BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNİN 2010 YILI MART AYI TOPLANTISININ 05/03/2010 TARİHLİ 2. BİRLEŞİMİNE AİT TUTANAK
Perşembe, 01 Nisan 2010 18:40
HAZIR BULUNANLAR :
MECLİS BAŞKANI : HASAN KARABAĞ
ÜYELER : ALİ ALAN - ASİYE YILDIRIM - BÜNYAMİN AHMET COŞKUN - CEMAL EROĞLU - CİNDİ CAN POLAT - ERTUĞRUL SİVRİOĞLU - FAHRETTİN ORANDI - GAFFAR AKKEL-HATİCE TATLI- HAMZA IŞIK - HIDIR AKGÜN -İSMAİL USTA- LEVENT ÖLÇER - MEMET ALİ AÇIK - MEHMET ARITMAN - MUSTAFA DOĞAN - PINAR SUSMUŞ - RECEP KAZAN - REMZİ PALABIYIK - RIZA URHAN -SELAHATTİN ARSLAN- SERPİL KASAS - VELİ TOPAL - YÜKSEL TÜRKER -BAKİ DURMUŞ - İPEK ÖZGÜR -HÜSNÜ BOZTEPE - KEMAL BÜYÜKKESİM - NESRİN İLHAN- ENDER DOĞAN-GÜLDEN HAN
HAZIR BULUNMAYANLAR: ALİ ASLAN- ALİ KÖKOĞUZ- HAKAN YILDIZ- MUSTAFA KEMAL DEMİREL- MEHMET ÇALMAZ- MURAT AKDEMİR
I. BAŞKAN TARAFINDAN MECLİSİN AÇILMASI
BAŞKAN- Değerli arkadaşlarım, İpek Hanım resimlerde çıkmadınız. Mesaj gelmedi. Ama mesajı Hakan Bey göndermesi gerekiyormuş. Dolayısıyla sizin resminiz için yer ayırdık köşemizde. İpek Hanım foto montaj yapacağız. Ciddi söylüyorum. Yalnız evet, değerli arkadaşlarım tamam mıyız? Meclisi açıyorum. Hayırlı olsun. Sanırım bir gösterimimiz var Önce toplantı tutanaklarıyla ilgili oylamamızı yapalım ve sunuma geçelim.
II. GEÇMİŞ TOPLANTI TUTANAĞININ OKUNUP OYLANMASI
BAŞKAN- Geçmiş toplantı tutanakları geldi mi efendim? Mail olarak geliyor mu size? geliyor. Tutanaklarla ilgili bir itiraz yoksa, bir düzeltme yoksa okunmuş gibi kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler?Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Şimdi bizim Veteriner Müdürlüğümüzün bir sunumu var kaç dakika sürüyor bu. Onu bir sunalım izin verirseniz arkadaşlar. Köpeklerle ilgili geçen hafta bir Meclis Üyemizin ayağı arıza yaptığı için.
SUNUM
BAŞKAN- Şimdi Müdürümüz nerede? Bir al mikrofonu bakalım. Örgütlenme şemamız herhalde.
MESUT ÖZDEMİR (Veteriner İşleri Müdürü)- Evet Başkanım.
BAŞKAN- Tabloyu anlatırsın hem devam edin.
MESUT ÖZDEMİR- Bir Veteriner Hekim, 3 Memur, 6 İşçi toplam 10 personelimiz mevcuttur. Müdürlüğümüzün faaliyet alanları; klinik hizmetleri, saha faaliyetleri, hayvan hareketlerinin kontrolü, kurban satış ve kesim denetimleri, ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri, Gıda Bankası çalışmaları. Klinik hizmetlerimizde Müdürlüğümüze başvuran tüm evcil hayvanlara ücretsiz iç dış parazit aşısı muayenesi yapılmaktadır. Gerektiğinde tedavileri de ücretsiz yapılmaktadır.
BAŞKAN- Bizim bir aşı kampanyamız vardı ne oldu o? Nasıl geçti?
MESUT ÖZDEMİR- Çok ilgi gördü. Vatandaşların yoğun talebi üzerine uzattık Başkanım.
BAŞKAN- Diğer İlçelerden de geldiler mi?
MESUT ÖZDEMİR- Diğer ilçelerden de vatandaş internet kanalıyla öğrendi. Gelenleri de boş çevirmedik. Aşılarını yapıp gönderdik Başkanım. İşlemleri biten hayvanların tamamı kayıt altına alınmaktadır. Kuduz kampanyamızı Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesiyle koordineli olarak yürütülen aşı uygulaması Belediye Başkanımız Sayın Hasan KARABAĞ'ın katılımıyla başlatılmıştır 21 Ocakta. Dediğim gibi yoğun talep üzerine halen devam ediyor. Saha faaliyetlerimizde İlçe sakinlerince yapılan tüm şikâyetler kayıt altına alınıp gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Müdürlüğümüzün kuruluşundan 28 Şubat 2010 Tarihine kadar Müdürlüğümüze ulaşan toplam şikâyet sayısı 871. Şikayetler dahilinde alınan kedi köpek sayısı 678. Klinikte Müdahale edilen hayvan sayısı 602. Isırılma vakası 22 olup gözetimler sonucunda müspet sonuç görülmemiştir.
BAŞKAN- Yani kuduz vakası görülmemiş.
MESUT ÖZDEMİR- Görülmemiştir Başkanım.
BAŞKAN- Müdahalelerimiz 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde özenle yapılmaktadır çalışanlarımız tarafından. Arkadaşlarımızı belirli dönemlerde eğitime tabi tutuyoruz, bilgilendiriyoruz.
BAŞKAN- Bu uyuşturucu tabancası mı?
MESUT ÖZDEMİR- Uyuşturucu tabancası Başkanım. Topladığımız hayvanları barınağa götürüyoruz. Işıkkent Barınağına. Saldırgan ve hastalıklı olanlar orada kalıyor. Sasalıya gönderiliyor bir kısmı.
BAŞKAN- Toplanan hayvanları Sasalı'ya gönderiyoruz. Nereye gönderiyoruz bunları?
MESUT ÖZDEMİR- Sasalı'ya ve Işıkkent barınağında kalıyor. Yalnız saldırgan ve hasta olanlar. Ama sağlıklı olanları kısırlaştırıp tekrar aldığımız bölgelere bırakıyoruz.
BAŞKAN- Bu Menemen tarafındaki Büyükşehrin teslim aldığı sığınak ne oldu?
MESUT ÖZDEMİR- Başkanım daha faaliyete geçmedi. Bir 3000 hayvanlık bir yer olacak. Avrupa Birliği fonuyla yapıldı. Birkaç eksiği varmış. Tamamlanıp orada faaliyete geçecek.
BAŞKAN- Şimdi genellikle Mesut Bey bu tabancayla atıştan sonra hayvanlar öldürülüyor diye şikâyet geliyor. Atılan uyuşturucunun ne kadar süreyle uyuşturduğunu ve hayvan üzerinde bir etki yapıp yapmadığını bir söyler misin? Nedir bu?
MESUT ÖZDEMİR- Kullandığımız ürün tamamen hayvan sağlığı açısından hiçbir zararı yoktur. Kombine bir ürün kullanıyoruz. Ksilazin ve Ketamin diye. 2cc büyük hayvanlara, ufak hayvanlara 1.5 cc toplamı uyguluyoruz. Bir buçuk iki saat arasında hayvanın cüssesine göre, performansına göre bir buçuk iki saatte hayvan tekrar normal haline dönüyor Başkanım.
BAŞKAN- Evet teşekkür ederim.
MESUT ÖZDEMİR- 3285 Sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu gereğince izinsiz alanlarda yapılan satışlara müdahale ve gerekli işlemleri yaptık. Bu gördüğünüz de Cumartesi Pazar yeri. Çay Mahalledeki izinsiz yapılan satışlara müdahale ettik şu anda herhangi bir satış söz konusu değil. Hem görüntü olarak, hem de yapılan işlem olarak çok uygun değildi. Yine İlçemiz sınırlarına giriş çıkış yapan hayvan ve hayvansal ürünlerin Veteriner Sağlık Raporu veya Menşe Şahadetnamesi kontrolünü yapmaktayız.
BAŞKAN- Evet kurbanda da herhalde yaptık biz yoğun olarak.
MESUT ÖZDEMİR- Evet Başkanım. İlçe sınırları dahilinde ruhsatsız hayvan satışı ve barındırılmasına yönelik denetimler sıklıkla yapıldı. Bu da tabii mevcut 3285 Sayılı Kanun gereğince.
BAŞKAN- Bu da bizim Vahap'ın yeri galiba Vahap burada mı? Yabancı değil. Bayramdaki tablo mu?
MESUT ÖZDEMİR- Evet Başkanım. Bizim izin verdiğimiz tüm kurban yerlerinin daha doğrusu kesim yerlerinin etrafını biz brandayla çevirdik. Görüntü kirliliğine sebep olmasın diye. Ayrıca dışarıda Veteriner Hekim hizmeti de satın aldık. Tüm kesilen hayvanların etleri Veteriner kontrolünden geçti.
BAŞKAN- Kurbanda
MESUT ÖZDEMİR- Kurbanda. Yine Kurbanda kaçan kontrolden çıkan bir hayvan çevreye zarar vermeden uygun koşullarda uyuşturucu silahla kontrol altına almıştık. İlaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerimiz. Yine ekibimizce yapıldı. Kurban satış ve kesim yerleri. 2010 Yarıyıl tatilinde bölgemizdeki Okulların tamamı İzmir Büyükşehir Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğüyle koordineli olarak büyük bir titizlikle ilaçlamalar yapılmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de bilgisi dahilinde oldu Başkanım.
BAŞKAN- Evet bütün okulları ilaçladık mı?
MESUT ÖZDEMİR- Bölgemizdeki tüm okulları ilaçladık.
BAŞKAN- Tamam.
