Meclis Çalışmaları

17/05/2021

BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNİN 2021 YILI MAYIS AYI TOPLANTISININ                      17.05.2021 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNİNE AİT TUTANAK

 

HAZIR BULUNANLAR    :

Belediye  Başkanı                 : Serdar SANDAL

Üyeler                                    : İsmail SARI - Mehmet TOPTAŞ - İbrahim BALIKÇI - Hulisi BAŞARAN - Yeşim TEKOĞLU - İrfan ÖNAL - Cindi Can POLAT - Serap KESKİN -  Nilgün ALPASLAN - Osman AKSEKİ - Zehra ONGUN - Gönül GÜNGÖR - Ali UĞUREL - Emel ARSLAN HÜR - Ertuğrul CİVELEK - Alim ÇANKAYA- Metin UYMA- Mukaddes IŞIN-  Şentürk APAYDIN- Kıyasettin AYDEMİR- Şeyhmus BIÇAKÇI- Gökhan KAFALI- Özgür HIZAL- Dilek YILDIZ- Osman SAĞLAM- Abdullah AKTAŞ- Mikail BİLİCİ- Hayrullah TELLİ- Seyfettin ATBAŞ- Murat PERVANE- Ahmet ÖZTEP- Emre DEMİR- Orhan TEMİZ- Derviş KABACIK.

HAZIR BULUNMAYANLAR:  Gamze gül ÇAMUR - İpek KUL - Muhammet ŞAHİN-

I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILMASI

BAŞKAN- Evet değerli arkadaşlar, dışarıda arkadaşınız varsa davet edelim. Değerli meclis üyelerimiz, değerli bürokratlarımız basınımızın değerli temsilcileri, çoğunluğumuz mevcut 2021 yılı Mayıs ayı meclisinin ilk oturumu açıyorum. İlk meclislerimizde başta, Ulu Önder Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından da İstiklal Marşı'nı davet ediyorum.

II. GEÇMİŞ TOPLANTI TUTANAĞININ OYLANMASI

06.04.2021 tarihli Meclis Tutanağı.

BAŞKAN- Evet değerli meclis üyeleri geçmiş toplantı tutanağında maddi bir hata yok herhalde Cindi Bey?

Cindi Can POLAT- Okunmuş gibi oylanmasını talep ediyoruz.

BAŞKAN-  AK Parti grubu?

Abdullah AKTAŞ- Okunmuş gibi oylanması uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet geçmiş toplantı tutanaklarını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

Abdullah AKTAŞ- Başkanım gündeme geçmeden önce söz alabilir miyiz?

BAŞKAN- Evet buyurun.

Abdullah AKTAŞ- Malum, 10 Mayıs’tan bugüne  Gazze'de yaşanan katliamlar Müslüman kardeşlerimize yapılan zulümleri ekranlardan hepimiz izliyoruz dolayısıyla ile Müslümanların bu bayramı biraz buruk geçirmesine sebep oldu. Bu saldırılarda 41 çocuk, 23 kadın olmak üzere 145 Filistinli Müslüman katledilmiştir. Bu saldırılarda 1101 Filistinli kardeşimizde yaralanmıştır. Buna dikkat çekmek amacıyla gündem dışı konuşma sözü aldım. 3 dinin kutsallığını barındıran Kudüs'ü vicdansız, ahlaksız, hukuksuz saygısız saldırılarıyla kirleten zalim İsrail barbarlarlığını bir kez daha göstermiştir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde ABD dahil uluslararası toplum toplum hiçbir kural tanımaksızın saldırıları yeniden başlatarak hastane, okul, basın binaları demeden yüzlerce çocuk ve masumu katletmiştir. Kudüs'teki kiliseler bile ortak bir bildiri ile İsrail'in şiddeti ve provokatif eylemlerine son vermesi çağrısında bulunmuştur. Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki ibadethanelere müslümanlara yönelik her türlü saldırıya aynı zamanda bizleri yapılmış gibi görmekteyiz. Mukaddes şehir Kudüs’ün onurunu, şerefini, izzetini haysiyetini korumak her bir müslümanın boynunun borcudur. Kudüs insanlıktır, Mescid-i Aksa insanlığın kalbidir. İsrail insanlığın kalbini hedef alırken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Uluslararası camianın İsrail'e güçlü bir tepki ve caydırıcı bir ders vermesi için yirminin üzerinde devlet başkanı ile görüşerek büyük bir diploması trafiği başlatmıştır. Tüm dünyayı harekete geçirmek gayretleri sürdüren Sayın Cumhurbaşkanımızın dışında dünyayı harekete geçirmeye çalışan kimse gözükmemektedir maalesef. Filistinli kardeşlerimizin yanında olan en güçlü iradeyi Türkiye koymaktadır. Ruhunu İslam'ın yoğurdu Türk milletini yok olmadan Siyonistlerin bu toprakları nihayi olarak işgal edemeyecek buradaki halkları köleleştiremeyecektir. Filistin'deki genç şehidin tabutuna sarılan Türk bayrağı bizim beklenen olarak göründüğümüzün bir sembolüdür. Türkiye tüm mazlumların umudu olmuştur. İnsanlığa yeniden insanca hakça bir dünya kuracak hak etmediği yolculuğunu yine bizlere armağan edeceğiz. Son olarak haykırıyoruz ki İsrail işgal güçlerinin Kudüs'teki sivil savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddet derhal sona erdirmelidir. Filistinleri evlerinden etmeye ve yurtlarından çıkarmaya yönelik her türlü doğrudan veya dolaylı baskın derhal sonlandırması gerekmektedir. Bölgenin istikrarı açısından Birleşmiş Milletlerin devreye girerek İsrail’in saldırıları ve işgaller ile alakalı daha önce de alınmış Birleşmiş Milletler Kararının uygulaması ve adil çözümün bulunması tesis edilmelidir. Teşekkür ediyoruz başkanım.

