorlar birazcık daha olgunlaşsın sonra tekrar bir araya gelip konuşalım. Yani orada teknik bir değişiklikte yaptık o birimimizde biliyorsunuz. Sorunlarımızı sıkıntılarımızı arkadaşlarımıza anlattık. Şimdi iş dünyasından da önerilerini alıyoruz hepsi birleşince olmazsa bir daha bir araya geliriz sorun olmaz.

 

Abdullah AKTAŞ- Mahkeme ili ilgili durumla da ilgili bilgi verirlerse seviniriz başkanım.

BAŞKAN- Tabi söyleriz. Başka söz almak isteyen arkadaşımız yoksa. Evet, buyurun İbrahim Bey.

İbrahim BALIKÇI- Başkanım şu çöp olayıyla ilgili ben hemen bir dip not vereyim şuan Kızılca hamam, Turhal, Ereğli Batman Belediyeleri çöp arabalarını satılığa çıkarmışlar. Muhtemelen buradaki geri dönüşümcüler bunları alıyorlar, olduğu gibi sadece bir taraflarını sökerek çalışmaya devam ediyorlar, o mesele bu.

BAŞKAN- Bilemiyorum ben.

İbrahim BALIKÇI- Kâğıt karton topluyorlar yani.

 

BAŞKAN- Yani yinede biz bir araştıralım yani. Nedir, ne değildir. Buyurun Mikail Bey.

 

Mikail BİLİCİ- Sayın başkanım arkadaşımızın başı sağ olsun diliyorum. Sayın başkan bu yol çalışmalarından dolayı üst taraflara çalışan Alpaslan, Cengizhan, 75. Yıl Mahallesinde çalışan otobüsler Çiçek Mahallesi veya Çay Mahallesi tarafını kullanmakta. En azından şu yapılabilir, bu otobüsler şu duraklarda yolcu almıyoruz örneğin, 502 Cengizhan’a gidiyor ya yani bunu düşünmek bu kadar zor olmasa gerek, düşünülmüyor. Cengizhan’a giden araç Çay Mahalle yolunu kullanırken, Çay Mahalle duraklarında durmaz, şuraya kadar otobüs durmaz dese o duraklardaki yolcular bazen 1,5 saat bekleniyor 2 saat bekleniyor burada. Zaten perişan işçi hepsi. Yani sadece yapılacak olan şu, 502 nolu araç hareket ettiğinde o aracın önüne bir yazı asılsın, Bayraklıdan itibaren Çay Mahalle sınırlarına giriyor, Çay Mahalle veya şu noktaya kadar otobüsümüz durmaz dediğinde o otobüse Cengizhan, 75. Yıl ve Alpaslan yolcuları binme durumunda olur. Büyük bir rezillik var bu çok uzun süre 5-6 daha sürecek galiba…

 

BAŞKAN- İnşallah o kadar uzun sürmez, kısa sürede tamamlarız.

 

Mikail BİLİCİ- 4 ay 3 gün, 5 gün. Sayın başkan artı telefonlarınız, sayın başkan arıyorum ben sizi telefonu açmıyorsunuz yani, kızıl kıyamet ne zaman kopacak bilmiyorum ama kopacak galiba yani telefonlarımızı açın.

 

BAŞKAN- Senin yaşın var olgunluğun var sen kıyamet koparacak bir adam değilsin abi. Sen olgunluğunla meclisi yatıştıracak yaştasın.

 

Mikail BİLİCİ- Sayın başkan olgunluğun telefonla… Hayır. Sayın başkan telefon açıldığı zaman dönün, dönmüyorsunuz. Diş tedaviniz varmış geçmiş olsun.

 

BAŞKAN- Evet teşekkür ederim.

 

Mikail BİLİCİ- Bu kadar hızlıda yaşlanmayın, genç kalın. Sayın başkan şu masanın üstünde görülen klasörleri görüyorsunuz değil mi? 90 tane. Bu kadar dosya gelmesin meclise. Uşağınız falan yok burada. O kadar uşaklık yaptırmayın. 1 saat boyunca imza atıyoruz. Yani 30 tane olur 20 tane olur 50 tane olur bu kadar çok…

 

BAŞKAN- Lütfen bu mesele sonuç itibariyle sizin tarafınızdan verilen doğru bir önergeydi ve biz bu önerge çerçevesinde gerekli işlemi yaptık. Vatandaşımızın bu anlamda talebi var. Buraya bu dosyaların yoğun olarak gelmesi vatandaşımızın ihtiyacı ölçeğinde geliyordur ve biz bu işe uşaklık değil hizmet diyoruz abi.

 

Mikail BİLİCİ- Sayın başkanım sayıyı dengeleyebilirsiniz hepsini aynı ayda getirmeniz yani 90 tane değil de 40 tane gelir.

 

BAŞKAN- Her vatandaşımızın aciliyeti var. Yani biz o ay içerisinde gelenleri meclise aktarıyoruz. Çok teşekkür ediyorum.

 

Mikail BİLİCİ- Ben teşekkür ediyorum.

 

VIII. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

BAŞKAN- Evet, mazeretleri oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

 

IX.  2. BİRLEŞİMİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ.

Yeşim TEKOĞLU- Başkanım bizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak Şentürk Bey’in abisine Allahtan rahmet diliyoruz, ailesine sabır diliyoruz. Bir sonraki meclisimizde 7 Kasım Perşembe 2019 saat 18.00 da.

 

BAŞKAN- Evet meclisimiz uygun değil mi? 7 Kasım Perşembe 2019 saat 18.00 da. Herkese iyi akşamlar diliyorum.

 

 

 

Serdar SANDAL

Belediye  Başkan

 

 

 

                                                                       Mukaddes IŞIN                                İpek KUL

                                                                                 Üye                                               Üye