MESUT ÖZDEMİR- Sertifikalı katıldığımız eğitimler Tarım Bakanlığınca yürütülen Gıda Denetçiliğinin Yerel Yönetimlere devri çerçevesinde 14-18 Aralık 2009 Tarihleri arasında İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şubesi Müdürlüğünce düzenlenen Gıda Denetçisi kursuna Belediyemiz adına katılım sağlanmıştır. Yine 24.02.2010 İzmir Veteriner Hekimleri Odası ve İl Tarım Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği sokak hayvanlarını insancıl ve bilimsel olarak yaklaşımı kontrolü konulu seminere katıldık. 27-28 Şubat 2010 tarihlerinde İzmir Veteriner Hekimleri Odasının düzenlemiş olduğu İso 22000 2005 Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi eğitimi alındı. 24-25 Şubat 2010 Tarihlerinde hayvan severlere Yerel hayvanları koruma görevlisi eğitimi verildi. Eğitimi veren birimler bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşlerinden, İl Çevre Orman Müdürlüğünden ve İzmir Veteriner Hekimler Odasından katılımıyla evet Başkanım. Projelerimiz Bayraklı Belediyesi Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi. İdari bölümler; karantina, müşahede, kısırlaştırma ünitesi, poliklinik, köpek?
BAŞKAN- Mimari projesi hazırdı keşke slâytta gösterseydiniz onu.
MESUT ÖZDEMİR- Başkanım slayta aldıramadık.
BAŞKAN- Aldıramadınız büyüktü. Şimdi evet.
MESUT ÖZDEMİR- Şu anda projesi bitmiş 2010 Yılında yapımı tamamlanıp hizmete girecek olan Doğançay bölgesinde mülkiyeti Belediyemize ait alanda geçici hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezimizde burası Başkanım.
BAŞKAN- Evet kalsın şimdi. Değerli arkadaşlarım bizim Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Projemiz hazır. Kalkınma ajansı projeleri içine girdi mi bunun?
MESUT ÖZDEMİR- Başkanım dünkü toplantıya katıldık da bir iki başlık altına almaya çalışıyoruz.
BAŞKAN- Girdi mi? Tamam biz alt yapısını hazırlayacağız. Üst yapıyla ilgili Kalkınma Ajansından destek alacağız herhalde büyük bir olasılıkla.
MESUT ÖZDEMİR- Yine Başkanım çevre
BAŞKAN- Yerini tam tarif edelim. Doğançay mezarlığına giderken sağ tarafta. Bizim 5000 m2 alan üzerine kurulu bir Hayvan Rehabilitasyon Merkezi projemiz var yapacağız.
MESUT ÖZDEMİR- Aynı zamanda
BAŞKAN- Kaç hayvanlık bu?
MESUT ÖZDEMİR- 60
BAŞKAN- 56 hayvanlık bildiğim kadarıyla.
MESUT ÖZDEMİR- 56 Hayvan biz Projeyi Çevre Bakanlığına da gönderdik Başkanım.
BAŞKAN- Teşvikle yapmak istiyoruz. Parasız. Fazla para harcamadan. Bu bölgede hayvan barınağı yani hayvan barınağı değil de Hayvan Rehabilitasyon Merkezi. Barınaklar arkadaşlar çok zor bakımı ve devamı. Dolayısıyla Büyükşehir olanakları bu işe daha çok elveriyor. Büyükşehrin de 3000 hayvanlık bir barınağı yakınımızda Seyrekte galiba değil mi o? Emiralem de mi Seyrekte mi? Seyrekte dolayısıyla bizim oraya götürüp bırakmamız daha kolay olacak bakımı çok zor çünkü. O yüzden biz rehabilite edeceğiz. Ondan sonra bir Veteriner arkadaşla daha takviye edeceğiz Müdürlüğümüzü. Kısırlaştırma, ameliyat ve tedavilerini yapacağız. Böyle bir Merkez hazırlığı içerisindeyiz. Evet.
MESUT ÖZDEMİR- Yine Başkanım daha önce slaytta da görmüştünüz, uygunsuz koşullarda eski Salhane mevkiinde halen faaliyette olan kurban ve adaklık satışları için Doğançay bölgesinde hayvan pazarı için Milli Emlak tan Belediyemize tahsis talebinde bulunulmuştur.
BAŞKAN- Evet şimdi ona geldik. Özellikle Adalet Mahallesinde sık sık şikayetlere konu olan ama bir çok insanın geçim kaynağı olan adaklık satışı ve kurban yeri satışıyla ilgili kalıcı çözüm yaratmak üzereyiz. Doğançay'da bir hayvan merkezi satış merkezi ve kesim merkezi olacak aynı zamanda değil mi?
MESUT ÖZDEMİR- Evet Başkanım.
BAŞKAN- Kurban ve adaklık Doğançay da zaten bu amaçla ayrılmış bu bölgeden daha önce Karşıyaka Belediyesi döneminde ayrılmış. Biz bunu hayata geçireceğiz ve özellikle Adalet Mahallesinde Salhanedeki arkadaşlarımızın burada hem ekmeğini çıkarıp hem de sağlıklı koşullarda hayvan satmasını ve kesme olanaklarını sağlayacağız.
MESUT ÖZDEMİR- Evet Başkanım. Çalışmalarımızda bize yön veren Belediye Başkanımız Sayın Hasan KARABAĞ, Başkan Yardımcımız Sayın Serpil ESLEK ve desteklerini esirgemeyen tüm iç ve dış paydaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
BAŞKAN- Biz de teşekkür ederiz.
MESUT ÖZDEMİR- Arz ederim Başkanım.
BAŞKAN- Sağ olun teşekkür ederim. Durum bu arkadaşlar hayvanlarla ilgili ve Veteriner İşleri çalışmalarının. Gündemimize geçelim.
III. BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ
BAŞKAN- Başkanlıktan gelen önergeler bölümünde Gökçen önerge var mı? Önergemiz yok. Birinci Maddeye geçelim.
1- İzmir Büyükşehir Belediyesinden İzbedel karşılığı 3 adet otobüs alımına ilişkin önerge divan tarafından okundu.
SAYIN MECLİS HEYETİNE
Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesinden İz bedel karşılığı 3 adet otobüsün alınması için gerekli kararın alınmasını arz ederim.
Hasan KARABAĞ
Belediye Başkanı
BAŞKAN- Evet arkadaşlar.
HATİCE TATLI- Daha önce bir tane almıştık. Bir tanesi de geldi. İki tane daha istiyoruz Büyükşehir Belediyesinden. Şu an üç tanesi için oylama talep ediyoruz.
BAŞKAN- Evet
HÜSNÜ BOZTEPE- Biz de Ak Parti Grubu olarak oylama talep ediyoruz.
BAŞKAN- Şimdi arkadaşlar biz bizim Büyükşehirden daha önce otobüs talep ettik biz. Bu eski Mercedes lerden sağ olsun Büyükşehir atölyesinde mekanik aksamı bize uygun hale getirdi. Sonra da onu biz şehirlerarası bir otobüs haline getirdik. Ve halkımızın emrine sunduk. Talep yoğunlaştı. Bir tane daha istedik verdiler. Yine o otobüsü Bursa'ya gönderip bir karasör tadilatıyla yine şehirlerarası otobüs haline getireceğiz. Bu iki otobüsü iki bölgeye yansıtacak şekilde özellikle kırsal bölge gecekondu bölgelerimizde şimdiye kadar gezip göremedikleri kadınlarımızdan başlayarak, hanımlardan başlayarak kurslarda, derneklerde o bölgedeki bu bölgedeki özellikle Gümüşpala, Yamanlar, Nafiz Gürman, Cengizhan kırsalındaki hanımlarımızın ve yaşlılarımızın dış şehirlere, İlçelere bu gün mesela bir Manisa seyahati vardı sanırım. Otobüsümüz yaşlı ağabeylerimizi bir grubumuzu Manisa'ya biz iaşelerini de veriyoruz başlarına sorumlu arkadaşları da veriyoruz. Sigortaları var. Yol sigortaları var, kaskolu araç. O aracımızla geziyorlar geliyorlar. Bir akşamı mutlu bir şekilde tamamlıyorlar. Bu talep artınca otobüs talebimiz de Büyükşehirden artmaya devam ediyor. O bakımdan olay budur. İki tane daha. İki tane geldi de şimdi iki tane daha. Bu konunun kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
2- Türkiye Belediyeler Birliğinin davet yazısı gereği Belediye Başkanı Sayın Hasan KARABAĞ'ın, masrafları Türkiye Belediyeler Birliğince karşılanacak olan Brezilya teknik gezisine katılmak üzere yurt dışına gidişine ilişkin önerge divan tarafından okundu.
SAYIN MECLİS HEYETİNE
İlgi: Türkiye Belediyeler Birliği Dış İlişkiler Müdürlüğünün 01.03.2010, 425 sayılı yazıları.
İlgi yazıları gereği Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Belediye Başkanlarımızın Yurt dışındaki Belediye uygulamalarını yerinde görmeleri amacıyla giderleri Türkiye Belediyeler Birliğince karşılanacak olan 19-25 Mart 2010 tarihlerinde Rio de Janerio'da yapılacak 5. Dünya Kentleşme Formunu da kapsayan Brezilya teknik gezisine Belediye Başkanımız Sayın Hasan KARABAĞ'ın katılması hususunda Sayın Meclis Heyetince karar alınmasını arz ederim.
Hasan KARABAĞ
Belediye Başkanı
BAŞKAN- Evet.
HATİCE TATLI- Türkiye Belediyeler Birliğinden bir davet yazısı geldi. Türkiye genelinde 30 başarılı Belediye Başkanı özel olarak seçilmiş. Ve tüm giderler Türkiye Belediyeler Birliği tarafından karşılanmak üzere düzenlenen teknik gezi ile ilgili bu davet. Bu nedenle de bu önerge geldi. Biz bu önergeyle Sayın Belediye Başkanımız Hasan KARABAĞ'ın Brezilya'ya teknik geziye gitmesini Grup olarak oylanmasını talep ediyoruz.
BAŞKAN- Evet.
HÜSNÜ BOZTEPE- Sayın Başkan biz de sizi kutluyoruz başarınızdan dolayı. Biz de Ak Parti Grubu olarak oylamayı talep ediyoruz.