BAŞKAN- Evet teşekkür ediyoruz. Buyurun Cindi Bey.

Cindi Can POLAT- Sayın başkanım, değerli meclis üyesi arkadaşlarım bende hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sayın başkanım her zaman olduğu gibi İlçe Başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanımız Avukat Pınar SUSMUŞ ve İyi Parti İlçe Başkanımız Sayın Erdinç ÇOBANOĞLU aramızda.

BAŞKAN- Bizde hoş geldiniz diyoruz.

Cindi Can POLAT- Bir kez daha hoş geldin diyorum. Değerli arkadaşlar biraz önce arkadaşımızın da ifade ettiği gibi hepimizin bildiği gibi yıllardır gerçekten İsrail’in Filistin de bir zulmü ve kıyım söz konusu bu son günlerde maalesef şiddetlenerek devam ediyor ve bu şiddeti İsrail Filistin’de dünyanın gözü önünde yapıyor ve dünyanın büyük ülkeler diye tabir ettiği ülkelerde maalesef bu zulüm ve katliamı izliyor. Bizler Millet İttifakı olarak Millet İttifakı’nın birleşenleri Millet İttifakını oluşturan partiler olarak  İsrail’in Filistin’de yapmış olduğu zulmü ve kıyımı kınamak adına hazırlamış olduğumuz bir metnimiz var. Ben bu metni müsaadenizle okumak istiyorum.

BAŞKAN- Buyurun.

Cindi Can POLAT- Millet İttifakı meclis üyeleri adına,  Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail'in arife günü başlattığı, çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinli’nin yararlanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz. Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze’ye de yönetilen saldırılar, çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yararlanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail'in bu saldırıları en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldu bitti yaratmaya yöneliktir. İsrail'in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler‘in saldırıların durdurulması için Uluslararası Hukuk ve Temel İnsan Hakları Hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz. Kudüs ve Gazze’de olan bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne sermektedir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail'in hesap vermesi, suçların sorumluların tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık İsrail'e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır. Bayraklı İlçesi Millet İttifakı meclis üyeleri olarak, İsrail'in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz, teşekkür ediyoruz.

BAŞKAN- Evet teşekkür ediyoruz her iki grubun açıklamalarına da Bayraklı meclisi olarak katılıyoruz. Evet gündemimizin diğer maddesi.

III. BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİNCE GÜNDEME İLAVE EDİLMESİ İSTENEN ÖNERGELER

IV. GÜNDEME İLAVE EDİLMESİ İSTENEN BİRİMLERDEN GELEN ÖNERGELER

BAŞKAN- Var mı bir önergemiz?

Cindi Can POLAT- Başkanım meclis üyesi arkadaşımızın bir önergesi var.

BAŞKAN- Arkadaşlar yardımcı olun. Evet önergeyi okuyalım.

BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

            Sokak canlarımız için yapılan çalışmaları arttırmak ve projeler dahilinde dostlarımız için çalışmalar yürüten tüm topluluklar ile işbirliği oluşturmak adına Hayvan Hakları Komisyonu kurulması ile ilgili önergenin gündeme alınması ve kabulünü arz ederim.

                                                                       Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi

                                                                                   İbrahim BALIKÇI

BAŞKAN- Evet arkadaşlar önergenin gündeme alınmasını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir. Evet devam edelim.

V. BİRİMLERİN ÖNERGELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1- (MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ-2232) 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı hk.

BAŞKAN- Cindi Bey?

Cindi Can POLAT- Sayın başkanım Kesin Hesabın gündemde tutularak ikinci meclisimizde oylanmasını talep ediyoruz.

Abdullah AKTAŞ- Gündemde tutulması uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet iki nolu önergenin gündemde tutulmasını oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

2- (İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-3206) Belediye Meclisinin 06/04/2021 tarih ve 48 sayılı kararıyla onaylı 1 dereceli Ulaşım Hizmetleri Müdürü kadrosuna karşılık olarak Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün kurulması hk.

BAŞKAN- Evet Cindi Bey?

Cindi Can POLAT- Sayın başkanım direk oylayabiliriz.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- Başkanım bence komisyonlara gitsin birde bu Ulaşım Hizmetleri  Müdürlüğünün kurulma amacı nedir? Bizim bir Fen İşlerimiz var zaten bu görevi üstleniyordu biliyoruz. Yani bu müdürlüğe gerek var mı? İkinci bir külfet yapmaya gerek var mı belediye nezdinde.

BAŞKAN-  Şimdi arkadaşlar bizim birkaç yerde araçlarımızın bir amirliği var ama bunlar çok derli toplu değil. Hem bunların genel ihtiyaçları, hem orada kadro düzenlenmesi ile ilgili yakıttan diğer alanlara kadar bir tasarruf kalemi de olarak düşünüyoruz. Komisyonlarda görüşüle bilinir, oylaya da biliriz.

Abdullah AKTAŞ- Komisyonlara gitsin başkanım.

BAŞKAN- Tamam komisyona göndere biliriz.

