HABERLER

HABERLERDE ARA

Başkan Önal, “Sel felaketinin yaralarını saracağız”

13.07.2024 15:23:34
Başkan Önal, “Sel felaketinin yaralarını saracağız”

İzmir’i etkisi altına alan şiddetli yağışlardan en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Bayraklı’da ilk andan itibaren ilgili birimleriyle sahada ilçe sakinlerinin yanında olan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, ‘Yaralarımızı kısa sürede saracağız. Hasar tespiti ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili teyakkuzda olacağız. Bu zor günleri de atlatacağız. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.



Sel felaketinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ve İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, gece geç saatlere kadar olay yerinde incelemelerde bulundu. Tüm belediye ekipleri sel sularını tahliye etmek ve zarar gören yerlere müdahale etmek için aralıksız çalışma yürüttü. Sel felaketi nedeniyle evlerini ve iş yerlerini su basan esnafın, ilçe sakinlerinin yanında olan başkanlar, Sevgi Yolu ve çevresinde zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu. Bayraklı Belediyesi ve İZSU ekipleri, sorun yaşanan bölgelere anında müdahalede bulunarak çalışmalarını geç saatlere kadar sürdürdü.



TÜM VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN
Öncelikli olarak vatandaşların güvenliğini sağlayıp zarar gören bölgelerin temizliğiyle çalışmalara başladıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Yaz ayında beklemediğimiz bir yağış ve sel baskınlarıyla, maalesef çok üzücü durumlarla karşılaştık. Alsancak’ta iki yurttaşımız elektrik akımına kapıldıkları için hayatını kaybetti. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz, başımız sağ olsun. Bayraklı’da can kaybımız yok, ancak maddi hasarlarımız oldukça büyük. Kendi yaralarımızı bir an önce sarmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay, müdürlerimiz ve muhtarlarımızla birlikte sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren sahada çalışmalarımızı sürdürdük. Çok kısa sürede yaralarımızı saracağız. Umarım bir daha böyle doğal afetler yaşamayız. Sel felaketine karşı hazırlıklarımızı bugünden tezi yok elimizden geldiğince artıracağız. Tüm ekiplerimiz, felaketin ardından sel sularını tahliye etmek ve zarar gören yerlere müdahale etmek için aralıksız çalıştı. Felaketin neden olduğu hasarları gidermek için teyakkuzda olacağız. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.