BAŞKAN- Çok teşekkür ederim. Yani arkadaşlar Brezilyaya gidip gelmek kolay değil. Ben sordum kim karşılayacak masrafları diye. ?Biz karşılayacağız? denilince kabul ettim. O yüzden Belediyeden çıkan bir şey yok. O bakımdan izin verirseniz giderim. Yoksa kalırım yani. Tamam. Bu konunun kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler. Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Teşekkür ederim. Evet 3
3- Karşıyaka Vergi Dairesinin yazısı gereği 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü hakkındaki Kanunun 90. maddesi uyarınca satış komisyonunda görev almak üzere 1 asil ve 1 yedek üyenin belirlenmesine ilişkin önerge divan tarafından okundu.
SAYIN MECLİS HEYETİNE
İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürlüğü yetki alanında bulunan gayrimenkullerin 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun 90. Maddesi gereğince Gayrimenkul Satış Komisyonunda görev almak üzere Belediye Meclisince Meclis Üyeleri arasından belirlenecek 1 Asil, 1 Yedek Üyenin bildirilmesi istenilmiştir. Satış Komisyonunda görev almak üzere konunun Mecliste görüşülerek bir karar oluşturulmasını arz ederim.
Hasan KARABAĞ
Belediye Başkanı
HATİCE TATLI- Evet. Şimdi çok işlerli değil hep veriyoruz biliyorsunuz kaç kez geçti. Bu kez de Karşıyaka Vergi Dairesinden geldi. Bir tane asil bir tane yedek. Biz hemen burada asil üyelik için Sayın Ali ALAN'ı öneriyoruz. Yedek üyelik için de Ak Parti Grubundan bir isim rica ediyoruz.
HÜSNÜ BOZTEPE- Biz Ak Parti Grubu olarak Kemal BÜYÜKKESİM'i öneriyoruz.
BAŞKAN- Tamam.
HATİCE TATLI- Ali ALAN ve Kemal BÜYÜKKESİM'i oylayalım.
BAŞKAN- Ve bu maddede tespit edilen 1 asil ve 1 yedek üye önerisi Ali ALAN ve Kemal BÜYÜKKESİM'dir. Oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
4- Belediyemiz tarafından İzmir Kalkınma Ajansına sunulacak "Çevre dostu yenilenebilir enerjiyle çalışan tasarruflu atık yönetim projesi" kapsamında Başkan Yardımcısı Sayın Yıldırım AYAZ'a yetki verilmesine ilişkin önerge divan tarafından okundu.
SAYIN MECLİS HEYETİNE
Bayraklı Belediyesi 06.03.2008 gün ve 5747 Sayılı Kanuna göre kurulmuş olup İzmir'de faaliyetlerini sürdürmektedir. Belediyemiz Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliğinin 26. Maddesi uyarınca çevre dostu yenilenebilir enerjiyle çalışan Tasarruflu Atık Yönetimi Projesi için proje hesabını açma, bu hesaba para aktarma ve bu hesaptan harcama yapma İzmir Kalkınma Ajansına sunulacak yukarıda bahsi geçen proje kapsamında kurumumuzu temsile ilzama ve proje belgelerini imzalama yetkisinin Belediyemiz Başkan Yardımcısı Sayın Yıldırım AYAZ'a verilmesi hususunda bir karar alınmasını arz ederim.
Hasan KARABAĞ
Belediye Başkanı
HATİCE TATLI- Daha önce Stratejik Planda da yer altı konteynırlarının %20'sinin yer altına alınmasına ilişkin bir bölümümüz vardı zaten. Bu çerçeve içinde değerlendirilen bu projede Kalkınma Ajansı biliyorsunuz %75'ini, %25'ini de Belediye ödemek koşuluyla bu tür projeler. Böyle bir proje sunulacak. Ve bu nedenle de yetkili kılınan Yıldırım AYAZ'a yetki verilmesi talebini oylarınıza sunuyoruz.
BAŞKAN- Evet.
HÜSNÜ BOZTEPE- Biz de oylanmasını talep ediyoruz.
BAŞKAN- Tamam. Bu Maddenin kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler. Oy birliğiyle kabul edilmiştir. 5
5- Belediyemiz tarafından İzmir Kalkınma Ajansına sunulacak "Geçici hayvan bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi projesi" kapsamında Başkan Yardımcısı Sayın Serpil ESLEK'e yetki verilmesine ilişkin önerge divan tarafından okundu.
SAYIN MECLİS HEYETİNE
Bayraklı Belediyesi 06.03.2008 gün ve 5747 Sayılı Kanuna göre kurulmuş olup İzmir'de faaliyetlerini sürdürmektedir. Belediyemiz Kalkınma Ajansları ve Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliğinin 26. Maddesi uyarınca geçici hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezi projesi için, proje hesabını açma, bu hesaba para aktarma ve bu hesaptan harcama yapma İzmir Kalkınma Ajansına sunulacak yukarıda bahsi geçen proje kapsamında kurumumuzu temsile, ilzama ve proje belgelerini imzalama yetkisinin Belediyemiz Başkan Yardımcısı Sayın Serpil ESLEK'e verilmesi hususunda bir karar alınmasını arz ederim.
Hasan KARABAĞ
Belediye Başkanı
BAŞKAN- Evet.
HATİCE TATLI- Aynı çerçeve içinde biraz önce sunumda da
BAŞKAN- Biraz önce sunmuştuk.
HATİCE TATLI- Doğançayda söz edilen geçici hayvan bakım evi ve rehabilitasyon projesi bunu da Başkan yardımcısı Serpil ESLEK'e yetki verilmesinin oylanmasını talep ediyoruz.
HÜSNÜ BOZTEPE- Sayın Başkan biz de oylanmasını talep ediyoruz.
BAŞKAN- Teşekkür ederim.
HÜSNÜ BOZTEPE- Aynı zamanda biz Ak Parti Grubu olarak da bir herhangi bir katkımız olursa bu konuda da her türlü katkıyı ve desteği vermeye hazır olduğumuzu burada bildiririz.
BAŞKAN- Teşekkür ederim. Bu konuyla ilgili beş altı proje oldu galiba bizim müracaat ettiğimiz. Ne kadar oldu Hamza? Sen de ne kadar var? Bir tane var. Temizlik İşlerinin iki tane var. Bir tane sizin var. Dört beş projeyle müracaatımız var bizim. O bakımdan Kalkınma Ajansı fonlarını kullanmamız lazım biz yeni belediyeyiz. Bu maddenin de kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler. Oy birliğiyle kabul edilmiştir.
6- Belediyemiz tarafından İzmir Kalkınma Ajansına sunulacak "Bayraklı Denizcilik Merkezi Projesi" kapsamında Başkan Yardımcısı Sayın Hamza IŞIK'a yetki verilmesine ilişkin önerge divan tarafından okundu.
SAYIN MECLİS HEYETİNE
Belediyemiz Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliğinin 26. Maddesi uyarınca Bayraklı Denizcilik Merkezi Projesi için proje hesabını açma, bu hesaba para aktarma ve bu hesaptan harcama yapma İzmir Kalkınma Ajansına sunulacak yukarıda bahsi geçen proje kapsamında kurumumuzu temsile, ilzama ve proje belgelerini imzalama yetkisinin Belediyemiz Başkan Yardımcısı Sayın Hamza IŞIK'a verilmesi hususunda karar alınmasını arz ederim.
Hasan KARABAĞ
Belediye Başkanı
BAŞKAN- Evet.
HATİCE TATLI- Bu da Kalkınma Ajansına ilişkin hazırlayacağımız bir proje Denizcilik kültür ve eğitimini geliştirmek amacıyla hazırlanan.
BAŞKAN- Kalkınma Ajansına müracaat ediyoruz dinleyiciler bilgilensin. Nasıl bir proje? Ne oluyor orda? Kredi mi veriyorlar bize?
HATİCE TATLI- Evet. Şimdi
BAŞKAN- Bedelsiz.
HATİCE TATLI- Ayın 26'na kadar sunulacak %75'ini Kalkınma Ajansı ödüyor ve ne kadar 600 Milyar'a kadar bu bedel olabiliyor. 25.000 ile 600.000 Lira arasında genellikle projeler. Ve bunun %75'ini Kalkınma Ajansı, %25'ini de Belediyeler ödemek koşuluyla veriyor bu projelerini.
BAŞKAN- Tamam.
HATİCE TATLI- Ve burada da Denizcilik Kültürü ve Eğitimi ile ilgili projede Hamza IŞIK'a yetki verilmesinin oylanmasını talep ediyoruz.
HÜSNÜ BOZTEPE- Sayın Başkan bizce de çok önemli proje bu. Özellikle Bayraklı'nın uzun bir sahil şeridi de var. Biz de oylanmasını talep ediyoruz.
BAŞKAN- Evet. Şimdi bu projeyi dinledim çok hoş bir proje bizim havuzun yanında böyle orda bir Denizcilik şeyi kurmak istiyorlar. İnşallah denizle buluştururuz Bayraklı insanını bu projeyle. Bu projenin de kabulünü oylarınıza sunuyorum bu maddenin. Kabul edenler, etmeyenler. Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Komisyondan gelen raporların görüşülmesine geçtik. 1
IV. KOMİSYONLARDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ
1- Belediyemizde boş bulunan Norm kadro cetvelimizde mevcut 6. Dereceli Ölçü Ayar Memuru Kadrosuna karşılık 2010 yılında tavan ücret üzerinden aylık ödenmesinin kabulüne ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu divan tarafından okundu.
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU
Bayraklı Belediye Meclisinin 01.03.2010 tarihli toplantısında Komisyonumuza havale edilen İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 25.02.2010 gün ve 487 Sayılı Başkanlık önergesi Komisyonumuzun 04.03.2010 tarihinde yapmış olduğu toplantıda incelendi. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinde Sözleşmeli olarak istihdam edileceklere ödenecek net ücret söz konusu kadro unvanı için 1'inci derecenin 1'inci kademesi esas alınmak suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre tespit edilecek her türlü ödemeler toplamının net %25 fazlasını geçmemek üzere Belediye Meclisi Kararıyla belirlenir. Genel Hükümlere göre 1'inci dereceden kadro ihdas edilmeyen kadro unvanları için ise, o kadro unvanından ihdası yapılmış en yüksek kadro derecesinin 1'inci kademesi esas alınır ve yapılacak ödemenin azami tutarı yukarıda belirtilen usule göre tespit olunur denilmekte olduğundan Belediyemizde boş bulunan 24.02.2010 gün ve 10/38 Sayılı Meclis Kararı ile onaylı Norm Kadro cetvelimizde mevcut 6'ıncı dereceli Ölçü Ayar Memuruna 2010 Yılında belirlenen tavan ücret üzerinden aylık ödenmesi Komisyonumuzca oy birliğiyle kabul edilmiştir.