Cindi Can POLAT- O zaman birinci maddeyi Hukuk komisyonuna gönderebiliriz.

Abdullah AKTAŞ- Uygundur başkanım.

BAŞKAN- İlgili maddenin Hukuk komisyonuna havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

Abdullah AKTAŞ- Başkanım burada yapılmak istenen İnsan Kaynakları Müdürlüğü gibi bir birim mi?

BAŞKAN- Hayır hayır ulaşımı kendi içerisinde değerlendireceğiz yani mesela burada bir grup arkadaşımız var işte,10 aracımız atıyorum burada duruyor şoförler ile beraber Osmangazi'de duran var, şantiyede duran var bunların hepsini tek elde toplayacağız.

Abdullah AKTAŞ- Anladım.

3- (TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ-724) 07.01.2021 Karar Tarih ve 13 Karar No'lu Meclis Kararımız ekinde yer alan 2021 yılı için mesken ve işyerlerine tahakkuk ettirilen evsel katı atık bedelleri tarife cetvellerinde yer alan Sağlık Ocağı tarifesinin 250 TL/AY olarak değiştirilmesi hk.

BAŞKAN- Cindi Bey?

Cindi Can POLAT- Üçüncü maddenin Plan Bütçe, Hukuk, Sosyal İşler ve Çevre Sağlık  komisyonlarına gönderilmesini talep ediyoruz.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet üç nolu önergenin ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

4- (FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ-2953) Altyapı ve Ulaştırma Koordinasyon sisteminde yer alan harç bedellerinin AYKOME ile görüşmeler neticesinde bu harç bedelleri Bakanlık'a bağlı kuruluşların birim fiyatı baz alınarak altyapı kazı izni harcının oluşturulması hk.

BAŞKAN- Cindi Bey?

Cindi Can POLAT- Sayın başkanım dördüncü maddenin İmar, Hukuk, AR-GE, Çevre Sağlık ve  Kent Konseyi komisyonlarına gönderilmesini öneriyoruz.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet dört nolu önergenin ilgili komisyonlara sevkini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

5- (ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ-208) Sermayesinin %100 ü Bayraklı Belediyesi’ne ait olan Baybel Genel Personel Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 06.08.2020 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul ile şirket yönetim kurulu başkanlığına 3 yıl süre ile seçilen Berk ULUSAL’ın, tüm genel kurul toplantılarında Bayraklı Belediyesi’nin tüzel kişiliğini temsil etmeye yetkilendirilmesi hk.

BAŞKAN- Cindi Bey?

Cindi Can POLAT- Sayın başkanım bu gündem maddesini direk oylayabiliriz meclisimizde.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- Başkanım bence bu beşinci ve altıncı kalemlerin komisyona gidilip komisyonda görüşülmesi taraftarıyız. Çünkü...

BAŞKAN- Biz daha önce arkadaşlara bu yetkiyi verdik zaten.

Abdullah AKTAŞ- Evet yaptılar. Yani öncekiyle şimdiki durumun kıyaslanması bu arkadaşların görevini tam yapılmış mı yapılmamış mı buna bakılması ve ona göre karar verilmesi...

BAŞKAN- Bu icranın görevi ama.

Abdullah AKTAŞ- Nasıl?

BAŞKAN- Bu icranın görevi  burada asıl önemli olan şey şu üzerinde durduğumuz, özellikle 5. maddedeki şirketimizi depremle ilgili yani müşavir bir firma haline dönüştürmek ile ilgili çalışma ticaret sicilden gelen bilgi üzerine bu meclis kararını alıyoruz yoksa yeni bir uygulama değil.

Abdullah AKTAŞ- Hayır şimdi bu karar gerçi bu arkadaşların görev süresinin dolmasından dolayı ikinci bir...

BAŞKAN- Yok, ağırlıkla bu işe başlama gerekçemiz temiz bu Avcılar Belediyesi'ndeki o şirket modelini kendi şirketimize uygulamak. Yani yeni bir şirket kurmak yerine bir şirketimizi boşaltıp sadece depremle ilgili çalışmalar işte müşavir firma işini ve vatandaşın depremzedelerle ilgili bütün müşavirlik hizmetlerini yapacak şeyle ilgili alınacak bir kararla ilgiliydi.

Abdullah AKTAŞ- O zaman  bu arkadaşlar daha önce BAY-BEL’e ait ve Bayraklı A.Ş de görevliydiler. Doğru mu?

BAŞKAN- Evet.

Abdullah AKTAŞ-  Bu iki firmayada mı görevli olacaklar?

BAŞKAN- Buradaki asıl şey bu arkadaşların o kurulu düzenleyip o kararı almalarıyla ile ilgili bir yetki tanıyoruz. Evet arkadaşlar 5 ve 6 nolu önergeyi oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

 7- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-759) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Bayraklı İlçesi, Bayraklı Mahallesi, 37901 ada, 1 parselde yapılacak okul inşaatına ilişkin yapı ruhsatı tanzim edilmesi talebi doğrultusunda, söz konusu taşınmazın Bayraklı Belediye Meclisinin 01.10.2020 tarihli ve 93 sayılı kararı ile imar planı ve imar uygulamalarının durdurulmasına karar verilen alan dışına çıkarılarak, taşınmazda yürürlükteki imar planı doğrultusunda uygulama yapılmasına ilişkin Bayraklı Belediye Meclisinin 06.04.2021 tarihli ve 54 sayılı kararında, taşınmazın ada numarası sehven "37091"  olarak belirtilmiş olup;  bahsi geçen meclis kararında "37091" olarak belirtilen ada numarasının "37901" olarak düzeltilmesi hk.