Sayın Meclisin Onayına Arz Olunur.
HATİCE TATLI- Önergenin Komisyondan geldiği biçimde oylanmasını talep ediyoruz.
HÜSNÜ BOZTEPE- Biz de Sayın Başkanım Komisyondan geldiği
BAŞKAN- Bu maddeyi Komisyondan geldiği şekliyle oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler. Oy birliğiyle kabul edilmiştir.2
2- Belediyemiz işletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde işletme kurulmasının oy çokluğu ile kabulüne ilişkin Hukuk komisyonu raporu divan tarafından okundu.
HUKUK KOMİSYONU RAPORU
Bayraklı Belediye Meclisinin 01.03.2010 tarihli toplantısında Komisyonumuza havale edilen İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün 01.03.2010 gün ve 03 Sayılı Başkanlık önergesi Komisyonumuzun 04.03.2010 tarihli toplantısında incelendi. Söz konusu önergenin 5393 Sayılı Belediye Kanununun 71. Maddesi ile 14 ve 15. Maddelerine uygun olduğundan oy çokluğu ile kabulüne karar verilmiştir. Kurulacak olan İşletmenin faaliyetleri arasında gösterilen Kreşin sadece Belediye çalışanlarına yönelik olabileceği hususu da görüş olarak kabul edilmiştir.
Sayın Meclisin Onayına Arz Olunur.
BAŞKAN- Buyurun.
HATİCE TATLI- Önergenin Komisyondan geldiği bir biçimiyle kabul edilmesinin oylanmasını talep ediyoruz.
HÜSNÜ BOZTEPE- Sayın Başkanım bu konuyla ilgili bizim Komisyon Üyemizin bir görüşü var. Görüşünü söylemek istiyor ret gerekçesini.
ENDER DOĞAN- Sayın Başkan, değerli Meclis Üyeleri, bu karar Komisyondan oy çokluğuyla çıktı yani biz grup olarak işletme ve İştiraklerin yani öncelikle şunu söylemek istiyorum. Çerçeve çok geniş tutulmuş. Yani biz İlçe Belediyesiyiz Büyükşehir Belediyesi değiliz ve genelde bu tür iştirakler Büyükşehir Belediyeler bünyesinde yapılıyor. Yani bizim Büyükşehir Belediyemizin bir ekmek üretim fabrikası var şu anda kuruldu yeni kuruldu. Orda yetkilerin içinde işte ekmek fabrikası kurulması diyor yani bu zaten faaliyete geçecek gerçek anlamda yapılacak bir uygulama değil. Bu çerçeve çok geniş tutulmuş. Bir de Yasanın gerekçesinde zaten, su, toplu taşıma hizmetleri ve toplu konut uygulaması gibi faaliyetler açısından İştirakler kurulabileceğini söylemiş. Ayrıca kurulacak işletmelerin de aynı Belediyelerin kuracağı şirketlerdeki mevzuata tabi olduğu İç İşleri Bakanının onayı gerektiği, Bakanlar Kurulu kararıyla yapılması gerektiği ifade ediliyor. Yani bunu ifade etmek istiyoruz.
BAŞKAN- Teşekkür ederim. Bizim İşletme ve İştirakler Müdürlüğü içeriği konusunda çok yakında onay almış bir Belediyemizin Müdürlüğünün içeriğini de aldık öyle yaptık. Buyurun.
PINAR SUSMUŞ- Sayın Başkanım biz bu konuyu Hukuk Komisyonunda değerlendirirken zaten komisyonun görevi Hukuksal açıdan konuyu irdelemektir. Doğrudan doğruya yasa maddesine baktığımız da 71. Maddede bu konuda açık bir hüküm var. Üstelik Bakanlık izni de gerekiyor böyle bir işlemi yapmamız için. Hukuksal açıdan hiçbir sakıncası olmadığı için biz bunu kabulünü uygun gördük. Ak Parti Grubundaki arkadaşımız o komisyonda görüşülürken bu gerekçeleri ileri sürmemişti ki, bize göre de zaten irdelenmesi gereken konu Hukuksal açıdan bunun mümkün olup olmadığıdır. Kanunda çok açık hükmü bulunan bir konuda diğer hangi konularda faaliyette bulunacağı konusu tamamen Müdüriyetin inisiyatifinde olan bir husustur. Hukuka uygun olan bu konuda
BAŞKAN- Hukuk Komisyonu öyle evet
PINAR SUSMUŞ- Farklı bir görüş oluşması mümkün değil diye düşünüyoruz.
BAŞKAN- Teşekkür ederim.
HÜSNÜ BOZTEPE- Sayın Başkanım bu konuyu ilgili Bakanlıktan biz izin mi alacağız bu saatten bundan sonra onu bir açıklarsanız.
BAŞKAN- Tabii yönetmeliğini Bakanlık onaylıyor.
HÜSNÜ BOZTEPE- Şunu bir de söyleyeyim aslında biz Başkanım şu şirket kuruluşunu
BAŞKAN- Şirket devam ediyor.
HÜSNÜ BOZTEPE- Ha onu bir an önce yapsak aslında bunlara gerek bile kalmayacak.
BAŞKAN- Devam ediyor. Devam ediyor.
HÜSNÜ BOZTEPE- Onu biz bir an önce getirip Mecliste ana sözleşmesini bir geçirirsek,
BAŞKAN-Söyleyeceğiz muhasebeci arkadaşımıza bu hafta zorlayalım Hatice Hanım
HATİCE TATLI- Tamam Başkanım.
HÜSNÜ BOZTEPE- Çünkü
BAŞKAN- Nerde takıldı şirket kuruluşu?
HATİCE TATLI- Görüştüğümüzde ortakların da bulunduğu ve çalışmaların son aşamaya geldiği ifada etti.
BAŞKAN- Önümüzdeki Meclise gelir herhalde büyük bir olasılıkla. Siz de takip edin zaten
HÜSNÜ BOZTEPE- Sayın Başkanım aslında onu biz mesela Anonim Şirket değil de Limited olarak kuralım.
BAŞKAN- Limited olarak yaptık zaten.
HÜSNÜ BOZTEPE- Çünkü Anonim şirket kaç kişi olacak
BAŞKAN- Limited yaptık.
HÜSNÜ BOZTEPE- Bunların biz bir an önce ana sözleşmesini Çünkü Meclise bir daha gelecek. Meclise gelecek ana sözleşmesi
BAŞKAN- Limited yaptık. Limited
HÜSNÜ BOZTEPE- İsmi ne olacağı işte sermayesi Meclisten geçirelim biz bir an önce başvurumuzu yapalım.
BAŞKAN- Yapalım.
HÜSNÜ BOZTEPE- Ha izin çıkar çıkmaz. Çünkü şunun için biz geç kalırsak Sayın Başkanım yarın öbür gün bakınız diyelim ki 30, 40 tane başvuru varmış. Çünkü bizim 43 tane yeni İlçemiz oluştu Türkiye'de bunların hepsi diyelim baş vurmuş ve bunlar geçti, yarın öbür gün demesinler ki ya da demeyiniz ki, bakın işte arkadaşlar Ak Partililer kendi belediyelerine verdiler ama bize vermediler. Çünkü biz bir yıldır daha şirketi kuramadık.
BAŞKAN- Ama siz kendi Belediyelerinize verdiniz mi bize de verirsiniz yani.
HÜSNÜ BOZTEPE- Daha verilmedi çünkü Başkanım bir an önce başvuralım. O anlamda. Mesela Aliağa Belediyesi başvurmuş Başkanım bakın ki yeni yani şu an
BAŞKAN- Tamam söyle Mahmut'a o yarın bak o konuda siz de lütfen yardımcı olun.
HÜSNÜ BOZTEPE- Tamam o zaman söyleyelim gerisi kolay.
BAŞKAN- Tamam
HÜSNÜ BOZTEPE- Meclise gelmesi lazım bir daha.
BAŞKAN- Evet şimdi bu ilgili maddenin kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler. Komisyondan geldiği gibi kabul edilmiştir. Oy çokluğuyla. 3
3- Bayraklı ilçesi Adalet mahallesi 26322 ada 1 nolu parselde ?Kreş? alanının B.H.A ?Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi? amaçlı Belediye Hizmet Alanı (B.H.A) olarak fonksiyon değişikliğine yönelik plan tadilatının oy birliği ile kabulüne ilişkin Eğitim, Kültür komisyonları ortak raporu ve oy çokluğu ile kabulüne ilişkin İmar komisyonu raporu divan tarafından okundu.
İMAR KOMİSYONU RAPORU
Bayraklı Belediye Meclisinin 01.02.2010 tarihli toplantısında Komisyonumuza havale edilen Plan Proje Müdürlüğünün 25.01.2010 gün ve 50 sayılı Başkanlık önergesi Komisyonumuzun 04.03.2010 tarihinde yapmış olduğu toplantıda incelendi. Bayraklı İlçesi Adalet Mahallesi 25N-IIIa Paftada Belediyemiz mülkiyetindeki 26322 Ada,1 no'lu Parsel yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planlarında E1 yapılanma koşullu Kreş Alanı olarak ayrılmış olan taşınmazın kültür, sanat, eğitim ve spor merkezi olarak değerlendirilebilmesi için E=1.20 Hmax=9,80 metre yapılanma koşullu BHA olarak fonksiyon değişikliğine yönelik plan tadilatı teklifi Komisyonumuzca oy çokluğuyla kabul edilmiştir.
Sayın Meclisin Onayına Arz Olunur.