BAŞKAN- Cindi Bey?

Cindi Can POLAT- Sayın başkanım yedinci maddenin İmar ve Eğitim komisyonlarına gönderilmesini talep ediyoruz, yalnız acil koduyla geldi. Cuma günü çıkması gerekiyor ikinci meclise.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet yedi nolu önergeyi arkadaşlar acil koduyla ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir. Teşekkür ederim.

8- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-760) İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 09.04.2021 tarih ve 23956042 sayılı yazısı ile Bayraklı ilçesi, Manavkuyu Mahallesi, 25O-IVa ve IVb paftalarda,  3849 ada 2 ve 3 parsellerde yer alan, yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı KAKS:0,60 yapılaşma koşullu İLKOKUL alanının, TAKS:0.30, KAKS:1.20, Yençok=4 Kat ve tüm bahçe mesafelerinin 5 metre olacak şekilde yapılaşma koşullarının değiştirilmesine ilişkin talebi doğrultusunda Plan ve Proje Müdürlüğünce hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği önerisi hk.

BAŞKAN- Cindi Bey?

Cindi Can POLAT- Sayın başkanım sekizinci maddenin İmar ve Eğitim komisyonlarına gönderilmesini talep ediyoruz, yine Cuma günü çıkması koşuluyla.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet önergenin ilgili komisyonlara acil koduyla gönderilmesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir. Buraya Anadolu Lisesi yapılacak arkadaşlar bir hayırsever tarafından.

 9- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-757) 14.02.2020 tarih, 7221 sayılı Kanun ve 3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesinde yapılan değişiklik doğrultusunda, Bayraklı İlçesinin 75. Yıl, Fuat Edip Baksı, Osmangazi, Manavkuyu, Mansuroğlu, Adalet ve Tepekule Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu önerisinin (PİN-UİP:35226814), Bayraklı Belediye Meclisinin 01.02.2021 tarih ve 25 sayılı kararıyla kabul edilmesini takiben alınan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.04.2021 tarih ve 05.398 sayılı kararında, "... Plan notu şeklinde iletilen kat adetlerinin İlçe Belediyesince 01.07.2021 tarihine kadar imar planlarına aktarılması..." koşulu ile (süreli) uygunluğuna karar verilmiştir. Bu doğrultuda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin söz konusu meclis kararı ile onaylanan plan notunda belirlenen kat adetlerinin imar planlarına aktarılması için Plan ve Proje Müdürlüğümüzce hazırlanan 75. Yıl, Fuat Edip Baksı, Osmangazi, Manavkuyu, Mansuroğlu, Adalet ve Tepekule Mahallelerinde kat adeti belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği önerisi hk.

BAŞKAN- Cindi Bey?

Cindi Can POLAT- Sayın başkanım dokuzuncu ve onuncu maddeler aynı maddeler, aynı mahiyetteki gündem maddeleri. Daha önce biz bunlar Bayraklının değişik mahallelerindeki daha önceki İmar planlarında Hmax = serbest olan alanlarla ilgili yürürlükteki yasalar gereği biz buralara kat sınırlamaları getirmiştik meclisimizde bunun kararını almıştı. Büyükşehirde onandı ancak bizim almış olduğumuz karar plan notu niteliğindeydi. Şimdi biz bunları imar planlarına işlenmesi için tekrar kararını alıyoruz, Büyükşehir’e gidecek bu sebepten dolayı 9. ve 10. maddeler aynı mahiyette olduğundan iki gündem maddesini de İmar komisyonu, Kentsel Dönüşüm komisyonuna gönderelim. Cuma günü acil koduyla çıkaralım.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- İlgili komisyonlara sevki uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet dokuz ve on nolu önergeleri ilgili komisyonlara havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

VI. İHTİSAS KOMİSYON RAPORLARININ GÖRÜŞÜLMESİ

1- (BAŞKANLIK MAKAMI-51) Bayraklı Belediyesi ile Tunceli ilinin, Hozat Belediyesi'nin Kardeş (Belediye) Şehir olmasının kabulüne ilişkin Hukuk, Kültür, Kent Konseyi Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

Cindi Can POLAT- Komisyonlardan geldiği şekliyle oylanmasını öneriyoruz.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- Komisyonlardan geldiği şekliyle oylanması uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet önergenin komisyonlardan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile karar verilmiştir. Evet arkadaşlar ek gündem maddesini arkadaşlar geçti birde...

Cindi Can POLAT- Arkadaşlar ek gündem maddesini gündeme almıştık. Başkan eğer uygun görüyorsanız, Hayvan Hakları Komisyonu kurulmasıyla ilgili komisyona üye verelim.

BAŞKAN- Olur.

Cindi Can POLAT- Bizler Hayvan Hakları Komisyonuna Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak İbrahim BALIKÇI, Serap KESKİN, Kıyasettin AYDEMİR’i öneriyoruz.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- Emre DEMİR’i öneriyoruz başkanım.

BAŞKAN- Evet arkadaşlar söz konusu komisyona ilgili arkadaşların seçilmesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile karar verilmiştir. Buyurun Cindi Bey?

Cindi Can POLAT- Birde başkanım gündemimizin birinci maddesindeki 2020 yılı Kesin Hesabını gündemde tuttuk, cuma günü görüşülmek üzere, eğer uygun görürse arkadaşlarımız Kesin Hesabı da, Plan Bütçe komisyonuna gönderelim.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- Uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet kesin hesabın, Plan Bütçe komisyonuna havalesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir. Evet devam edelim.

2- (EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ-1838) Bayraklı ilçesi, Bayraklı Mahallesi, 25N-IID pafta, 32833 ada, 16 nolu parseldeki 25/39 (75,00m²) Belediyemiz hissesinin 3194 sayılı İmar Kanununun 17.maddesi gereğince diğer hissedarlara hissesi oranında satışının kabulüne ilişkin Plan ve Bütçe, İmar, Hukuk Komisyonları (oy birliği) ortak raporu.

BAŞKAN- Cindi Bey?

Cindi Can POLAT- Sayın başkanım ikinci, üçüncü ve dördüncü maddeler aynı  mahiyette hisse satışları. Komisyonlardan oy birliği ile gelmiş. Komisyonlardan geldiği şekliyle üç maddeyi oylayabiliriz.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- Komisyonlardan geldiği şekliyle oylanması uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet arkadaşlar iki, üç ve dört nolu önergeleri komisyonlardan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

5- (PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ-553) İzmir İli, Bayraklı İlçesi, Çay Mahallesi, L18A04C1A paftada, 40056 ada 3 no.lu parselin güneybatı köşesinde kalan ve yürürlükteki  imar planında Katlı Pazar Yeri+Yeraltı Otopark alanı olarak ayrılmış alan içerisinde bulunan 2,50 m. x 5.00 m. ebatlarında 1 adet mevcut trafo yerinin imar planına işlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği önerisinin reddine ilişkin İmar, Hukuk, Çevre ve Sağlık, Sosyal Konutlar komisyonları (oybirliği) ortak raporu.

BAŞKAN- Cindi Bey?

Cindi Can POLAT- Komisyonlardan geldiği şekliyle oylanmasını talep ediyoruz.

BAŞKAN- Abdullah Bey?

Abdullah AKTAŞ- Komisyonlardan geldiği şekliyle oylanması uygundur başkanım.

BAŞKAN- Evet arkadaşlar beş nolu önergeyi komisyonlardan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

VII. DİLEK VE TEMENNİLER

BAŞKAN- Söz almak isteyen arkadaşımız var mı? Buyurun Cindi Bey?

Cindi Can POLAT- Sayın başkanım, değerli arkadaşlar öncelikle geçen ay içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyemiz Gamze Gül ÇAMUR’un babasını kaybettik, kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Yine 23 Nisan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık maalesef Pandeminin gölgesinde kutladık. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 101. açılış yıl dönümüydü. Pandeminin son bulması ile önümüzdeki yıllarda daha coşkulu kutlarız diye ümit ediyorum bir kez daha herkesin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Yine 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladık, Pandeminin gölgesindeydi bir kez daha İşçi ve Emekçi kardeşlerimizin gününü kutluyorum. Alınteri ve emeklerinin karşılığını genel anlamda aldıkları daha insancıl koşullarda daha iyi imkanlar da imkânlarla çalıştıkları günler diliyorum. 13 Mayıs'ta Ramazan Bayramını kutladık. Biraz önce de ifade ettik maalesef bu yıl da savaşların ve siyonist işgalci İsrail'in Filistin'deki kıyımının gölgesinde Ramazan Bayramını kutladık. Bu bayramın dünyamıza barış, kardeşlik, sağlık, huzur ve bolluk getirmesini diliyorum, savaşların olmadığı özgürce ve hep birlikte sağlık içinde kutladığımız nice bayramlar diliyorum. Mayıs ayı içerisinde andıklarımız var, 6 Mayıs 1972' de Deniz GEZMİŞ,  Hüseyin İNAN ve Yusuf ASLAN’ın 6 Mayıs idam edilişlerinin yıldönümüydü. Üç fidan şunu söylüyordu, Yaşasın tam bağımsız Türkiye diyorlardı, yaşasın Türkiye'deki halkların kardeşliği, yaşasın işçiler emekçiler köylüler diyorlardı. Hatta İsrail'e karşı Filistin'de halk hareketini desteklediler hatta Filistin toprakları için İsrail'le savaştılar ancak maalesef daha çok düşünce ve siyasi tavırlarından dolayı idam edildiler. Onları idam edenler sonrasında pişmanlıklarını dile getirdiler hatalı olduklarını itiraf ettiler o günün siyasi havasında ve konjektörün de böyle bir hareket içinde kaldıklarını maalesef söylediler. Tabii bu idamlar Türkiye'deki ilk ve sosyal siyasi idamlar olmamıştı. 3 fidanı anmışken öncesinde yaşanan eski Başbakanlarımızdan Adnan MENDERES ve iki bakanın idamı yine 1980'li yıllarda siyasi sebeplerle gerçekleştirilen Erdal EREN ve aynı gerekçelerle düşüncelerinden dolayı idam edilen bütün canları saygı ve rahmetle anıyorum. Böylesi vahşetlerin ve idamların siyasi idamların ülkemizde bir daha yaşanmamasını diliyorum. Yine 15 Mayıs 1919'da Yunanlıların Emperyalist ülkelerin destekleri ile Anadolu’yu işgal girişiminde başladılar, 15 Mayıs'ta. İlk Yunan birliğine ilk kurşunu Gazeteci Hasan TAHSİN sıkmıştır bir yerde o gün Ulusal Kurtuluş Mücadelesini de Hasan TAHSİN başlatmıştır maalesef orada şehit edilmiştir. 9 Eylül 1922'de Türk ordusunun Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile birlikte İzmir'e girmesi ile işgal son buldu dolayısıyla, Hasan TAHSİN'in başlatmış olduğu mücadele zaferle sonuçlandı vatan toprakları özgürlüğüne kavuşmuştur. Gazeteci Hasan TAHSİN’i ve Ulusal Kurtuluş Savaşında hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Yine Sayın başkanım 17 Mayıs'ta aynı zamanda hemşehrim büyük Ozan çağımızın Pir Sultan'ı Aşık Mahsuni Şerif'in de aramızdan ayrılışının 18 yıldönümüydü. Büyük Ozanı da saygı ve özlem rahmetle anıyorum. Teşekkür ederim.