KÜLTÜR VE EĞİTİM KOMİSYONLARI ORTAK RAPORU
Bayraklı Belediye Meclisinin 01.02.2010 tarihli toplantısında Komisyonlarımıza havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğünün 25.01.2010 gün ve 50 sayılı Başkanlık önergesi Kültür Komisyonunun 17-25.02.2010, Eğitim Komisyonunun 2-3-4.03.2010 tarihlerinde yapmış oldukları toplantılarda incelendi. Bayraklı İlçesi Adalet Mahallesi 25N-IIIa Paftada Belediyemiz mülkiyetindeki 26322 Ada,1 no'lu Parsel yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planlarında E=1 yapılanma koşullu Kreş Alanı olarak ayrılmış olan taşınmazın kültür, sanat, eğitim ve spor merkezi olarak değerlendirilebilmesi için E=1.20 Hmax=9,80 metre yapılanma koşullu BHA olarak fonksiyon değişikliğine yönelik plan tadilatı teklifi Komisyonlarımızca oy birliğiyle kabul edilmiştir.
Sayın Meclisin Onayına Arz Olunur.
BAŞKAN- Evet
HATİCE TATLI- Komisyonlardan geldiği biçimiyle oylanmasını talep ediyoruz.
BAŞKAN- Evet buyurun.
HÜSNÜ BOZTEPE- Sayın Başkanım raporla ilgili sorum var
BAŞKAN- Kültür Komisyonu oy birliğiyle.
HÜSNÜ BOZTEPE- Kültür Komisyonu oy birliği
BAŞKAN- Evet diğeri oy çokluğu.
HÜSNÜ BOZTEPE- Öteki oy çokluğu. İmar komisyonu raporu ile ilgili İmar Komisyonu Üyemiz açıklama yapacak. Neden gerekçesini söyleyecek. Daha sonra da hangi Komisyondu bir de Eğitim komisyonu raporu ile ilgili arkadaşlar görüşlerini söyleyecekler.
BAŞKAN- Buyurun evet.
NESRİN İLHAN- Sayın Başkan değerli Meclis Üyeleri, İmar Komisyonu olarak Ak Parti Grubu olarak muhalif oy kullandık. Bunun da gerekçesi buradan okuyacağım. Plan Yapımına ait Dair Esaslara yönetmeliğin 27. Maddesi uyarınca Plan değişikliği yolu ile teknik ve sosyal alt yapı alanlarının kaldırılamayacağı ve azaltılamayacağı ancak aynı bölgede eşdeğer teknik ve sosyal alt yapı alanı ayrılması ile plan değişikliği yapılabileceği nedeniyle bir de yakın bir zamanda bu bölgede Kreşe şiddetle ihtiyaç duyulacağını düşündüğüm için.
BAŞKAN- Evet şimdi kreş kreşle ilgili açıklama yapın sonra ben açıklama yapacağım.
CİNDİ CAN POLAT- Sayın Başkanım değerli arkadaşlar hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Adalet Mahallesi 26322 Ada,1 no'lu Parsel'de kreş alanı Belediye Hizmet Alanı açılımında kültür, sanat, eğitim merkezi amaçlı Belediye Hizmet Alanı olarak fonksiyon değişikliği konusu Komisyonumuzda görüşülmüştür. Konuyla ilgili olarak ilgili Müdürlüklerden aldığımız görüşler neticesinde Müdürlüklerimizin bu alan kreş alanıyla ilgili olarak İl Milli Eğitim ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüştüklerini bu görüşmeler neticesinde bu alanı kreş alanı için yeterli bir alan olmadığı kanaatine varıldı ve bunun sözlü ve yazılı olarak Belediyemize bildirileceği konusu geldiği söylenmiştir. Bunun neticesinde bu alanın atıl kalmaması maksadıyla bu alanın kreş alanı olarak eğer Milli Eğitim Müdürlüğünce kreş alanı olarak eğer değerlendirilmeyecek ise alanın atıl kalmaması maksadıyla Belediyemizce bu alanda sportif faaliyetlerin yapılacağı bir çok amaçlı spor salonu bunun içinde kültürel ve eğitimsel çalışmalarında yapılacağı bir alanın bir merkezin yapılmasının uygun olduğu kanaatine oy çokluğuyla vardık. Ayrıca Sayın Başkanım şimdi tabi bu planlar Nesrin Hanım belirtti bunlar geçmiş zamanlarda hazırlanmış planlar. Bu planlar hazırlandığında bu bölgeler oluşmamıştı. Ancak bölgeler oluştukça günümüzün şartları da göz önünde tutulduğunda oluşum şartları göz önünde tutulduğunda bu tür değişikliklerin olabileceği kanaatine vardık. Ayrıca bu konuyla ilgili olarak da Danıştay'ın da bir kararı var. Olması noktasında. Bu kadar Başkanım.
BAŞKAN- Teşekkür ederim. Buyur Baki Bey.
BAKİ DURMUŞ- Sayın Başkan değerli arkadaşlar, arkadaşlar bu arsanın tamamı arsamızın tamamı 1200 m2 şimdi burada çok amaçlı spor salonu düşünülüyor. İşte kültürel
BAŞKAN- Spor salonu demiyor orda bak eğitim kültür
BAKİ DURMUŞ- Eğitim amaçlı kültür faaliyeti falan tamamı kültür sanat bunun tamamı 1200 metre böyle bir
BAŞKAN- Emsal 1.2
BAKİ DURMUŞ- Yani böyle bir alan
BAŞKAN- 1.2 yalnız.
BAKİ DURMUŞ- 1200 metre arsanın tamamı 1200 metre biz böyle bir salonu buraya nasıl
BAŞKAN- İşimiz salon değil sadece salon değil oradaki Eğitim Kültür Merkezi olarak düşünüldü. 1.2 Emsal veriliyor. Daha da büyüyor.
BAKİ DURMUŞ- Sayın Başkanım bana Komisyon toplantısında bir örnek bölge gösterildi. Adnan SAYGUN spor,
BAŞKAN- Adnan SAYGUN Kültür Merkezi
BAKİ DURMUŞ- Kültür Merkeziyle alakalı şimdi bir öyle bir projenin oraya sığma imkanı yok.
BAŞKAN- Her proje öyle olmak zorunda değil ki, biz yer buldukça bunun boyutlarını büyülterek küçülterek yapabildiğimiz kadar Bayraklımıza tesis kazandırmaya çalışıyoruz.
BAKİ DURMUŞ- Bir de Başkanım o bölgede yoğunluk olacak. Çünkü dikey binalar olacak o bölgede tamamı yeniden yapılacak o bölgenin. Orada Kreşe de ihtiyacımız olacak bizim.
BAŞKAN- Milli Eğitim yapmıyor. Bakın şimdi Bayraklının merkezinde bir boş arsa var. Hani çocuklara oyun alanı falan yaptık biz.
BAKİ DURMUŞ- Zaten Eğitim Alanı olarak ayrılmış Başkanım.
BAŞKAN- Orası Eğitim Alanı Milli Eğitimce Okul Alanı olarak ayrılmış. Fakat çok uzun yıllar önce yapılmış planlar gelişen koşullar içinde ihtiyaca cevap vermiyor. Milli Eğitim diyor ki kardeşim benim lise alan kriterim 10.000 m2 diyor. Alana bakıyorsun 7000 m2. Yapmam buraya diyor. Ne yapacaksın o arsayı şimdi. Bir şeyler yapmamız lazım arkadaşlar.
BAKİ DURMUŞ- Başkanım Milli Eğitimden görüş alındı mı?
BAŞKAN- Görüş alındı. Alındı.
BAKİ DURMUŞ- Ama biz de görüş alınacak diye şey oldu biz ondan sonra
BAŞKAN-Yapmayacağız biz de diyor kreş yapmayacağız diyorlar. Zaten biz Büyükşehre bunu gittik dedik ki Büyükşehirden de geçmesi söz konusu bir dakika Hüsnü Bey. Büyükşehre giderken görüş Milli Eğitimin görüşü de gidecek. Milli Eğitim diyecek ki ben buraya ihtiyacım yoktur yazısı, koymazsa zaten Büyükşehir geçirmiyor. Bu konu budur.
HÜSNÜ BOZTEPE- Sayın Başkanım aslında biz tabii ki böyle bir şeye karşı değiliz. Bizim amacımız biz bir çok yerde para harcamayalım. Daha büyük bir yer daha güzel bir şey 7,8, 10 mahallenin değil bütün Bayraklının faydalanabileceği bir yer olsun diye ondandır. Çünkü 1200 m2 Başkanım sen de biliyorsun çekmesi şuyu buyu olacak ortada küçük bir şey olacak diye yani boşu boşuna masraf etmeyelim. Aslında bizim de devamlı söylediğimiz bizim Hizmet Binası biz yarın öbür gün yapabilirsek büyük bir yerde işte burada bu tip kültür şeyleri de koyabiliriz. Büyük bir Belediye Hizmet binası yaparız. Sergi Salonları açılır Kültür Merkezleri açılır, her türlü Konservatuarlar açılır. Her şey olabilir. Bundan dolayı biz diyoruz ki paramızı böyle sağa sola küçük küçük yerlere harcamayalım.
BAŞKAN- Hiçbir şey yok Bayraklıda.
HÜSNÜ BOZTEPE- Ondan dolayı Başkanım. Yoksa biz böyle bir şeye karşı değiliz. Kreş için küçük olan bir şey için yani Kültür Sanat Eğitim Merkezi için bence çok daha küçüktür diye düşünüyorum. Yani oraya başka şekilde değerlendirebiliriz diye düşünüyorum. Ha biz gene Başkanım orada
BAŞKAN- Zaten orası çok amaçlı bir ifade kondu oraya Kültür Sosyal bilmem ne bir sürü şey var. Oraya uygun bir proje hazırlayacağız.
HÜSNÜ BOZTEPE- Şimdi Başkanım hayır biz yeniden gözden geçirelim biz yeniden burada bunu oy birliği yapalım ama yani bir daha bence düşünerek
BAŞKAN- Büyükşehre gidecek şimdi bir ay bir ay atıyor bu.
HÜSNÜ BOZTEPE- Yani zaten Büyükşehirde, Büyükşehirden de büyük ihtimalle bu dönecek yani
BAŞKAN- Büyükşehrin yetkilileriyle Hüsnü Bey Büyükşehrin yetkilileriyle Daire Başkanlarıyla görüşüldü. Bu Projeyi olumlu zaten biz Büyükşehirle görüşmeden oraya bir proje götürmüyoruz. Ne diye oyalanalım ki
HÜSNÜ BOZTEPE- Bence doğrusu da o.
BAŞKAN- İlgili kurum ile Milli Eğitimse Milli Eğitim, Sağlık Müdürlüğüyse Sağlık Müdürlüğü kardeşim buraya siz bir şey yapacak mısınız? Yapmayacağız yazısını almadan Büyükşehre gitmeden Büyükşehrin görüşünü almadan proje götürmüyoruz. Plan tadilatı götürmüyoruz. Ne diye uğraşacağım ben ya. Uğraşmam.
HÜSNÜ BOZTEPE- Tamam Başkanım oylamaya geçelim Sayın Başkanım.
BAŞKAN- Evet bu maddenin kabulünü oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler. Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Teşekkür ederim arkadaşlar. Bitti mi kızım Komisyondan gelen şeyler? 5. Dilek ve temenniler bölümündeyiz arkadaşlar buyurun.
V. DİLEK VE TEMENNİLER
HATİCE TATLI- Sayın Başkan değerli Meclis Üyeleri 1977 Yılından bu yana 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmakta, anılmakta. Hiç olmazsa 365 günün iki günü Kadınlara ait diye düşünüyoruz. Ve dünyadaki tüm emekçi kadınlarımızın emeklerine sağlık diyoruz ve Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz. Grup olarak kutluyoruz. Ve ayrıca sizin Gruba da bıraktım, Belediyemizin hazırladığı program var. Sizlerin de katılımınızı ve duyurular yapmanızı rica ediyorum bu anlamda ve tüm kadınların emeklerine saygı duyuyorum.
BAŞKAN- Evet çok teşekkür ederiz. Buyurun Hüsnü Bey.
HÜSNÜ BOZTEPE- Sayın Başkanım değerli Meclis Üyeleri hepinizi tekrar sevgiyle selamlıyorum. Biz de aynı şekilde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz ama bence kadınlarımız için bir gün yetmez. Aslında 365 günün ve geriye kalan o 6 saat 365 ve artı 6 saat kadınlar bizim anamızdır, kadınlar bizim yârimizdir. Kadınlar aslında hep bizim başımızın tacıdır. Ama aynı şekilde kadınlarımızın siyasette de daha iyi noktaya gelmesini biz çok istiyoruz. Özellikle siyasi partilerde işte mahalleden tutalım mahalle delegesi, İlçede İl delegeliği yönetim kuruluna işte daha sonra kurultay delegeliğine özellikle temsil edilmesini çok arzu ediyoruz istiyoruz. Biz de o yüzden sadece bir tek 8 Mart'ın kadınlarımıza yetmeyeceğini biliyoruz ama tekrar söylüyorum kadınlar bizim her şeyimizdir zaten onlar bizim anamızdır, yârimizdir, canımızdır. Dünya Kadınlar gününü ondan dolayı özellikle Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum.
BAŞKAN- Evet Tekelci Kadınlar başta olmak üzere Tekelci
HÜSNÜ BOZTEPE- Sayın Başkanım tabiki emekçi kadınlar zaten. Yani öbür kadınların zaten ihtiyacı yok. Onların zaten ihtiyacı yok. Sayın Başkanım Soğukkuyu Mahallesi ile ilgili bir şikâyetler var. 1846 Sokak
BAŞKAN- Geçit istiyoruz. Yaya geçidi.
HÜSNÜ BOZTEPE- Bu özellikle Başkan yaya geçidi dışında da şeyler de var asfaltlamayla ilgili. Yol bozukluğuyla ilgili
BAŞKAN- Başladık asfaltlamalara arkadaşlar. İstersen başlamadan ben söyleyeyim. Büyükşehir Belediye Başkanımıza dedik ki yağmurlar yağdı gecekondu sokaklarım benim dökülüyor. Diğerleri de kazıyor bu Telekom. Dedim bir asfalt ekibi kurduk biz bize dedim asfalt rica ediyorum. Sonsuz asfalt vereceğini söyledi ve vermeye başladı. Asfaltlama başladı ama yağmurlar müsaade ettikçe asfaltlıyoruz arkadaşlar. Buyurun Hüsnü Bey.
HÜSNÜ BOZTEPE- Tekrar isterseniz baştan alayım Başkanım 1846 Sokak, 1845/1 Sokak, 1845/2 Sokak,1845/3 Sokak, 6062 Sokak, 6063 Sokak,1848 Sokak, 1844 Sokak taksim 7 no:10 önünden itibaren 1847/17, 1846/7, 1847/22 1847/21 bunlar herhalde numarası Başkanım 7465 Sokak, 7275 Sokak bu sokak asfalt kaplama yapılması, 1846, 1845/3
BAŞKAN- Yama mı? Kaplama mı? Yama mı? Kaplama mı?
HÜSNÜ BOZTEPE- Başkanım bunlar asfalt kaplama, yamayı biraz sonra bu saydıklarım yama. 1846, 1845/3, 1847/2, 1846/7, 6065, 1847/13, 1847/10, 1847/15, 1595, 1847 no önü bu sokaklara yama yapılması. 1847/13 ve 1847/16 sokağın girişine refüj yapılması. 1844/7 ve Akın Kıvanç Sokağının girişine refüj yapılmasını Sayın Başkanım bunları biz Ak Parti Grubu olarak söylüyoruz. Siz de gerekeni
BAŞKAN- Sen bu gün Soğukkuyu Muhtarına uğradın galiba? Öyle görünüyor. Muhtarım burada ya veriyor onları bize.
HÜSNÜ BOZTEPE- Olsun Başkanım biz burada söyleyelim de siz de ona göre gereğini yaparsınız.
BAŞKAN- Tamam kayıtlara geçti onları alayım ben. Alayım o kayıtlara geçti tamam teşekkür ederim Hüsnü Bey.
HÜSNÜ BOZTEPE- Başkanım biz teşekkür ederiz.
KASETİN ARKA YÜZÜNE GEÇİLDİ
BAŞKAN- Yama olan, kaplama ihtiyacı olan yerlerde haklısınız bu tür uyarıları alalım. Muhtarlara uğruyorsunuz. Yaşar Bey burada Yaşar Bey'in Mahallesine bu sene güzel işler yapacağız. Diğer Muhtarlarımızın olduğu gibi. Yıldırım Bey aldınız mı notları? Nerden aldın ben görmedim seni oradan alırken. Muhtarından aldın sen de az kurnaz değilsin. Ana artel mi orası? Bütün sokakları sadece Soğukkuyu değil bütün sokakları tarıyoruz. Tespit edilen bütün yerlere hava elverdikçe yama asfalt girecek. Ekipler oluşturduk dört beş tane ekip mi oluşturuldu Yıldırım Bey? Kaç ekip ile çalışacağız? Yama, asfalt, tamir yeni ekiple beraber. Evet, dört beş ekiple gireceğiz inşallah yağmurlar elverdiği ölçüde. Evet, başka dilek ve temenniler. Konuşmak isteyen arkadaş var mı?
HÜSNÜ BOZTEPE- Başkanım son kez bir şeyler söyleyeyim. Özellikle bu İlçemizde bazı esnaflar gibi daha önce hep gündeme getirdik. Bu kapatılmayla ilgili bu konu Başkanım biraz daha özverili şey yaparsak zaman verirsek arkadaşlara.
BAŞKAN- Ruhsatla ilgili mi?
HÜSNÜ BOZTEPE- Yani mesela ruhsatla ilgili. 2004 Yılında örneğin 2004 yılından önce inşaatını yapmış 1970'lerde yapmış. Daha sonra affa da uğramış fakat alt katına elektrik almamış üst katına elektrik almış ona göre vergisini ödüyor emlak vergisini ödüyor. Bütün belgeleri var. Buna rağmen işte alt kata elektriği o zaman alamadığı için dükkân olarak gözüken yere elektriği şu an alıyor. Ona benzer kapatılmalar var. Cezalar kesiliyor. Buna Sayın Başkanım bir ilgilenirseniz bir bakarsanız. Çünkü vatandaş hakikaten çok büyük sıkıntılar çekiyorlar. Çok büyük önemli bir şey olmazsa çevreye ve sağlığa zarar vermedikten sonra bunlara dikkat etmek lazım.
BAŞKAN- Yasa tabi Amil Hükümler var. 2004 Yılı öncesi yapılan yapıların
HÜSNÜ BOZTEPE- Var Başkanım tabii ki.
BAŞKAN- 10'uncu Ayın 12'sine kadar su, elektrik ve numarataj getirmesi gerekiyor.
HÜSNÜ BOZTEPE- Var Başkanım sana şimdi söyle söyleyeyim. Numaratajı var.
BAŞKAN- Ben seni bir gün Vekil bırakayım. Bütün bu ruhsatları imzala sen. Bu tür ruhsatları.
HÜSNÜ BOZTEPE- Başkanım şimdi ne alakası var?
BAŞKAN- Yani öyle imzalayamıyorlar.
HÜSNÜ BOZTEPE- Şimdi ben de diyorum ki.
BAŞKAN- Kanuna bağlı yani
HÜSNÜ BOZTEPE- Ben de sana başkanım diyorum ki burası diyelim ki 5 katlı bir yer. Üst katlara elektriği 1977 de 1982'de almış. Fakat aşağıdaki dükkan olarak işyeri olarak gözüken yere elektrik o zaman almamış. Daha sonra almış 2004'ten sonra almış. Bu
BAŞKAN- Serpil Hanım bu tür yerlerde çözüm nedir?
HÜSNÜ BOZTEPE- Çünkü burada çözüm olabilir o yüzden.
BAŞKAN- Ben mikrofonu alayım, Serpil Hanım.
SERPİL ESLEK (Başkan Yardımcısı)- Şimdi Başkanım tabi Yasada bazı amil hükümler var biliyorsunuz. Daha sonra Türk Ceza Kanunu 184. Maddesinde bir değişiklik oldu. Ve 2004 yılının 10'uncu Ayın 12'sinden itibaren geriye dönük olarak o bölgeye hizmet gittiği tespit edilen yerler için bir ruhsat düzenleme olayını Meclisimize de getirdik biliyorsunuz. Böyle bir uygulama yapıyoruz. Tabi bu bölgelerde sorunlu çok bölge var. Ve birçok yer aslında ev. Evden bakkal olmuş. Ama
BAŞKAN- Yani ticarethane olma koşulu
SERPİL ESLEK- Ticarethane gibi gözükmüyor.