BAŞKAN-  Çok teşekkür ediyoruz, buyurun.

Serap KESKİN- Belediye başkanım, meclis üyesi arkadaşlarım değerli bürokratlar. Bayraklı Belediyesi'nin geçtiğimiz Ekim ayında başlattığı TV BEK Projesi kapsamında televizyon kanalı aracılığı ile verilen eğitimler tam kapanma sürecinde de devam etmiştir, ailelere gıda desteği yapılmıştır ayrıca doksan bin noktada dezenfekte edilmiştir. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen bürokrat arkadaşlarımıza teşekkür etmek istedim, sağ olun.

BAŞKAN- Evet değerli meclis üyelerimiz, Milli Bayramlarla ilgili hassasiyetimizi birazcık arttıracağız bu vesileyle 18 ve 19 Mayıs'ta mahallelerimizi ziyaret edeceğiz tüm meclis üyelerimiz ve siyasi parti başkanlarımızı da aramızda görmek isteriz ayrım yapmaksızın. Yarın saat beş itibari dört buçukta belediyenin önünde buluşacağız gelen arkadaşlarımızla vatandaşımızı selamlayacağız, bütün meclis üyelerimizi, bütün siyasi partideki arkadaşlarımızı iki başkanımız burada davet edelim olmayan arkadaşlara da bu aracılıkla bu talebimizi iletelim. Çünkü Milli Bayramlar hepimizin ve bu konuda gerekli duyarlılığı göstermek asli vazifelerimizden bir tanesi. Buyurun.

Mikail BİLİCİ- Sayın başkan saygıdeğer hazirun. Sayın başkan bu Cindi Bey mevcut Mayıs ayına ilişkin söylevlere değindi. Bu Çay Mahallesi ile Çiçek Mahallesinde bir önceki dönem meclisinde bizim ada bazında  birleşmeler falan olmuştur dikeye yani sosyal alanları  geniş- leşsin ama dikeyde konut yükseklikleri falan verilmişti. O bölgede hiç inşaat yapılmıyor ve büyük sıkıntı var. Fuat Edip Baksi Mahallesinde nasıl ki burada bir sıkıntıya dokunmaya çalıştık belediye olarak  Büyükşehir ile beraber görüşmeler yaptınız oradaki bölümünde hayata icra edebilen veya hayata dokunan bir hamlesi kalmadı yani hiçbir yere dokunulmaz duruş sergiliyor. Oraya dokunmak gerektiği düşüncesindeyim oradaki vatandaşlar da bu konuda rahatsız. Artı mevcut bu pandemi öncesi esnafla mal sahibi arasında tanzim edilen kontratlar var. Hepimiz tanığız ki pandemi rezilliği ile beraber her olay, her unsur, her alış, her görüş karmakarışık oldu. Bayraklı da bu sıkıntıyı büyük bir şekilde yaşayan ana güzergahtaki mal sahipleri ile kiracılar arasındaki ortama biz belediye olarak veya hükümet kanadı bu mevcut pandemi rezilliğini esnaf üzerinde kiracılar üzerinde büyük sıkıntı yaşattığını bilir konumda oldukları da net ama biz kendi yaşadığımız bölgedeki olaylara tanığız hükümet tarafından da, sizin tarafınızdan da veya meclis tarafından, bize düşen ne varsa bu mal sahipleri ile oradaki kiracılar mal sahiplerini insiyatifine kalmamalı. Yani insanlar evine ekmek götürmek de sıkıntı yaşarken bir de mal sahibi zulmü yaşıyorlar nasıl yapacaksak biz bu zulümü görmezden gelmeyelim ya burada ciddi bir zulüm var. Bu zulme ne kadar dokunabilirseniz, siz başkan olarak bize düşen bir şey varsa. Buna değinmek istedim orada bir sıkıntı varsa başkan esnaf başkanımız da sizin meclis üyeniz oda bu konuya müdahil  olacaktır. Teşekkür ederim.

BAŞKAN- Evet teşekkür ederiz. Şimdi bu Çay ve Çiçek Mahallesi'ndeki işlemi ilgili teknik arkadaşlar, Sibel Hanım tekrar bir ele alalım. yani nedir durum olmazsa Adalet’te ki gibi yine bir revizyon çalışması yapabiliriz talepler doğrultusunda. Sayın meclis üyem bu pandemide ki kira durumu ile ilgili ağırlıklı olarak belediyenin bir yaptırım gücü yok ama yasal bir düzenleme olursa ancak bununla vatandaş rahat bir soluk alabilir. Gerçekten bitmiş tükenmiş esnafın bir de bu kira yüküyle kilitlenmesi oldukça sıkıntılı bir durum. Sanıyorum bir cevap söz mü? Buyurun.