BAŞKAN- Evrakın ticarethane olması gerekiyor.
HÜSNÜ BOZTEPE- Ticarethane gözüküyor.
SERPİL ESLEK- Biz onun için
HÜSNÜ BOZTEPE- Ama elektrik almamış.
SERPİL ESLEK- Şimdi elektrik oluyor, su oluyor.
BAŞKAN- Sadece elektrik su değil ya ne isteniyor başka.
SERPİL ESLEK- Diğer telefon oluyor
BAŞKAN- Telefon olabiliyor.
SERPİL ESLEK- Yani oraya kanal belgesi ki
BAŞKAN- Kanal Belgesi olabiliyor.
SERPİL ESLEK- İşyeri olduğu zaman bir kanal belgesi getirmesi lazım oradan belli oluyor yani işyeri olduğunu ispat ettiği daha doğrusu hizmet gittiğini ispat ettiği bütün belgelerde biz dikkate alıyoruz ki büyük bir patlama var zaten ruhsatta. Yani birçok
BAŞKAN- Ne kadar ruhsat verdik şimdiye kadar?
SERPİL ESLEK- Şimdi arkadaşımıza onu 146
BAŞKAN- Bir ayda bu ay sadece.
SERPİL ESLEK- Ocak 1'den itibaren
BAŞKAN- Ocak 1'den itibaren
SERPİL ESLEK- 146 Yere ruhsat verdik. Yani bu konuda tabii ki yasaların sınırladığı şeyler var bürokrat arkadaşlarımız da sınırsız imza hakkına sahip değil. Sonuç itibariyle o arkadaşlarımız da dışarıda daha sonra Bakanlıktan gelen müfettiş arkadaşlarımıza da tabii ki bunun hesabını verecekler. O anlamda biz arkadaşlarımız esneyebildiği kadar yasalarda
BAŞKAN- Sizin soyadınız ESLEK zaten.
SERPİL ESLEK- ESLEK. Esneyebildiğimiz kadar esnetmeye çalışıyoruz olayı.
BAŞKAN- Ama hiç esnemiyor değil mi Hüsnü?
SERPİL ESLEK- Yok Başkanım.
BAŞKAN- Valla Hüsnü böyle yapıyor.
SERPİL ESLEK- O zaman Başkanım ben önerinize katılıyorum naçizane. Yani bir gün ben
BAŞKAN- Hüsnü'ye verelim bu işi
SERPİL ESLEK- Bir gün ben bırakayım gelen bir evrakları arkadaşlarımız görsün çünkü bir yangın, bir deprem halinde orada ortaya çıkabilecek her türlü sorunda biliyorsunuz Belediye yetkililerimiz Yargı karşısına görevlilerimiz çıkıyor. Ama inanın biz arkadaşlarımıza her türlü elimizden gelen çok sıkıştığımız yerde Bakanlığa görüş soruyoruz. Oradan gelen görüşler doğrultusunda da hareket ediyoruz. Ama
BAŞKAN- Bir de bir kez daha kamuoyu burada Mecliste söyleyelim. Şimdi bu ticarethane olduğunu ve hizmet gittiğini
SERPİL ESLEK- Hizmet gittiğini belgelemesi gerekiyor.
BAŞKAN- Belgeleri bir saysanıza Serpil Hanım neler bunlar?
SERPİL ESLEK- Yani bu elektrik, su, telefon
BAŞKAN- 1. Su, telefon,
SERPİL ESLEK- Hava fotoğrafı ama hava fotoğrafında oranın iş yeri olduğunun görünmesi gerekiyor Büyükşehir Belediyesinde aldıkları hava fotoğrafında. Çünkü bina yukarıdan çekildiği için,
BAŞKAN- Tepeden nasıl belli olacak işyeri olduğu çok zor.
SERPİL ESLEK- Yani onu Büyükşehrin kayıtlarında yazabiliyorlar zaman zaman altlarına işyeri diye.
BAŞKAN- Var mı kayıtlarda öyle?
SERPİL ESLEK- Tabii ki Büyükşehir Belediyesi bu kayıtları tutuyor Başkanım. Kanal belgesi, İzsu'nun kanal belgeleri
BAŞKAN- Kanal belgesi.
SERPİL ESLEK- Bunlar bizim daha
BAŞKAN- Maliyeyle ilgili bir kabul edilmiyor değil mi?
SERPİL ESLEK- Yani
HÜSNÜ BOZTEPE-Başkanım bunların hepsi mi bir tanesi mi?
BAŞKAN- Bunlardan bir tanesi.
SERPİL ESLEK- Bir tanesi Başkanım hepsini değil. Bir elektrik getirdiği
BAŞKAN- Bunlardan bir tanesi
SERPİL ESLEK- Zaman ki yani %80'i o dönemde elektrik makbuzunu getirebiliyor. Tabii ki o belgelerden bir tanesini istiyoruz. Hepsini birden aynı anda istemiyoruz Başkanım.
BAŞKAN- Hepsini bir değil iyice belgeleyecek yani.
SERPİL ESLEK- Yani.
HÜSNÜ BOZTEPE- Şimdi Başkanım şöyle bir şey düşünelim bir bina 4 katlı bina aşağısı dükkân işyeri diye geçiyor. Ve Karşıyaka Belediyesinde yazdılar işyeri diye. Emlak vergisini ödemiş üstünü de 3 katta emlak ev olarak kullanıyor konut olarak. Onların elektriğini suyunu hepsini bağlatmış. 1970'li Yıllarda 80'li yıllarda yapmış. Fakat aşağısına zemin katına almamış elektrik herhalde boş mu bırakmış ne yapmış. Şikâyet var böyle. Bir tanesini aklıma geldi şu an. Mesela bununla ilgili çözüm ne? Aşağıda işyeri gözüküyor. Karşıyaka Belediyesi daha önce yazısında işyeri diye geçiyor. Emlak vergisi işyerine göre
BAŞKAN- Şeyde mi? İmar aflı mı?
HÜSNÜ BOZTEPE- İmar affında tabii.
BAŞKAN- İmar aflı.
HÜSNÜ BOZTEPE- İşyeri geçiyor. Yani hava fotoğrafında burası işyeri diye Allah aşkınıza buna benzer.
SERPİL ESLEK- Başkanım öyle özel bir dosya varsa gönderilsin bakarım tabii.
BAŞKAN- Öyle özel bir dosya varsa çözerim diyor niye söylemiyorsun ya.
SERPİL ESLEK- Varsa öyle bir özel dosya bakarız Başkanım şey değil
HÜSNÜ BOZTEPE- Buna benzer şikâyetler. Yoksa ama
SERPİL ESLEK- Öyle bize öyle gelen bir dosya yok. Ama öyle özel bir gelen dosya varsa üst katlarında
BAŞKAN- İnceleriz bakarız.
SERPİL ESLEK- Bakarız Başkanım ona
HÜSNÜ BOZTEPE- Tamam Başkanım.
SERPİL ESLEK- Yani bize getirirse arkadaşlar
BAŞKAN- Buyurun Cindi Bey. Bir Cindi Bey'e söz vereyim ondan sonra.
CİNDİ CAN POLAT- Sayın Başkanım değerli arkadaşlar, Hüsnü Bey'in belirtmiş olduğu konuyla ilgili ben örneğini iyice dinledim şimdi 4 katlı binanın eğer 3 katında numaratajı, suyu, elektriği var ise ve almış olan tarihleri belli ise 2004 yılına 2003 yılına ait ise hatta 85'ten önce imar affından önce yapılmış ise bunu ispat edebiliyor ise zaten orada o yapıyla ilgili
BAŞKAN- Altını yapmadan üstünü yapacak hali olmadığına göre
CİNDİ CAN POLAT- Hiçbir sıkıntı yaşanmaz zaten. Yani bu konuyla ilgili vatandaşın sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. Problem olmaz zaten. Yani eğer Sayın Başkanım
BAŞKAN- Hayır ilgili Başkan Yardımcım hayır demiyor. Buyursun gelsin çözerim ben diyor.
CİNDİ CAN POLAT- Sayın Başkanım eğer o zemin katla ilgili numarataj krokisi yada su, elektrik almadılar ise bu gün gidip müracaat edip numarataj krokisi alabilirler. O numarataj krokisiyle de artık diğer evrakları tam ise ruhsatlarını da bağlayabilirler.
BAŞKAN- Evet buyurun Ender Bey.
ENDER DOĞAN- Sayın Başkan öncelikle şunu ifade edeyim yani mevcut yerin iş yeri olarak hizmet alması zorunluluğu yok. Yani
BAŞKAN- Serpil Hanım dinliyor musunuz?
ENDER DOĞAN- Yani bildiğim kadarıyla işyeri olarak hizmet almış olmasına gerek yok.
BAŞKAN- Gerek yok mu var mı?
ENDER DOĞAN- Yani şöyle söyleyeyim yani ruhsatsız bir yapı var. Ruhsatsız bir yapı var. Ruhsatsız yapının örneğin su bağlantısı İzsu'yla bağlantısı var 2004 yılı öncesinde bir fatura ödemesi var. Bunun iş yeri olarak mı bu ödemesinin yapılması gerekiyor.
BAŞKAN- Evet evet iş yeri olarak.
ENDER DOĞAN- O zaman şöyle ifade edeyim. Yani bu şekilde bildiğim kadarıyla Yasada bu var. Hava fotoğrafıyla bunu ispat etmenin hiçbir anlamı yok. O zaman bu yasaya girmezdi zaten. Yani yasaya girmezdi. Şimdi oradaki şey şu, iş yeri olarak değil kaçak inşaatın ruhsatsız yapının olduğunu ispatlayacak bir durum. Hizmet almış olması. Burası işyeri olarak hizmet almasına gerek yok. Çünkü hava fotoğrafı sadece orada mevcut binanın ruhsatsız binanın yapıldığının ispatına yönelik bir şey. Orası iş yeri olarak mı kullanılıyordu hizmet alıyordu işyeri olarak yani bu çok ufak bir
BAŞKAN- Serpil Hanım hava fotoğrafını burası için kullanmadı . Sayılan belgeler içinde say.
ENDER DOĞAN- Şimdi şöyle ifade edeyim yani şimdi hava fotoğrafı
BAŞKAN- Mantıklı bir şey bu sizin söylediğiniz.
ENDER DOĞAN- Bakın hava fotoğrafı sayılmış
BAŞKAN- Yani altında dükkanı yapmadan üstündeki binayı 85 te yapması mümkün değil. 85'ten önce yapılmış. Ama dükkan olduğunu da Belediye evrakları arasında belgeli ise, numaratajdan bahsetmiyorlar ama başka bir evraktan bahsediyorlar. Varsa öyle evrağın çelişki
ENDER DOĞAN- Biz onu inceleyelim bu konuyla ilgili.
BAŞKAN- Böyle ekstra örnekleri getirin Serpil Hanım sabırlı bir Başkan Yardımcımızdır sonuna kadar çözer. Evet. Var mı başka dilek ve temenniler?
BAKİ DURMUŞ- Başkanım
BAŞKAN- Evet.
BAKİ DURMUŞ- Başkanım şimdi bu konuyu biraz şey yapmak lazım. Bizim İlçemiz bizim Bayraklımızda Müdüre Hanımın söylediği gibi şartlarda biz ruhsat verirsek o zaman hiç kimseye ruhsat veremeyiz.
BAŞKAN- Niye veriyoruz ya.
BAKİ DURMUŞ- Yani %10'unu geçemeyiz. %10'u geçemeyiz. %10'dan daha fazlasını veremeyiz Başkanım. Yok Yani.
BAŞKAN- Bundan sonra bakın Baki Bey.
BAKİ DURMUŞ- Başkanım o zaman nasıl yapacağız. Ya buna bir çözüm.
BAŞKAN- Bakın ha iyi bir konuyu açtınız. İmar kanundaki maddeler değişti bir dakika kaçak yapı yapmasınlar arkadaşlar artık.
BAKİ DURMUŞ- Tamam yapmasınlar.
BAŞKAN- Kaçak yapı devri bitti bak. Hükümetiniz bir kanun maddesinde İmar Kanunundaki ilgili maddeleri değiştirdi. Ve cezaları ağırlaştırdı. Vatandaşı bundan sonra kaçak yapmamaya davet ediyorum. Çünkü Kentsel Dönüşüm, kalkacak bu gece kondular cezalar ağırlaştı. Çok kötü kaçak cezalar buradan duyurulur. Kaçak yapılara korkunç cezalar geliyor. Vallahi hesaplanan cezalara baktım ben korktum.
BAKİ DURMUŞ- Başkanım kaçak yapıya bundan sonra müsaade etmek cinayet.
BAŞKAN- Evet.
BAKİ DURMUŞ- Yani bunu kesinlikle. Ama mevcut duruma göre de bir kolayını bulmak lazım.
BAŞKAN- Ya elimizden gelen kolaylığı yapıyoruz Baki Bey yani yasaları
BAKİ DURMUŞ- Kolayını bulmak lazım yoksa öbür türlü insanlar nasıl işini gücünü görecek.
BAŞKAN- Elimizden, daha bazı Belediyeler yapalım mı yapmayalım mı diye karar verme aşamasında. Buyurun.
SELAHATTİN ARSLAN- Sevgili çok değerli Başkanım Meclis Üyesi arkadaşlarım, bu yasada zaten açıkça belli değildir. Bu ne zaman kanun taslak çıktı bu taslak İstanbul'da Sadettin TANTAN'ın Belediye Başkanı olduğu dönemde bu İstanbul'da bir uygulama yaptı. İstanbul'daki uygulamayı biz Esnaf Odaları Birliği ve buraya Büyükşehir Belediyesinden başlattık bunu açıkçası. Şimdi Hüsnü arkadaşım dediği de eğer gerçekten üstüne bina yapıldıysa ve işyeriyse o zaman bir sorun yok. Ama kaçak bir binaysa orada bir sorun vardır yani. Ben İktisat Müdürümüzle Başkan Vekilimiz bu konuyla ilgili bire bir görüşüyoruz da ikisine de teşekkür ederim. Çok esnek davranıyorlar kendileri. İşte az evvel söyledilerde bir elektrik faturası olabilir, bir su faturası bir tanesi olursa yeterli gelir bizim için zaten.
BAŞKAN- Evet.
SELAHATTİN ARSLAN- Bu gün bile ben bizim İktisat Müdürümüzden Buca'da gerçekten bizim yaptığımız uygulamayı kendileri yapamıyorlar. Bizden örneğini aldık ve örneğini verdik kendilerine. Bu gün ben kendisinden rica ettim kendisi gönderdi
BAŞKAN- İyi durumdayız yani.
SELAHATTİN ARSLAN- Buca'ya gönderdim bu konuyla ilgili. Eğer varsa öyle bir konuda da gelsinler Meclis Üyesi arkadaşlarımız birlikte gidelim iş yerine. Ben bir örnek söyleyeyim istersen bu konuyla ilgili. Ben Alsancak'ta bir hastanenin kantinini işletiyordum. Dispanserin Başhekim odayı kantine çevirdi ben örnek söylüyorum. O dönemde de Konak Belediyesi Erdal İZGİ'ydi. Geldi dedi arkadaş burası işyeri değil ve kapattı mühürledi. Tekrar başından sonuna kadar plan düzenlemesi İmar tekrar planı düzenledikten sonra bacası bile dahil yapıldı. Dışarıdan şu an için dışarıdan baca da verilmiyor. Baca yaptıktan sonra tekrar oraya müracaat ettik ve ruhsat alındı. Buna benzer bizim muhakkak Bayraklıda çok hakikaten Kaçak olan yerimiz var yok değil. Yani şunu söyleyeyim ben örnek geçen gün bir arkadaşımız geldi 20 günle bile kaçırıyor yasayı 2004'ten evvel yapılan 10'uncu ayda 11'inci Ayda almış bu konuyla ilgili. Ben İktisat Müdürümüzün ve Serpil Hanımın ikisine de teşekkür ediyorum. Eğer varsa diğer arkadaşlarımız Meclis Üyesi arkadaşlarımız ama Encümene de geliyor bu konuyla ilgili Başkanım Encümendeki arkadaşlar yasa gereğince bunları yapmak zorunda. Yapmadığı taktirde Devlet Memuru yargılanır. Direkman ben şunu söyleyeyim ağır ceza Buca Palas'a gider açıkçası ben söylüyorum. Memur arkadaşlarımızı da kollamamız lazım.
BAŞKAN- Kimsenin oraya gitmesini dilemiyoruz. Evet buyurun. Bu konuyu
HÜSNÜ BOZTEPE- Başkanım aslında biz bu gün fazla konuşmayacaktık erkenden kaçacaktık ama işte laf lafı açıyor. Yani Başkanım ben hayret ediyorum. Hakikaten de hayret ediyorum yani Selahattin adaşımın bir Esnaf Odası Yöneticisi olduğuna.
BAŞKAN- Seviyorsun sen ama Selahattin'i.
HÜSNÜ BOZTEPE- Ben nasıl seçiliyor bunlar ben anlayamıyorum. Ya bırakın bunları kardeşim ya esnafın biz yanında olmak istiyoruz. Bunlar köstek olmak istiyorlar onu da anlamış değilim. Sayın Başkanım siz bakın ne dediniz geçen gün burada 60 hektarlık bir bölgede dediniz ki ya burada beş tane ruhsatlı bina varmış. Düşün 60 hektar. 60 hektarı bir başka şekle çevirin 600 dönüm.
BAŞKAN- Maalesef öyle.
HÜSNÜ BOZTEPE- Başkanım düşünün orada kaç tane kahvehane var, kaç tane bakkal var, kaç tane berber. Yani şimdi burada konuşuyor arkadaşımız da ben anlamıyorum.
BAŞKAN- Şimdi Hüsnü Bey tabii memur arkadaşlarımız da mesela Konak'ta birçok arkadaşımız tutuklandı. Ruhsatlar yüzünden.
HÜSNÜ BOZTEPE- Başkanım kimse bir şey almadan tutuklanmaz.
BAŞKAN- Tutuklandı yani.
HÜSNÜ BOZTEPE- Yani biz öyle insanlara diyoruz ki sen bir şeye bulaşmazsan yanlış hata o yapılabilir.
BAŞKAN- Korkuyor arkadaşlar çekiniyor tabi.
HÜSNÜ BOZTEPE- Başkanım olmazsa niye korksun ya.
BAŞKAN- Karşılıklı Selahattin son kez.
SELAHATTİN ARSLAN- Başkanım
BAŞKAN- Yeterlilik önergesi veriyorlar bu konuda
SELAHATTİN ARSLAN- Sevgili Başkanım ben bu konuyu
HÜSNÜ BOZTEPE- Yeterlilik önergesi Başkanım dilek ve temennilerde yeterlilik önergesi olmaz.
SELAHATTİN ARSLAN- Ama ben bunu doğru ve gerçeği olarak. Ben Esnafı tabii ki temsil olarak yani muhakkak Esnafı savunmak ama doğru olanı savunmak. Gerçekten yanlış değil ki. Hüsnü arkadaşım çıkıyor burada şov yapıyor. Yasayı kanunu çıkartan onlar. Ben rica ediyorum kendisinden.
BAŞKAN- Evet arkadaşlar dilek ve temenniler burada bitmiştir. Meclise gelmeyen arkadaşlarımız mazeretli olarak Ali ASLAN, Ali KÖKOĞUZ, Hakan YILDIZ, Mustafa Kemal DEMİREL, Mehmet ÇALMAZ, Murat AKDEMİR'in mazeretlerinin kabullerini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, etmeyenler. Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Bir daha ki Meclisimiz ne zaman?
HATİCE TATLI- 5 Nisan Pazartesi, Ayın 1'i Perşembeye geliyor.
HÜSNÜ BOZTEPE- Başkanım biz de size hayırlı yolculuklar diliyoruz. Brezilya'ya selam söyleyin bizden.
BAŞKAN- Sağ olun. Sağ olun.
HATİCE TATLI- Ayın 5'i Başkanım.
BAŞKAN- Bir sonraki toplantımız 5 Nisan Pazartesi saat 18.00'de. Toplantıyı kapatıyorum.
MECLİS BAŞKANI
HASAN KARABAĞ
ÜYE ÜYE
ÜYE ÜYE