Ertuğrul CİVELEK-  Sayın başkan, değerli meclis üyeleri arkadaşlarım, geçmiş bayramınızı hepinizin de kutluyorum. Daha önce de başkanımızla esnafla toplantı yaptığımıza burada aynı konuları şey yaptık başkanımıza da bire bir şey yaptık. Pandemi sürecinde Sayın devlet başkanımıza, Cumhurbaşkanımız da ellerinden geldiğince hastanelerde olsun sağlık içinde olsun maddi yardımlar yapıldı mı? Yapıldı evet. Yeterli mi? Değil. Belki eldeki imkanlardan dolayı bu kadar olabildi ama bazı esnaflarımıza kesinlikle dokunulmadı. Belki bunun Cumhurbaşkanımızın bile haberi yok benim bir tekstil dükkanım vardı yıllardan beri Sevgi Yolundaydım kapatmak zorunda kaldım. Neden? Üç - dört yıldan beri hep zarar etti yanındaki ayakkabıcıda aynı şekilde birçok esnaf arkadaşımızda. Kahve açtık tam kahvemiz oturacak Pandemi girdi ama ben samimiyetimle söylüyorum arkadaşlar ben kahveme 1 lira destek almadım, kira desteği alamadım. Çarşıdaki mal sahipleri beni ilgilendirmez diyor, esnaf yemin ederim yani bir İzmir'de şuana kadar bildiğimiz 2 tane kahveci arkadaşımız intihar etti belki yarın öbür gün esnaf arkadaşlarımızdan da intihar edecekler var hiç kimsenin durumu iyi değil. Yani bu belediyemizle olacak bir iş değil. Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl diyor kahveler kapanacak, şuralar kapanacak biz saygı ile kapatıyoruz. Biz her zaman devletimizin yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızdan da şunu bekleriz, 6 ay mal sahipleri kira almasın desin. Esnafa yaptırım yapan, Sayın Cumhurbaşkanımızı biz dinliyorsak, bu taşın altına herkes elini sokması lazım. Kiralar çok yüksek esnafa 17 gün kapattı. 17 gün demek bayramı gitti. Ben biliyorum ki tekstilci arkadaşlarım ayakkabıcı arkadaşlarım bir ay önceden iki ay önce gitti bir sürü çek yazdılar para verdiler mal aldılar, bayram ne oldu? Bayramda iş yapamadılar. Yarın ne olacağı belli mi? Değil. Biz her zaman burada yüz yüze bakıyoruz Sayın Hamza DAĞ  ile gerekirse, Sayın vekille de görüşelim bu kiralarla ilgili mecliste bir karar çıkartılması lazım, esnaf çok mağdur yarın öbür gün bunun önlemini alamayız. Burada intihar eden çok yakınlarımız olabilir sonra vah vah deriz hepinizi saygıyla selamlıyorum, Allah'a emanet olun.

BAŞKAN- Evet buyurun.

Seyfettin ATBAŞ-  Sayın başkanım, değerli meclis üyeliği arkadaşlarım. Bende Gamze Hanım’a buradan başsağlığı diliyorum, kederli ailesine sabırlar diliyorum merhuma Allah'tan rahmet diliyorum. Aynı zamanda Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelimizin Mehmet kardeşimiz size de buradan Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Bir de Karşıyaka Belediyesinde uzun yıllar Basın ve Halkla İlişkilerde görev yapmış, Sedat kardeşimiz genç kardeşimize de buradan Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum, saygılar sunuyorum.

BAŞKAN- Çok teşekkür ediyorum. Buyurun Emre Bey.

Emre DEMİR- Sayın başkan değerli meclis üyeleri hepinizi saygıyla selamlıyorum. Başkanım herkesin malumu üzere bir önceki meclis faaliyet raporumuzu konuştuk, faaliyet raporumuz da Fen İşlerinden, Park Bahçeler Müdürlüğü'ne oradan Özel Kalemi kadar her birimimizin yapmış olduğu işler ve işlemler var. Bunlarla alakalı da biz birileri gibi muhalefet yaptığınız İşlerin en güzelini dünyanın en güzel işini de yapsanız muhalefet olarak beğenmeyeceğiz demiyoruz, bayraklı için taşı taş üstüne koyana...

BAŞKAN- Çok şükür diyorsunuz.

Emre DEMİR- Eyvallah, teşekkür ettiklerimiz daha fazladır diyelim. Şimdi tabii teşekkür ediyoruz başkanım yine de teşekkür ederiz çalışan her arkadaşımıza. Başkanım maalesef bunu üzülerek söylüyorum bu meclisin olağan akışı bizi bu söyleme itti. Sayın başkan Bayraklı'yı ve Bayraklı Belediyesi'ni algı ile yönetiyor söylemini ürettik biz. Bunun altını da birçok yerde siz dolduracak hamileler yaptınız  nitekim şöyle, size burada sormuştuk da demiştik ki geldiğimiz günden bugüne dek, kaç dönüm değil, kaç metre değil, kaç metrekare yeşil alan yaptınız? Onunla beraber birkaç soru daha sorunca o soruyu atladınız diğerlerine cevap alınca,bizde çok zorlamadık ama Milliyet Ege’de geçen muhakkak basın mensubu arkadaşlar meclis üyesi arkadaşlarımızda görmüştür. Milliyet Ege’de bir röportajımız var, yapmış olduğumuz parkların adetini söylemişsiniz ve 30000 metrekare yeşil alan yaptık demişsiniz iki senede yani 15000 metrekare ilk senemiz ve 2020'de de faaliyet raporunda göremediğimiz bir 15 bin metrekare daha yeşil alan, şimdi yeşil alandan kasıt nedir? Burada tabii bir kelime illüzyonu var mı? yok mu? bilmiyoruz, bizim için yeşil alan ailelerimizle arkadaşlarımızla gidip çimlerin üzerinde oturup, vakit geçirebileceğimiz hele 30000 metrekarelik bir alan tüm bayraklının vakit geçirebileceği bir alan neredeyse, burada vakit geçirebileceğimiz yerlerdir diye düşünüyoruz. Bu 30000 metrekarelik yeşil alanı nereye yaptınız? Biz atlamış olabiliriz. Nasıl atlamış olabiliriz? 24 mahalleyi de geziyoruz görmedik belki de görmek istemedik muhakkak siz cevabıyla burada bizi bilgilendireceksinizdir cevabınız da ama şundan emin olun bir meclis üyesi olarak değil, Bayraklı'da vakit geçirmekten keyif alan bir vatandaş olarak soruyorum. Arkadaşlarımızla çay kahve içmeye gideceğiz sizi de davet ediyorum hatta faaliyet raporunda buranın Bayraklı Belediyesi, Bayraklı olduğunu ileten bir vekiliniz vardı iki sene önce Bayraklıya gelen kendisini de sizinle beraber hep beraber çay içmeye, kahve içmeye davet ediyorum şimdiden, cevabınız içinde teşekkür ederim şimdiden.

BAŞKAN- Teşekkürler çok kibarsınız gerçekten düşünceleriniz çok nazikane bir  şekilde çok kibar bir şekilde dile getirdiniz teşekkür ediyorum. Arkadaşlar bundan sonraki meclislerde ilgili müdürlüklerimiz bütün çalışmaları parça parça hepinize anlatacaklar. Yani benim burada Seyfi Bey direk cevap versin, buyurun Seyfi Bey.

Seyfi KÜÇÜK (Park ve Bahçeler Müdür V.)-  Başkanım 2019 dan bugüne kadar farklı mahallelerde 11 adet Park yapmışız toplamda 33000 metrekarelik bir yeşil alana tekabül ediyor bu. 4 adette 4 farklı mahallede de ağaçlandırma alanımız var. Toplamda yine aynı şekilde 55 adet parkta, çocuk oyun grubu değişimi yapılmış, yaklaşık 100 adet spor aleti takım olarak parklara kurulmuş. Bununla birlikte kent ekipmanları aynı şekilde yaklaşık 250 adet çöp çöp kovası 400'e yakın oturma bankı değişimi yapılmış. 2019 dan bugüne kadar yani toplamda ağaçlandırma alanlarıyla birlikte 40000 üstünde yeşil alan aslında başkanım inşaa etmişiz şu anda.

BAŞKAN- Evet zaten Emre Bey ile arkadaşsınız bence çay içmeden önce siz bir beraber gezin yerinde alanı gezin ondan sonrada keyifli bir çay içeriz.

Emre DEMİR- Otururuz çay içeriz. Seyfi Bey’e de teşekkür ederiz bilgilendirmesi için ama işte burada sizin kelimelerle gerçekten bir Öğretmensiniz ya oradan şey yapıyorsunuz kelimelerle çok iyi oynadığınız ortaya çıkıyor. 

BAŞKAN- Cevabı ben vermedim ilgili bürokrat verdi.

Emre DEMİR- 33000 metrekare yeşil alan bizim yapmış olduğumuz 11 adet parkın içerisinde demiyor sayın başkan. Diyor ki biz 11 yeni park yaptık gazete Milliyet Ege burada 11 yeni park yaptık ardından da 30000 metrekare hatta şimdi öğrendiğimiz 33000 metrekare yeşil alan yaptık. Demek ki bizim yeşil alan anlayışımızla sizin yeşil alan anlayışınız biraz daha farklı.

BAŞKAN- Evet biz yeşil alanı birazcık daha kamu hizmeti olarak, siz yeşil alanı biraz daha    farklı  görebilirsiniz. Çünkü farklı siyasal anlayışlar, evet. Buyurun.

Cindi Can POLAT-  Başkanım konuyu değiştirelim. Biraz önce ben ifade ettim atlamışım bende Cumhuriyet Halk Partisi olarak grubu olarak bizlerde, Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanımız merhum Mehmet Bey'e ve Karşıyaka Belediyesi çalışan, merhum Sedat Bey'e Allah'tan rahmet diliyoruz, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

BAŞKAN- Başka söz almak isteyen arkadaşımız yoksa...

VIII. TOPLANTIYA KATILAMAYAN MECLİS ÜYELERİNİN MAZERETLERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

BAŞKAN- Önce mazeretleri bir oylarınıza sunayım. Mazeretleri oylarınıza sunuyorum arkadaşlar gelmeyen arkadaşlarımızın mazeretlerini. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliği ile kabul edilmiştir.

IX. 2. BİRLEŞİMİN GÜN VE SAATİNİN TESPİTİ.

BAŞKAN-  Bir dahaki meclisimiz 21 Mayıs saat 18:00 de görüşmek üzere. Yine burada yapacağız arkadaşlar.

 

Serdar SANDAL

Belediye Başkanı

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                      Emel ARSLAN HÜR                             İbrahim BALIKÇI

                                                        Üye                                                          Üye